Lezárult a Színek Hete

2015.05.05 13:09    |    M.G.  

Véget ért az „Öko pont létrehozása – fenntarthatóbb életmóddal egy zöldebb Kalocsáért” című, KEOP-6.2.0/B/11-2013-0005 kódszámú projekt keretében megvalósuló Színek Hete programsorozat. Az öt hét alatt az általános iskolák csapatai vetélkedtek egymással öt témakört (vízfogyasztás, energiatakarékosság, levegő tisztasága, hulladékkezelés, tudatos fogyasztás) érintve. A gyerekeknek elméleti és gyakorlati feladatok során kellett bizonyítaniuk felkészültségüket. Az általános iskolákon kívül a szervezők az óvodákat, valamint a középiskolákat is sikeresen bevonták. Az elmúlt öt hét során indulók, plakátok, videók készültek, a nyitó rendezvényen pedig közel 400 óvodás fújta a buborékokat. Kalocsa hivatalosan is csatlakozott a Föld Órájához. A városba látogatott a Fizibusz, valamint itt vendégeskedett a Kecskeméti Főiskola világelső és világhírű üzemanyag-takarékos versenyautója is, amely 1 liter benzinnel több, mint 3000 kilométert is képes megtenni.

Kalocsai Néplap

Megszervezték a Te-Szedd akciót, a Helyi Termékfesztivált valamint az Öko-teregetést is. A program méltó zárásaként kihirdették az egyes fordulók győztes iskoláit (melyeken az Eperföldi és a Belvárosi Tagiskola osztozott), valamint a Kalocsa „Legzöldebb Iskolája” címet, melyet idén az Eperföldi Tagiskola tudhat magáénak, a gyerekek aktivitásának, valamint Mazaneczné Kirschner Magdolna diákmunkát segítő pedagógus lelkes támogatásának köszönhetően.

A versenyben részt vevő tanulók ajándékcsomagot, a nyertes iskolák pedig értékes díjakat kaptak, majd a rendezvény záróeleme-ként egy Roy és Ádám koncertre került sor a sétálóutcában.


Kalocsai hírek

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás