A huszonhatodik

2018.07.11 13:26    |    G.E.  

Június 1-2-3. a XXVI. Kék Madár Fesztivál ismét izgatott várakozást, pezsgő hangulatot és – hatalmas műfaji változatosságot felvonultatva – igen magas színvonalú előadásokat hoz Kalocsára.

Színekben, formákban, érzésekben gazdag kiállításra számíthatunk Balassa Júlia textilművész és Somogyi Ferenc szobrászművész „Forgács és szellem” című tárlata jóvoltából. A két alkotónak már több közös kiállítása volt, a közönség mindenütt szeretettel fogadja alkotásaikat. Somogyi Ferenc a népszerű közösségi oldalon így biztatja ismerőseit: „Június 1-jén mindenkinek Kalocsára kell jönnie, ott repül majd a Kék Madár, és mi ketten is ott leszünk Balassa Julcsival.” A tárlat megnyitóján Bazsinka József (Liszt Ferenc-díjas) és ifj. Bazsinka József tubaművészek adnak rövid koncertet. (Június 1. 17 óra Városi Galéria)

Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus (vezényel Nemes László Norbert karnagy) Lakatos György fagottművésszel ad közös hangversenyt a Szent István király templomban (Szt. István út 24.) Az előadók és a helyszín találkozása egészen különleges élményt ígér! (Június 1. 19 óra)

Még mindig az első napról beszélünk: szintén pénteken, este 21 órakor a Szt. István út 2-4. szám alatti művelődési központ és könyvtár udvarán ad koncertet az Equinox együttes. A port.hu így ír róluk: „A kvartett 1993-ban alakult. Stílusában a modern mainstream jazz irányzatához áll legközelebb. Repertoárjában saját kompozíciók szerepelnek (Márkus Tibor szerzeményei), amelyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és befogadhatóság megtartása jellemez. A zenekar 2002-ben készítette el harmadik albumát, majd 2004-ben az Eclectic című CD-jét. Az elmúlt években az Equinox számos hazai és külföldi fesztiválon koncertezett.” Tagjai: Kovács Linda, Eszes Viktória (ének), Borbély Mihály (alt-szaxofon), Márkus Tibor (zongora, szintetizátor), Zana Zoltán (tenorszaxofon, EWI szaxofon, szintetizátor), Csuhaj-Barna Tibor (bőgő), Jeszenszky György (dob).

Szombaton délelőttől kézműves mesterek várják a sétálóutcában az érdeklődőket, 10.30-tól a Városi Színházban a Miamanó Színház gyermekműsora csalogatja a legkisebbeket. 18 órakor a katolikus iskola aulájában ROST ANDREA áriaestje! A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész a világon a legkeresettebb szopránok közé tartozik, Európában, az USA-ban, Japánban egyaránt a legrangosabb operaházak versengenek érte.

20 órakor a Városi Színházban ismét fellép a Maladype Színház, ezúttal Sáry László – Weöres Sándor: „Remek hang a futkosásban” című „félig komoly operáját” adják elő, amelyben minden másképp zajlik, mint ahogyan megszoktuk…

Vasárnap délelőtt a Zabavna Industrija (10.30 sétálóutca), este a katolikus iskolában (19 óra) Perényi Miklós gordonka- és Perényi Benjámin zongoraművész koncertje lesz, vendég Bősze Ádám, a Virtuózok című vetélkedő népszerű műsorvezetője!

21 órakor az Érsekkerti Szabadtéri Színpadon Balkán Fanatik koncerttel köszön el a XXVI. Kék Madár Fesztivál.

A fesztivál háziasszonya Bayer Ilona, a három nap alatt városszerte játszanak a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékei.

Belépti díjak: bérlet 12000 Ft, jegyek 2500 Ft, gyermekműsoron a felnőtt jegy 1500 Ft. Diákjegy 18 éves korig: 1500 Ft, gyermekműsoron 1000 Ft. Kaphatóak május 25-étől a Madárházban (sétálóutca), és az előadások helyszínén.

Hívjuk, várjuk! Jöjjön! Hiszen tudja: „cseppen-ként telik meg a tenger”!Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás