Kosárlabda - Izgalmak a köbön

Nagykőrösi Sólymok – KKE 66-67

2010.02.05 09:24    |    T.F.  

Igazán változatos, izgalmakkal teli ütközetet vívott a Kalocsai Kosárlabda Egyesület megyei bajnokságban szereplő férfi gárdája január 27-én szerdán este Nagykőrösön. A végjátékban ugyanis pályán és pályán kívül pattanásig feszültek az indulatok és sajnos a sporthoz méltatlan események is történtek. Mindezek ellenére egy ponttal nyert a játékvezetőktől is sújtott Kalocsa, amely ezzel az újabb két ponttal a legjobb négybe verekedte magát.

Nagykőrösi Sólymok – KKE 66-67

(17-16, 16-19, 24-21, 9-11)

Vezette: Komáromi P., Varró L.

Kalocsai KE: Vörös B. 15, Juhász Á. 14, Katus Z. 10, András N. 10, Schmidt R. 8/6. Csere: Lakatos P. 7, Tóth B. 3, Kanczler F., Csamangó Cs., Ványai D. Edző: Drab Attila.

Az első tízpercben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de már ekkor igazi adok-kapok játék alakult ki a pályán, a negyed pedig 1 pontos hazai előnnyel zárult (17-16). A második negyed elején a kalocsai rohamok 8-0-ás előnyt eredményeztek, majd már mi vezettünk 19-26-ra is, ám ezek után feltámadtak a nagykőrösi fiatalok, akiknek a „sporik” is kedveztek. A félidőre a 7 pontos előnyünkből azért megtartottunk kettőt, így 33-35-ös állásnál vonultak pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrészben tovább tartott a versenyfutás – szó szerint nagy volt a rohanás –, miközben a bírók nem tudtak felnőni az ütközet színvonalához. A sorozatos fordított ítéleteik mindkét gárdát kizökkentették, melyek a mieinket viselték meg jobban, így a harmadik negyed végére a hazaiak megfordították az állást (57-56).

A záró tízpercet mi kezdtük jobban, igaz nem potyogtak a pontok, ami talán a túlzott győzni akarásnak volt betudható, no meg annak, hogy még mindkét fél részére állt a zászló a végső győzelem megszerzésére. A bírók ekkor sem álltak feladatuk magaslatán, hiszen az ellenfél centere a negyed közepén 5. faulttal kipontozódott, ám ennek ellenére az utolsó két percben a „Sóly-mok” játékosa újra megjelent a pályán. Aztán az utolsó pillanatok teljesen felkorbácsolták az indulatokat. Folyamatosan nálunk volt az előny, miközben a zsűriasztalnál a jegyzőkönyvvezetők és az órát kezelő személy rendre „visszatartották” az időt (manipuláltak az órával – A Szerk.), amivel a „Sólymok” gárdáját próbálták segíteni a felzárkózásban. A sors fintorának köszönhetően azonban „saját kardjukba dőltek bele”, mert ha csak egy aprócska ponttal is, de győztek a kalocsai legények.

Folytatás február 5-én pénteken este hazai pályán, amikor a kerekegyházi CREDIT KSE együttese érkezik majd hozzánk. Kezdés 20.30 órától a Városi Sportcsarnokban.

 


Sport

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás