Zenei csemegék a XXIV. Kék Madár Fesztiválon

2016.06.09 08:53    |    G. E.  

Június 10-11-12. Fesztiválhétvége, amikor is a „Kék Madár Alapítvány a Beteg Gyermekekért” jótékonysági programsorozata – mint minden évben – bővelkedik különleges előadásokban, amikor is olyan művészek lépnek fel (díjazás nélkül, segítő szándékból), akiket kis városunkban e nélkül aligha láthatnánk-hallhatnánk.

Péntek este a Szent István templomban a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus (vezényel Gyüdi Sándor) (képünkön) – régi, kedves, visszajáró fellépői a fesztiválnak – adja elő Tóth Péter művét, a Szent Gellért című oratóriumot. Szólót énekel Szélpál Szilveszter operaénekes – a fiatal szegedi művész egyik szerepét így vezette fel a regionális sajtó: „napközben tanár, este Papageno”, merthogy ő a Szegedi Tudományegyetem gyakorló gimnáziumának fizikatanára is egyben. Tóth Péter a szegedi egyetem Zeneművészeti Karának tanszékvezetője, nagyszabású művét a csodatévő püspök életéről az annak emlékére rendezett fesztiválon mutatták be tavaly ősszel, nagy sikerrel.

Kalocsai Néplap

Szombat este, a színházi előadás után (Karinthy Színház vendégjátéka, jövő heti számunkban olvashatnak bővebben róla) a sétálóutcában beszélgetős esti muzsika várja a közönséget és mindenkit, aki szeretné egy különleges élménnyel zárni a napot. Mihó Attila és Barátai népzenét, például kalotaszegi, széki, palatkai, szatmári, gyimesi és néha moldvai zenét játszanak, és ahol ők zenélnek, láb nem marad nyugton a szék alatt!

Vasárnap délelőtt a M.É.Z. együttesé a sétálóutca – az ír, skót balladák, kocsmadalok előadói sem ismeretlenek már Kalocsán.

Este 7 órakor a katolikus iskola aulájában „Nyáresti muzsika címmel a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje lesz. A szombathelyi együttes Mendelssohn műveiből állította össze műsorát. Vezényel Hámori Máté, aki a fiatal magyar karmester-gene-ráció kiemelkedő tagja, és arról híres, hogy munkája során mindig valami újat, egy mindenkihez szóló üzenetet szeretne eljuttatni a közönséghez a zene és hozzá kapcsolva más művészetek nyelvén.


Kalocsai hírek

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás