Adománygyűjtés indult a kiégett szakmári családi ház lakóinak

2021.02.19 08:38   

Egyedül nevelte két kis gyermekét az apa abban a családi házban, amely február 8-án, hétfőn – eddig tisztázatlan körülmények között – kigyulladt Szakmáron. A szobák és a benne lévő bútorok, a személyes tárgyak mind a tűz martalékává váltak, ráadául a tetőszerkezet is megrongálódott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

A felújítási költség egyértelműen magas lesz. A férfi egyedül gondoskodik a két kislányáról, tehát eddig sem volt könnyű az életük. A legnagyobb szomorúság a történetben az, hogy a család most fizette ki a ház vételárának az utolsó részletét, és mire egy kicsit össze tudták volna szedni magukat anyagilag, megtörtént a tragédia”– nyilatkozta az eset kapcsán a polgármester, akitől azt is megtudtuk:

A szakmári önkormányzat adománygyűjtésbe kezdett a család számára.

A pénzfelajánlások mellett bútorokat és ruhadarabokat is szívesen fogadnak. Nem csak a férfi, hanem a középső csoportos és az első osztályos kislány személyes dolgai, például a kedvenc játékaik is odavesztek.

Mindenfajta felajánlás jól jön most. A jelenlegi ruházatukat meg tudtuk oldani, de ha van valakinek egy 180 centiméter magas, vékony testalkatú férfira, illetve a gyerekekre való, használható ruhadarabja, azt is szívesen továbbítjuk számukra – nyilatkozta András Gábor.

A felajánlásokat a helyi önkormányzatnál gyűjtik, a község honlapján érhető el az a bankszámlaszám,  amelyre az adakozók pénzt tudnak utalni.

A cikk folytatása a Kalocsai Néplap 2021.02.19-én megjelenő 7.számban a 2. oldalon olvasható.

 

 


Kalocsai hírek

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás