Folytatódott a Színek Hete

Volt, akinek a haja is égnek állt

2015.04.09 13:32    |    M.G.  

Március tizenhatodikán vette kezdetét az „Öko pont létrehozása – fenntarthatóbb életmóddal egy zöldebb Kalocsáért” című projekt keretében megvalósuló Színek Hete programsorozat, amelynek részeként iskolák és iskolai csapatok közti vetélkedőt hirdettek. Az elmúlt héten került sor a 3. fordulóra.

Szerdáig, vagyis április 1-jéig minden csapatnak egy-egy szobrot kellett készítenie, méghozzá újrahasznosítható anyagokból! A szobrokat a szervezők április 1-jén gyűjtötték össze, majd a zsűri kiválasztotta közülük a legjobbat. A programsorozat zárásaként az egyes fordulók győzteseire, és a nyertes iskolákra értékes ajándékok várnak, érdemes tehát küzdeni.

0701fizibusz_800

A részt vevő iskoláknak ezenkívül néhány napon keresztül újrahasznosítható műanyag palackokat kell gyűjteniük, természetesen az újrahasznosítás szabályainak megfelelően, laposra taposva. A versenyben az az iskola diadalmaskodott, amelyik a súlyra legtöbb palackot gyűjtötte össze. Természetesen megtörtént a mázsálás is, amelynek végeredménye befolyásolja majd a heti iskolai vetélkedő végkimenetelét.

0702fizibusz_800

A rendezvény keretein belül lehetősége nyílt a kalocsai iskoláknak egy különös fizikaórán részt venni. Az Elmű-Émász utazó szakembere Tóth Pál volt, aki – a gyerekek nagy örömére – matematika, fizika szakos tanár. A tanár úr a Fizibusszal járja az országot immár 8 éve. Ezalatt közel 1200 iskolába jutott el, hogy több mint 240 ezer gyereknek mutassa be játékosan a fizikát. Látványos kísérletekkel, humoros bemutatókkal, fantasztikus előadási stílussal és a -200 fokos nitrogénnel kötötte le az iskolások figyelmét. Az önként jelentkezők szó szerint a saját bőrükön tapasztalhatták meg a fizika csodáit. Volt, akinek még a haja is égnek állt a kísérletek során. Bátran ki lehet jelenteni, hogy aki korábban nem kedvelte a fizikát, most biztosan kedvet kapott, hogy kicsit jobban elmélyedjen ebben a tudományban.


Kalocsai hírek

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás