Amit tudott, kiteregetett két kalocsai képviselő

„Amiről a sikerpropaganda nem szól”

2015.11.13 10:14    |    ikeSz  

Több ponton bírálták és kritikával illették a jelenlegi városvezetés elmúlt egyéves munkáját pénteken a helyi ellenzék képviselői. Simon Zoltán (Fidesz) és dr. Filvig Géza (KDNP) a Hotel Kalocsa kis konferenciatermében tartott közös sajtótájékoztatót „Amiről a sikerpropaganda nem szól” címmel. Az egykoron alpolgármesterként tevékenykedő városatyák évértékelőnek szánták a találkozót, ahol be is mutatták az általuk hivatkozott dokumentumokat, amelyet a sajtó képviselői a helyszínen átfuthattak.

Ezen okmányok között egy volt az egykori polgármester, Török Gusztáv Andor visszafoglalkoztatása kapcsán említett megbízási szerződés másolata, amely 2014 decemberében köttetett az önkormányzat és a hajdani városvezető között. Simon Zoltán részletesen taglalta a dokumentumban megfogalmazott feladatokat, szembeállítva egy másik, szintén aktuális szerződéssel, melyben szinte ugyanezen tevékenységi körrel két önkormányzati illetőségű személy van megjelölve. Simon elmondta, szívesen szemrevételezné mindazon teljesítményigazolásokat, amelyek a volt kalocsai polgármester jelenlegi munkásságáról adnak tanúbizonyságot. Emellett hangot adott azon véleményének, amely szerint az említett egykori vezető politikai alapon jutott pozícióhoz és különböző juttatásokhoz. Mint mondta: „Az 1990 és 2010 között regnáló polgármester a háttérből segítette dr. Bálint József kampányát, és ezt nyilvánvalóan meg kell hálálni. A polgármester pedig meg is hálálta! Annak ellenére, hogy több soron megígérte ennek ellenkezőjét.”

Kalocsai Néplap

Az egykori alpolgármester bírálta a regnáló vezetés szakmaiságát, emellett kitért a testületi üléseken felmerülő, számára rutintalanságot és felkészületlenséget sugalló „mulatságos problémákra”, illetve szóba hozta a „DÉMÁSZ-ügyet”, amelynek részleteiről hétfői sajtótájékoztatóján maga a polgármester is tételesen beszámolt, ismertetve annak korábban aggályosnak vélt elemeit és dokumentációját.

Simon Zoltán az „Önért” önkormányzati kiadvánnyal kapcsolatban sem rejtette véka alá a mondanivalóját. A FIDESZ helyi elnöke szerint az újság roppant költséges lehetett. Látva annak küllemét, első gondolata az volt, hogy az írásos tájékoztató költségei felemésztették az ősszel várt (és elmaradt) lomtalanítás finanszírozását. Az ex-alpolgármester véleménye szerint az „Önért” nem szól másról, mint az „előző önkormányzat kritizálásáról, másrészt öntömjénezés, a régiek eredményeinek sajátként való feltüntetéséről”. Simon amellett, hogy nem minden cinikusság nélkül köszönetét fejezte ki, hogy az aktuális városvezetés egy csokorba gyűjtötte az általuk 2010 és 2014 között elért eredményeket, hiányolta, hogy egyetlen mondat nem mond köszönetet nekik a város javát szolgáló tevékenységükért. Emellett hiányolta az ország kormányzatának címzett pár soros köszönetet is, hiszen a város számláján jóváírt 174 millió forintnyi állami támogatás „nem a polgármester érdeme” – mondta. A kiadványban szintén megírt Duna-híd esetét sem hagyta szó nélkül Simon Zoltán, hiszen meglátása szerint, a jelenlegi vezetés saját érdemeként hirdeti a tényt, hogy Kalocsának lesz hídja. Holott a híd megvalósításának javaslata a város egykori országgyűlési képviselőjének, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől származott, és az őt követő (a sajtótájékoztatón is jelen lévő) Font Sándor honatyának ugyancsak hathatós lobbitevékenysége van ebben, így az ő érdeme is, hogy a híd megépítésére ma már kormányígéret van. Összefoglalva annyit tett hozzá: „Nem illik más tollával ékeskedni. A jelenlegi önkormányzat azonban ezt maximálisan megteszi, tudatosan félrevezetve a várost.”

Simon Zoltántól dr. Filvig Géza KDNP-s képviselő vette át a szót, aki egyetlen szerződést járt körbe, amely 2014. október 21-én köttetett. Ezen okmány megbízottja a PERSON Magyarország Kft., megbízója pedig a város önkormányzata. A szerződésben a cég kommunikációs képzésért valamint beszédtechnikai órákért felel. A társaság ügyvezető igazgatója pedig Hampuk Richárd, aki 2008-ban, az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc közvetlen munkatársa és kommunikációs főtanácsadója volt – mondta dr. Filvig Géza. Emellett ugyanezen cég több millió forint támogatásban részesült a dr. Bálint József elnöksége alatt működő TEIT-től is – folytatta. A helyi KDNP-s elnök egyes vagyonnyilatkozatra hivatkozva kiemelte, hogy a PERSON Magyarország Kft. munkatársa egy kalocsai önkormányzati képviselő is, aki Filvig elmondása szerint „egyedül rendelkezik önálló, teljes infrastruktúrával felszerelt irodával a Polgármesteri Hivatalban.” Újságírói kérdésre nevesítette is dr. Angeli Gabriellát.

Végezetül a sajtótájékoztatót tartó két városatya a média képviselőinek felidézte dr. Bálint József kampányának mottóját: „Tiszta Kalocsát, tiszta kézzel!”. A KDNP helyi elnöke szerint a fent említett szerződések nem éppen az idézett mondat tartalmát példázzák. Ezért arra kéri a polgármestert, hogy ezen „drága és felesleges szerződéseket szüntesse meg!”

Dr. Angeli Gabriella az alábbiakban reagált az őt érintő témában

„Nem igazán értem, mit kifogásol Filvig Géza. Vagyonnyilatkozatom nyilvános. A Person Magyarország Kft.-nél fizetésem nettó 235.800 Ft. Az irodát polgármester úr az önkormányzati döntések kommunikációja és közzététele céljából biztosítja. E megbízásomért külön pénzbeli juttatás nem jár. Ha Filvig Géza törvénytelenséget szimatol, elvárom, hogy konkrétan nevezze meg, mi lenne az. A sajtótájékoztatón elhangzottakat, a kalocsai lakosokat szándékosan félrevezető médiacirkusznak tartom. Képviselőhöz nem méltó magatartás alapos indok nélkül vádaskodni. Filvig Gézának önmagával kapcsolatban miért nem merült fel ilyen jellegű aggálya, amikor a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.-nél az indulás pillanatától havi 25 óráért 100.000 Ft megbízási díjat vett fel, mely havi munkaidőkeretre kivetítve 696.000 Ft-os fizetésnek felel meg.”

Angeli Gabriella önkormányzati képviselő

 

 


Kalocsai hírek

Megszokott rendben folyik az oktatás

 A Tankerület vezetője által hivatalosan is megerősítve immár bizonyosan nem szóbeszéd, hogy a...

A végstádiumban lévő betegek látogathatók a kórházban

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmény részére...

Megújul az 52-es és 54es főút két fontos szakasza – Az útfelújítás 2021. második felében kezdődi

Miután a Magyar Közlönyben is megjelent, Font Sándor országgyűlési képviselő Solt határában, a...

Dr. Filvig Géza: Köszönöm, további fegyelmezett hozzáállást, türelmet, kitartást kérek, amíg a helyzet megköveteli!

Este nyolc után országszerte kihalt utcák fogadják a néhány – megfelelő igazolások...

Kiváló lehetőség a Mérnök leszek a Paks II.-nél program

Részmunkaidős foglalkoztatást, a diplomamunkához, tanulmányok sikeres befejezéséhez szakmai...

Kijárási és gyülekezési korlátozás lépett érvénybe

A koronavírus-járvány miatt a kormány döntésének megfelelően november 4-én, szerdán életbe lépett a...

Platinadiplomás fotóművész Bedi Gyula, Uszód polgármestere

A fotográfia területén kiemelkedő személyek érdemeinek elismerésére a Magyar Fotóművészeti...

Font Sándor: 64 éve, november 4-én rohanták le Magyarországot az orosz tankok

Font Sándor országgyűlési képviselő az október 23-án tartott városi megemlékezésen nagy ívű...

Filvig Géza: Egyetlen forintot nem bukott a város a Kertvárosi csapadékvíz-projekten

Király Róbert ellenzéki képviselő és a Békés Kalocsáért Egyesülethez köthető helyi portál szerint a...

Indul a Kalocsai Néplap Mikulás napi nyereményjátéka! „Van zsákodban minden jó…”

Kedves Kalocsai Néplap Olvasó! Kedves Gyerekek! Már csak néhány hét van hátra, hogy a várva...

LED TV, tolószék adomány a Szent Kereszt Kórház Krónikus Osztály betegei részére

A foktői székhelyű Pirates Family Motoros Club képviseletében Holler Attila, Nagy István, Szigeti...

Nagy értékű orvosi műszerek érkeztek a Szent Kereszt Kórházba

  Az ÁEEK beszerzésében a napokban orvosi műszerek tucatjai érkeztek a Bács-Kiskun Megyei...

Megnyílt Kalocsa legkorszerűbb ipari, építőipari szakáruháza a Bátyai úton

Teljes körű rekonstrukciót követően, városképi szempontból is kiemelkedőt alkotva adta át Bátyai úti...

Negyedmilliárd a Szőlőkköze fejlesztésére

A legutóbb megtartott képviselő-testületi ülés két legfontosabb döntése az Ifjúsági Ház udvarán...

Országosan elsők közt adták át az 550 milliós iskolabővítést Kalocsán

A nemzeti ünnepet megelőző napon, október 22-én, csütörtökön illusztris vendégek és szónokok...

Főhajtás ’56 áldozatai előtt a börtönnél

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kalocsai eseményei szempontjából történelmi helyen, a...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás