Kosárlabda

Győzelmekkel zárták a bajnokságot

2011.05.08 23:20    |    (sm)  

kosaras_360Az elmúlt héten rendezett két hazai mérkőzéssel befejeződött a megyei férfi felnőtt kosárlabda bajnokság, melyet a Kalocsai Kosárlabda Egyesület a negyedik helyen zárt. Ahogy már korábbi számunkban beszámoltunk róla, a K.A.S. a vége előtt már két fordulóval bajnok lett, és a kalocsai csapat se tudott már előbbre lépni a tabellán.

Így akár tét nélkülinek is nevezhettük volna a nagykőrösi Filtermat és a kerekegyházi gárdák elleni mérkőzéseket, de akik ismerik a csapatot, a szezonbéli előzményeket, azoknak ez a jelző még véletlenül se jutott volna az eszükbe e két mérkőzés kapcsán. Igazi, vérbeli presztízsmeccseket láthatott a Városi Sportcsarnokba kilátogató népes szurkolósereg. A rájátszás során idegenben mindkét helyen éppen hogy csak vereséget szenvedett csapatunk, ezért még jobban fűtötte a vágy a Jenei-csapatot, hogy revansot vegyenek. És ha valakit még mindig nem győztem volna meg, hogy tényleg nem sörmeccset játszottak a fiúk, azoknak álljon itt a játékosoknak a legfontosabb érve: „Győzelemmel szeretnénk zárni az évet, győzelemmel szeretnénk megköszönni nagyszerű közönségünknek az egészéves lelkes, kitartó biztatását!”. Eme elhatározásukat maximálisan teljesítették, hazai közönség előtt, nekik tisztelegve, foggal-körömmel küzdve nyerte meg mindkét meccset a csapat.

A Filtermat ellen Vörös Balázs, majd az első negyedben a sérülés miatt kiváló Lakatos Péter nélkül játszva a vendégek jobb dobóteljesítményük révén haladtak előre, míg a Kalocsa Tóth Bence és Juhász Ármin vezérletével követte egy pár ponttal lemaradva. Az utolsó negyedben egy hatalmas Schmidt-blokktól számítva a szurkolók és a játékosok is magasabb fokozatra kapcsoltak, hogy aztán az utolsó 10 másodpercre kiteljesedjék a drámai végjáték. Egy pontos vezetésüknél a vendégek támadnak, kezére ütnek a centernek, jöhet a két dobás. Mindkettő kimarad. Támad a Kalocsa, András Norbit meglökik, most ő dobhat két büntetőt két másodperccel a vége előtt és egypontos hátrányban. Mindkettőt bedobja, és ezzel 1 ponttal átvesszük a vezetést, de még van két másodperc a mérkőzésből. Műeséssel próbálkozik a vendégek irányítója, de a bírók nem eszik meg. Vége. Fantasztikus hajrával megnyeri a mérkőzést a Kalocsai KE!

Pénteken a Kerekegyháza ellen egy fejben összeszedettebb csapat fogadta a vendégeket. A Kalocsa végig irányította a mérkőzést. Az előző naphoz képest a lepattanók megszerzésében javult a csapat, a második negyed közepén 4 perc alatt dőlt el a mérkőzés, a 18 kalocsai pontra csak néggyel tudott válaszolni a vendégcsapat. A félidőre így kialakult 45-32-es vezetést a 3. és 4. negyedben kevesebbet kockáztatva, e szakaszokat 1-1 ponttal még így is megnyerve, összesen 15 pontos különbséggel magabiztosan győzött a kalocsai legénység. E győzelem egyben azt is jelentette, hogy a Kalocsai KE hazai környezetben csak a bajnok K.A.S. csapatától kapott ki, ami a játékosok egyöntetű véleménye szerint az egyre népesebb és lelkesebb szurkolótábornak köszönhető, akik mindig fantasztikus szurkolásukkal átsegítették őket a holtpontokon és plusz energiát adtak a küzdelemhez. Köszönjük!

 

Kalocsai KE – Filtermat Nagykőrös 69:68

Kezdő: András Norbert (10 pont), Katus Zoltán (6), Juhász Ármin (18), Lakatos Péter 3/3 pont, Schmidt Rajmund 12/12- Csere: Csamangó Csaba (2), Jakab Demeter, Kanczler Ferenc, Tóth Bence (18), dr. Varga Ákos.

A mérkőzés alakulása:

1. negyed 13:16; 2. negyed 17:16; 3. negyed 22:22; 4. negyed 17:14

KKE – Kerekegyházi SE 81: 66

Kezdő: András Norbert (10 pont), Katus Zoltán (8), Juhász Ármin (19), Schmidt Rajmund (8), Vörös Balázs (15). Csere: Csamangó Csaba (7), Jakab Demeter (2), Kanczler Ferenc, Tóth Bence (9), dr. Varga Ákos (3).

A mérkőzés alakulása:

1. negyed 20:18; 2. negyed 25:14; 3. negyed 16:15; 4. negyed 20:19


Sport

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás