A sok csapadékkal nem birkózott meg a félig kész rendszer

2014.10.30 13:43    |    -mond  

Mint lapunk is többször beszámolt róla, Rokkanttelepen folynak az ivóvízhálózat korszerűsítésének munkálatai és a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése, azonban még egyik sem készült el teljesen, ami elkészült, abban is vannak hibák, melyeket a lakók jelzései alapján javítani fognak, legalábbis ezt ígérték. Az utóbbi hetekben lehullott jelentős csapadék amellett, hogy a munkák folytatását is nehezítette, sok bosszúságot okozott az ott lakóknak, a sáros utcákkal, a kibontott árkokkal, múlt héten pedig a Táncsics és a Tartsay utcában odáig fajult a helyzet, hogy a színültig telt árkokból lefolyni nem tudó, a házfalakig álló csapadékvizet a tűzoltóknak kellett szivattyúzniuk.

A Tartsay utca egyik lakója, Szőgyi Csaba értesítette szerkesztőségünket 22-én, szerdán.

rokkantelep_450

– Évek óta fennálló probléma ez, itt van a legkritikusabb helyzet, ha jön egy nagyobb eső, rögtön megtelnek az árkok, nem tud elfolyni a víz. Most pedig, hogy a környező utcákban készen vannak az árkok, de még nincs meg azok elvezetése, most az a víz is idefolyik, a Vasút utcából és a Hosszú Antalból is. Eddig is ez volt a legkritikusabb hely, de eddig ezzel nem foglalkoztak, ezt hagyták utoljára. A tűzoltók is kint voltak, de én is szivattyúztam, az előbb hagytam abba. Ráköltöttem egy csomó pénzt a házam rendbetételére, most pedig tönkremegy, mert a házfalig ér a víz – mutatja, majd elsétálunk a Táncsics utcai kereszteződésig –, itt készen vannak az árkok, azonban az utak alatti átfolyók nincsenek kipucolva. Itt is színültig voltak az árkok – mondja, majd hozzátette: mivel nem tud elfolyni a csapadékvíz, beszivárog a talajba, a házak alá. Évek óta ígérik a probléma megoldását, de sajnos eddig ez csak ígéret maradt.

 

dsc_0095_450
 

 

A körzet régi-új képviselője, Tihanyi Tiborné elmondta, hogy az ivóvizesek beleszaladtak egy olyan problémába, hogy valahol az új lefektetett vezetékből folyt a víz, de olyan kicsi, hogy az árkokban nem jelent meg, így újra ki kellett ásni, és szakaszonként elvégezni a nyomáspróbát. Úgy tudja, hogy mára megtalálták a probléma helyét (október 22-én beszélgettünk), és folytatódhat a munka. A képviselő elmondta azt is, hogy minden utcában úgynevezett „fordítót” építettek, mely arra szolgál, hogy kétfelé vezeti a csapadékvizet, tehát az eddigiekkel szemben nem az összes csapadékvizet vezetik a környező utcákból a Tartsayra, hanem annak tehermentesítése miatt csak egy részét, például a Táncsicsból is egyik rész a Tartsayra, a másik a Hosszú Antal utca felé folyik, amennyiben teljesen elkészül a rendszer. Elismerte, hogy akadtak a kivitelezésben is hibák, de reméli, hogy minél előbb folytatódik a munka, és nem teszik próbára tovább az ott lakók türelmét.

 

rokkanttelep2_450

 

Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Iroda vezetője hétfőn, 27-én kérdésünkre elmondta, hogy azért nem folytatták ebben az utcában a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítését, mert várták, hogy az ivóvizesek is befejezzék a munkálatokat, de tudomása szerint a kérdéses szakaszon a nyomáspróba továbbra sem sikerült. Azonban ez már olyan régóta hátráltatja a csapadékvíz elvezetési munkálatok folytatását, hogy nem várnak tovább, a héten elkezdik a Tartsay utcában is az árkok kiépítését. Hétfőn megtörtént a Negyveni út alatti átvágás, mely a Deák Imre utca irányába vezeti el a víz egy részét (majd onnan a tározóba), és reméli, hogy a Tartsay utcában is még a tél beállta előtt elkészülnek a munkák, és nem fordul elő hasonló probléma. Ennek érdekében mindent elkövetnek – mondta az irodavezető.

 

 


Kalocsai hírek

Virágvasárnap

Jézus Krisztus öt nappal keresztre feszítése előtt, egy kis szamár hátán bevonult Jeruzsálembe. Erre...

Séta kékben az autizmussal élőkért

A Kalocsai Nebuló EGYMI második alkalommal hirdette meg az Autisták Országos Szövetsége által...

Fórum a fejlődés jegyében

Nagy sikerrel zárult a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Polgármesteri...

Énekes nívódíj Benedek Viktóriának

Március 8-án, Baján rendezték meg az ötödik „Országos Kodály Zoltánné Sándor Emma...

Szent-Györgyi Albert-díjas lesz Körmendy doktor

2017-ben osztották ki először a Szent-Györgyi Albertről elnevezett, kiemelkedő gyógyítói munkát...

Új támogatásokat jelentett be Dr. Nagy István Kalocsán

Március 12-én “A magyar fűszerpaprika termeltetés jövője” témában tartott szakmai...

Diákolimpia Országos Bajnokok a KSE Ciglédi úti karatékák

Országos Döntőt március 2-án Szentes városában rendezték, ahol 3 Diákolimpia Bajnokot (Jáksó...

Bródy és Anna & The Barbies nagykoncert lesz

Ahogy az ilyentájt lenni szokott, megérkeztek az első nevek és produkciók, amelyek azért felelnek...

Kulcsszerepe volt az atomenergiának tavaly is az ország áramellátásában

Sorra dőltek meg az eddigi áramfogyasztási rekordok tavaly Magyarországon. Előbb márciusban, majd...

A KALOCSAI SZENT KERESZT KÓRHÁZ LÁTOGATÁSI RENDJE

Új látogatási rend a kórházban április 1-től – szigorúan betartatják a gyógyítás érdekében.

Szakmai tanácskozást folytattak a megye polgármesterei

Bács-Kiskun megyében ebben a választási ciklusban immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a...

A Paks II. projektről kapott tájékoztatást a Magyarországi nemzetiségek bizottsága

A Magyarországi nemzetiségek bizottsága 2018. november 6-án kihelyezett ülést tartott Pakson,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás