Elrontották a rájátszást kosarasaink

2010.07.07 14:31    |    T.F.  

A negyedik helyet szerezték meg a bajnokságban

 

kosar_labda_490
 

 

A 2009/2010-es megyei kosárlabda-bajnokságban egy éves „lebegtetett tagsága” után indult ismét a Kalocsai Kosárlabda Egyesület korábban az NB II-t is megjárt férfi csapata. A fiúk az alapszakaszt a harmadik helyen zárták, így a felsőházi rájátszásban éremért szállhatott harcba a Drab Attila vezette társulat. Sajnos a ráadásban messze önmaga tudásszintje alatt teljesített a Kalocsa, így a végén lemaradtak a hőn áhított dobogóról a mieink. A bajnoki év történéseiről Drab edzőt faggattuk, arra kérve, hogy értékelje csapata teljesítményét.

– Mindenképpen úgy fogalmaznék, hogy nagy várakozás előzte meg ezt a szezont már csak abból a szempontból is, hogy egy év teljes kihagyás után vágtunk neki a 2009/2010-es megmérettetésnek. A váratlan indulás hozta azt is, hogy alapozás nélkül kezdtünk neki a bajnokságnak, de ismerve a játékosok képességeit, bíztam benne, hogy nem lehet baj a megyei vetélkedésben. Az első három meccsünket nagy meglepetésre simán tudtuk is hozni, ami nagy lendületet adott a gárdának. Ezen szakasz alatt még a Kerekegyháza csapatát is sikerült két vállra fektetnünk, akikkel mindig szoros és parázs hangulatú mérkőzéseket szoktunk játszani. Már túlságosan is jól futott a szekér és negyedikként jött az előző évi sereghajtó Tiszakécske, amelyet mindig legyőztünk eddig. Talán túl könnyedén vettük ezt a mérkőzést, ami meg is bosszulta magát, mert begyűjtöttük az első vereséget.

A folytatásban további hármat sikerült elszenvednünk, így máris negatívba billent át a mutatónk. Azért meg kell azt is említeni, hogy ezen meccsek egyikén olyan csapattal is találkoztunk, amely az NB I/B felnőtt ligában is szerepel. A szezon felére aztán sikerült egálba billenteni a mérleg nyelvét és négy győzelem mellett négy vereséggel álltunk meg.

A bajnokság második felében szinte ugyanúgy indultunk, a kötelező győzelmeket rendre sikerült behúzni, de itt is be-becsúsztak olyan mérkőzések, amin szintén kötelező lett volna a pontok begyűjtése. Mivel az egész bajnokság során sok volt a körbeverés a csoportban, ezét is alakult ki egy nagyon tömör és erős középmezőny.

Amikor a csapat már-már kezdet fejben szétesni, akkor sikerült megemberelni magunkat és olyan parádés játékot produkálni, ami a régi Kalocsa erejét és tudását idézte. Ezen periódusban például a hódmezővásárhelyi NB I/B-s fiatalokkal egy igen szoros és látványos meccset játszottunk, de megvertük itthon a későbbi bajnok KAS csapatát is emlékezetesen nagy játékkal, így biztosítottuk helyünket a legjobb négy között.

A rájátszás szinte maga volt a pokol mind a játékosoknak és a nézőknek. A hat lejátszott meccsünkből csak egyet tudtunk megnyerni, azt is hazai pályán a Kerekegyháza ellen. Az utolsó meccs pedig olyan volt, mintha elfelejtettünk volna kosárlabdázni. Sikerült lerombolnunk mindazt, amit egész év alatt kínkeserves munkával értünk el. Én személy szerint úgy gondolom, hogy ez egy jó tanulóév volt egy éves kihagyásunk után, amiből mindenki láthatja, hogy kinek hol és mit kell még fejlődnie, hogy a következő évadban egy igazán jó, erős és összeszokott gárda legyen ott a rajtnál. Személy szerint nem emelnék ki a csapatból senkit sem név szerint, hiszen amikor ment a szekér, az az egész csapat érdeme volt, amikor pedig gödörbe kerültünk, nem volt egy olyan emberünk sem, aki hátára tudta volna venni a csapatot és kihúzta volna a kátyúból – fejezte be értékelését Drab Attila a Kalocsai Kosárlabda Egyesület időközben Dunaújvárosba költöző fiatal szakvezetője.

A bajnokság során a következő játékosok szerepeltek a KKE csapatában: Lakatos Péter, András Norbert, Vörös Balázs, Katus Zoltán, Schmidt Rajmund, Juhász Ármin, Tóth Bence, Kanczler Ferenc, Csamangó Csaba, Czár Attila, Ványai Dávid, Kollár Dénes, Drevenka Zoltán.


Sport

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás