A „szükségülésről”

Változatlan formában ment át a költségvetés-módosítás

2017.08.19 13:18    |    V.I.  

Mint azt a múlt héten megírtuk, egy furcsán sikerült szavazás eredményeképp soron kívül kellett testületi ülést tartani a kalocsai képviselőknek, hogy eleget tegyenek az önkormányzati költségvetés éves módosításáról szóló szabályozásnak. A legutóbbi ülésen ugyanis (két képviselő távollétében) öt tartózkodó és öt támogató voks mellett az anyag nem nyerte el a grémium többségének a jóváhagyását, így az június 8-án került ismét az immáron teljes létszámban megjelent grémium elé – változatlan formában. Emellett más, közérdeklődésre számot tartó ügyek is terítékre kerültek az egy napirendi ponttal „villámülésnek” tervezett tanácskozáson.

Méhecskék-beruházás I: napirend előtti felszólalás

Napirend előtt kért szót Simon Zoltán, aki örömmel tájékoztatta képviselőtársait, hogy többhónapos probléma oldódott meg, ami a Méhecskék sportpályájának a bővítése kapcsán pattant ki a beruházást tervező fél és a környékben lakók közössége között. Mint mondta, a felek nézőpontjának közelítésében tevékenyen közreműködött, e munka csúcsosodott ki kedden egy lakossági fórum formájában, ahol mindkét oldal a megoldást kereste és kimondható, hogy meg is találták azt. Az eseményről külön írásunkban olvashat – hogy ez mennyire a végleges állapot, afelől a polgármester ülészáró szavai hagytak némi kétséget. Majd kiderül!


Költségvetés-módosítás: miértek és a „második menet”

testuleti1_240Valójában ez az anyag volt az egyetlen apropója az ülés összehívásának, minden más tájékoztató-figyelemfelhívó jelleggel hangzott el. A költségvetés törvényileg szabályozott módosítását azonban korábban (Kati László és Szabó Balázs képviselő távollétében) nem sikerült érvényesen megszavazni, ugyanis, mint emlékezetes, a négy ellenszavazó Fidesz-KDNP frakcióban ülő képviselő oldalán nyomott „tartózkodás” gombot dr. Angeli Gabriella is. Ennek okán kért szót, mondván, most ugyanolyan formában került vissza a testület elé az anyag, mint egy héttel korábban. Mivel akkor nem fejtette ki, hogy miért voksolt ellen, most megteszi – előrevetítve, hogy ismét a nem támogatók táborát erősíti majd a gombnyomáskor.

– Az intézményi költségvetések előzetes tárgyalásakor, még januárban jelezték az érintett vezetők, hogy lesz kulturális illetménypótlék és egy tízszázalékos béremelés, ami nem lett beépítve a tervezetbe. Akkor azt a tájékoztatást kapták, hogy a kapcsolódó intézkedések hivatalos megjelenését követően kell ezt pótolni, a korrekció pedig a költségvetés módosításakor kerül bevezetésre. Az információ 2017 januárja óta nyilvános. Amiért nekem aggályom, hogy ez ma sincs beépítve, hogy ez törvényileg jár, és amíg nem vezetjük fel, a dologi kiadások terhére történik majd ezek kifizetése és félő, hogy szeptemberre ennek a keretnek egy része elfogy. Hogy fognak akkor működni az intézményeink? Ha tudjuk, hogy ezt így is, úgy is ki kell fizetni, miét nem építjük be a módosításba – vázolta problémáit a képviselőasszony, hozzátéve, hogy mást is aggályosnak tart. Nevezetesen azt, hogy a kapcsolódó határozati javaslatban nem csak tényszámok szerepelnek, hanem feltüntetnek benne „intézményvezetői kérésekre” vonatkozó keretet. Kérte, hogy ha ilyenre igény merülne fel, arról tájékoztassák majd a képviselő-testületet is.

 

testuleti4_450
 

 

A reagáló dr. Bálint József polgármester jelezte, hogy ha mindezt Angeli a legutóbbi alkalommal elmondta volna, akkor akár már a mai anyagba beépítették volna a kérésbe foglaltakat. – A mi pénzügyi főnökünk a Kincstár – folytatta. – Amikor ő jelez, akkor építenek be adott tételeket a költségvetésbe attól függetlenül, hogy azokról a Parlament már januárban döntött – így a válasz. Azt is elmondta, hogy utasítást kaptak az intézmények, „mivel ellátmányuk volt és még ma is van”, hogy hajtsák végre az előírt fizetésemeléseket, és amint megjönnek a módosított előirányzatok, azokat be fogják építeni a költségvetésbe, majd felkérte Molnár Gábor gazdasági osztályvezetőt, hogy ennek tényleges lebonyolításáról és feltételrendszeréről nyújtson átfogóbb tájékoztatást, ami meg is történt. Ezt Angeli megköszönte, majd Katus Attila, a Pénzügyi Bizottság vezetőjeként kapott szót, aki jelezte, hogy bizottságuk nem tárgyalta újra az anyagot, a múlt heti elfogadó álláspontjukat erősítette meg. Ezután Simon Zoltán kapott szót, jelezvén, hogy „képviselőtársa lelőtte mondandója poénját”, miszerint a múlt héten testület elé került anyaghoz képest semmi nem változott a mostaniban. – Ha egy héttel ezelőtt ezt nem fogadtuk el, mire gondolt a városvezetés, miért döntenénk most másképp? Esetleg sikerült néhány embert meggyőzni, hogy szavazza meg? A múltkor elmondtam, mi mindenben nem értünk egyet, a kifogásainkat fenntartjuk és mivel nem történt még kísérlet sem arra, hogy bármi változtatást eszközöljenek, most sem tudjuk ezt támogatni – így Simon, akinek a szavaira kissé indulatos válasz jött a polgármestertől. – Nem a költségvetés újratárgyalásáról tárgyalunk, hanem a módosítás elfogadásáról, amelyről az államháztartási törvény rendelkezik! Javaslom, hogy ismerkedjen meg a kapcsolódó törvénnyel némely képviselő, akinek halvány gőze nincs ennek tartalmáról és arról, miről szól a jelen napirend tárgyalása – hangzottak Bálint szavai, mondandója végén tisztázva, hogy „semmi másról nem szól a történet, minthogy a korábbi intézkedéseinket rendeleti formába vezessék”. Ez a múlt héten meg is történt, hiszen hét igen és öt tartózkodás ellenében, valamint a teljes testületi létszám jelenlétében többségi támogatást kapott a határozati javaslat az ehhez kapcsolódó, következő napirendben tárgyalt kitekintő javaslattal egyetemben.

 

testuleti2_450

 


A város háza körül is legyen rend és tisztaság!

testuleti5_200Az ülészáró „egyebek” között osztotta meg gondolatait Török Ferenc a testülettel és a nyilvánosság útján a nyilván sokan vele egy véleményen lévőkkel, miszerint a Városháza környezetére, kiváltképp az arról elnevezett rövid utcára fordíthatna sokkal nagyobb gondot is az önkormányzat. Mint fogalmazott, ahogy az egész város területén, úgy itt is hagy a köztisztaság kívánni valókat maga után, annak ellenére, hogy a reggelente nyitó üzlettulajdonosok rendre felszámolják az előző este lépcsőkön hagyott nyomait. Időről időre nem ártana, ha a város is tisztába tenné a háza körüli közvetlen környezetet, folytatta, utalván arra, hogy a néhány éve megújult, patinás épület sarka rendre le van hányva. Török azt is kiemelte, hogy a környék folyamatosan jelentős mennyiségű madárpiszokkal van tele, ami „sokaknak nem szúrja a szemét” [utóbbiról korábban lapunk hasábjain is értekeztünk és sajnos még mindig nincs információnk arról, hogy a túlzás nélkül mondhatjuk, undorító állapotok megelőzésére, rendezésére lenne stratégiája a városnak]. – Kellene egy utcai szemetes is a Városház utca közepére, mert az csak a túloldalon van. Hátha ez némileg csökkentené a köztéri szemetelést! A közlekedési morálra térve kérném, hogy akár fekvőrendőr kihelyezésével, akár más módon próbáljuk szabályozni, hogy a Városház utcát egyesek autóval vagy motorral gyorsulási pályaszakasznak használják – zárta mondandóját.

Rezignált válasz érkezett a polgármester részéről, miszerint az elmondottak többsége a nem felelős állampolgári magatartás következménye. [Ezzel nem is lenne baj, de akkor miért vannak térfigyelő kamerák, ha következmények nélkül lehet például rombolni vagy szemetelni a belváros közepén?] Ettől függetlenül a képviselő kérését rögzítették – folytatta –, amit a Parkgondozó Kft. és a műszaki osztály felé is tolmácsolni fognak.


Vakáció és bandázás

testuleti6_200A héten elstartoló vakáció városra és a „célközönségre” jelentő veszélyeiről szólt ugyancsak az „egyebekben” Bolvári Ferdinánd képviselő. – A jó idő beköszönte óta bandáznak esténként a fiatalok, ami teljesen rendben van, de vannak csoportok, amelyek vandálkodnak, rendetlenkednek. A nyár elején kell még megállítani őket, mert ha egy 10-15 fős csapatban van 1-2 renitens, a bandaszellem a jó gyereket is rossz irányba tudja vinni – vázolta a felvetést, majd megoldási alternatívát is kínált a jelenségre. Azt kérte, hogy a szünidő elején kérje a városvezetés a rendőrség és a polgárőrség segítségét abban, hogy „érezzék a törődésüket”, ha rossz fát tesznek a tűzre. Mint elhangzott, nem „rászállni” akarnak a fiatalokra, csak azt szeretnék, hogy ha a Kubikus parki mászókára-piszkítós esethez hasonló polgárpukkasztás történik, akkor legyen kit megkérdezni. Ezáltal a renitensek kieshetnek a bandákból – vázolta az első hallásra reménytelenül idealista víziót a képviselő [bár igaza lenne!]. A polgármester maga is jó ötletnek tartotta a rendőrségre és a polgárőrségre vonatkozó felvetést.


Méhecskék-beruházás II: utószó?

A szót dr. Bálint József vette át, aki rövid polgármesteri tájékoztató keretében jelezte, hogy információi szerint kisebb módosítások még történhetnek a Méhecskék-pálya előzetesen nem kis port kavart fejlesztése körül. Az ügyben a végszót egy, várhatóan június 19-re időzített ülésen mondja majd ki a testület, tovább ugyanis nem húzható a határozathozatal, hiszen az veszélyeztetné a beruházás biztonságos megvalósulását, amelyet még az annak több pontjával előzetesen ellenkező környékben élők sem szeretnének.


Olaszországba utaznak városunk elöljárói

Kalocsa első embere azt is jelezte, hogy a Bács-Kiskun megyei kitüntető címekre augusztus 30-ig terjeszthet fel az önkormányzat jelölteket. Az augusztus 20-án adományozandó városi kitüntető címekre már megérkezett a javasoltak listája, amelyek véglegesítéséről hamarosan döntés születhet.

Bejelentette továbbá, hogy hétfő reggel Altinoba utazik tolmács és Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester társaságában. Mint mondta, a négynapos (egy nap oda-, egy nap visszaút, két nap ott tartózkodás) látogatás „nem kirándulás” lesz. Ennek a látogatásnak a tapasztalataitól teszik ugyanis függővé, hogyan alakuljon a testvérvárosi szál felvételéről korábban indult egyeztetés. Azt előrevetítette, hogy a végső döntéstől függetlenül most meghívják az olasz kistelepülés delegációját a Paprika- és a Folklórfesztiválra.

Kalocsai hírek

Hamarosan lehívják az orosz hitel első részletét

Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár a Portfolio...

Áder János is eljön Szent Asztrik ünnepére

Néhány hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy november 12-re nagyszabású hálaadó szentmisét...

Újra összeültek a járás polgármesterei

Okosabban kihasznált pályázati keretekről, a Duna-hídhoz kötődő közutak felújításáról, valamint...

Volt bőr a képén az idős néni átverőjének

Egy hetven feletti asszonyt rövidített meg trükkös csaló, aki a kalocsai Széchenyi lakótelepen...

„Az egyiknek épp azért tetszik, amiért a másiknak nem”

1945-ben született Császártöltésen. Kalocsán érettségizett, majd tanulmányait a szegedi...

Talán jövőre megvalósulhat a Miskei úti közvilágítás-fejlesztés

A Miskei úti lakóközösség részére szervezett „lokális” fórumon került elő a környék...

Jubileumi alkotótábor kérdőjelekkel

Augusztus 13-án, vasárnap délelőtt nyílt meg a Városi Galériában a XXV. Kalocsai Képzőművész...

Két keréken az egyirányú utcában

Mint azt múlt heti számunkban megírtuk, a kalocsai Városi Baleset-megelőzési Bizottság hétről hétre...

Tizennégy szupergép a tanműhelyben

Június elején számolhattunk be arról, hogy a kalocsai Dózsa György középiskola komoly anyagi...

A NAV levelet küld a tartozásról, túlfizetésről

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal október végéig mintegy egymillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt...

ОРЛЁНОК – tábor a Fekete-tenger mellett

Június 23. és július 13. között nekem és a Kalocsai Szent István Gimnázium néhány másik tanulójának:...

A hőségben megnégyszereződött a kórházba került betegek száma

Múlt héten csütörtök délután 17 órakor már harmadfokú volt a hőségriasztás, így amikor pokoli, kint...

Múltidéző tábor a múzeumban

A Viski Károly Múzeum idén egy új napközis táborral készült a nyári vakációra. A Múltidéző táborba...

Ezüst fokozatú kiváló fotóművész lett Bedi Gyula

A fotográfia területén kiemelkedő személyek érdemeinek elismerésére a Magyar Fotóművészeti...

Táborozni vitték a roma gyerekeket

A Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat az EMMI pályázatán nyerte el egy balatoni tábor teljes...

Angolul és németül varázsolhattak az ifjú mágusok

Kalocsán a Kids Club gyermekek számára idegen nyelv játékos oktatására szakosodott iskolát és annak...

Mozgássérült gyermekeket vittek táborozni

A Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezete 15 fővel utazott Balatonfenyvesre július első felében,...

Kisinas tábor általános iskolásoknak

A Bajai Szakképzési Centrum két kalocsai középiskolája, a „Dózsa” és a...

A Bátrak Útján: tartalékos század alakul Kalocsán

Egy új önkéntes tartalékos formát alakít ki a Magyar Honvédség (MH), amely járási alapokon működő,...

A kétéltű

Engert Péter amerikai fesztiválokra próbálja bejuttatni az ezüstérmes paralimpikon, Suba Róbert...

Kötetbe foglalt érseki gondolatok

Az elmúlt hétfőn az Astriceum Érseki Múzeumban mutatta be a sajtó számára „Asztrik érsek...

Fekete Antal marad a Dózsa igazgatója

A pedagógus tavaly külsős és egyedüli pályázóként indult a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György...

Túlterhelt a kórházi labor

Ebben a formában egyelőre csak elméleti szinten lehetséges, de valamelyest lehetne tehermentesíteni...

Lemondtak a pályázat megvalósításáról

A városi önkormányzat tavaly novemberben hozott határozatot arról, hogy elektromos töltőállomást...

Felelős állattartás (2.)

Az elmúlt hetekben megpróbáltuk körüljárni a címben megfogalmazott témát. Törekvésünk kiindulópontja...

A terítéken: szociális lakások, TDM, KFC, TOP és egy szétvert kamera

Bár kétségkívül a július eleji képviselő-testületi ülés legmarkánsabb napirendi pontja, ahogy azt...

Felelős állattartás

Lapunk 27. számában foglalkoztunk az állatmentés terén munkálkodók tapasztalataival (Gazdájának...

Szeptembertől már hivatalosan is sportiskolaként működnek

Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola. Ez lesz az új neve annak az iskolának, ahol közel...

Újabb nyertes pályázatok 600 milliós értékben

Hétfőn tartott városházi sajtótájékoztatón ismét örömteli bejelentések hangzottak el sikeres...

Bursa Hungarica Ösztöndíj Pályázat

Kalocsa Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer 2018. évi fordulójához....

Aláírásgyűjtés indul szag-ügyben

Kerülgethetjük, szépíthetjük, körülírhatjuk, de bizony az a szag, ami időről időre, rossz széljárás...

A bútorok novemberben érkeznek

Újabb nagy, már majdnem véglegesnek tekinthető lépéssel lett közelebb a Kalocsai Szent Kereszt...

Bemutatták a Paks II. új arculatát

Paks II. Atomerőmű Zrt. néven működik tovább a két új blokk megvalósításért felelős projekttársaság....

Döntések és választások

Lassan öt éve, hogy megújult formában, új vezetéssel működik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Domján...

Megújulóban a Közétkeztetési Intézmény főzőbázisa

Mint emlékezetes, májusban döntött arról a kalocsai városvezetés, hogy pályázatot nyújt be a...

Több mint hatszáz csőtörés a tavalyi mérleg

A múlt héten volt egy rövid időszak, amikor teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől a...

A fa második élete

A fa csodálatos élőlény: hatalmas, gyönyörű, titokzatos. Árnyékot ad, búvóhelyet madárnak,...

Rendszeresen szondáztatnak Szeliden

A tömegrendezvények idején főleg szondáztató járőrökből, a többi időszakban traffipaxból lesz több a...

Dr. Bálint József: majd a lakosság megmondja, jól dolgoztam-e

A július eleji képviselő-testületi ülést követően több kérdés is felmerült, amelyek tisztázására...

Hol lesz a végleges helye a szobroknak?

Lapunkat többen megkeresték, és olvasói rovatunkban is pár hete helyt adtunk egy olyan témájú...

Polgárőr és családi nap Szeliden

A Szelidi-tó adott otthont az idei esztendőben a XVIII. Bács-Kiskun Megyei Polgárőr és Családi nap...

A „sosemvolt” kalocsai KLIK-irodáról

Mint arról lapunk hasábjain olvashatott, dr. Angeli Gabriella képviselő a testület június végi...

Eljött az összegzés és a visszavonulás ideje

Megvan az ideje a vetésnek és az aratásnak. Minután az utóbbi megtörténik, összegezni kell, majd...

A beteg mindenekelőtt, vallja „Az év orvosa”

Ha tehetné, 48 órára tágítana egy munkanapot, hogy mindenre ideje jusson, és ha tehetné, sokkal több...

Zenetábor

A Kalocsai Fúvószenekari Egyesület a városi önkormányzat támogatásával egyhetes zenei tábort...

Néprajzi konferencia a Viskiben

„Hagyomány – szellemi kulturális örökség – népies rendezvény; Pillanatképek a mai...

Vállalkozói építményadó-emelés Kalocsán

Bár a tavaly ősszel belengetettnél mérsékeltebb, végső soron viszont mégiscsak megemelt vállalkozói...

Kiállítás öt évtized néptáncosairól

A kalocsai néptánc, zene és viselet hatalmas értéke és büszkesége városunknak. Ezt a kincset ma is...

„Megismerni egymást, egymás kultúráját, és örülni, nevetni, mulatni önfeledten”

Július 4-én, szerdán a lakosság által igen kedvelt, Szent István király úti menettánccal kezdődött a...

Nyár, avagy „alkalom szüli a tolvajt”

A nyári hónapok sokunk számára szabadabban telnek az év többi részénél. Ilyenkor kirándul, utazik...

Ne a csalóktól szerezzük be a téli tüzelőt

Országjáró szélhámosokat gyanít az elmúlt hetekben hozzájuk érkezett bejelentések alapján a Kalocsai...

Kalocsán miért, más városokban miért nem?

Az elmúlt heti testületi ülésen napirend előtti felszólalásában dr. Angeli Gabriella képviselő...

Mindennapi szépségeink képeken

Amit megszoktunk, azt szinte észre sem vesszük, olyan természetes, és elmegyünk a környezetünkben...

Autóbalesetben hunyt el a KKC kapusa

Megdöbbent, megrendült miértek sorakoznak egymás után. Ezekre a miértekre azonban soha nem fogunk...

Toporog a Fűszerpaprika gigaberuházása

Márciusban számolt be arról Németh József, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. vezérigazgatója, hogy a...

Dr. Göcsei Zsuzsanna vette át az „Év orvosa Díjat”

Idén június 30-án, pénteken a Kalocsai Főszékesegyházi Kórus közreműködésével tartották meg a...

Közösségi szolgálatosok a Logikusakk táborban

Évről évre benépesül nyaranta egy hétre Mácsaszálláson az egyik út menti tanya. Tizenöt éve tartja...

Egy különleges éjszaka a múzeumban

A réges-régi mondás szerint ott van a szívünk, ahol a kincsünk. Ez még napjaink rohanó világában is...

A TEIT és az atomerőmű: csendes csörték, zajos sikerek

Kalocsán, a június elején megrendezett „25 éves a TEIT” elnevezésű tudományos...

Ismerd meg, fogadd el, működj vele együtt!

Talán így lehetne a legrövidebben megfogalmazni annak az országos pályázatnak a lényegét, amelyet...

„Gazdájának társa akar lenni, ebben talál magára, ez a kutyalét lényege”

A gondolat Alice Hoffmann amerikai írónőtől származik. Lehet, nem mindenki ért vele egyet, nekem...

Kikanyarodott elé, összeütköztek

Július 3-án, hétfőn két autó ütközött Kalocsa és Bátya között, az 51-es úton. Az egyik sofőr és utas...

Rendészeti diákoknak szimuláltak balesetet

Sikerrel rá is ijesztettek a dózsás tanulókra a kalocsai rendőrök, mivel a helyszíni tudósítások...

Rangos díj a Pata Kft.-nek

A Pata József Gépipari Kft. tulajdonosai, Pata József és lánya, dr. Pata Ildikó a mai napon a cég...

A Paks II. interaktív kamionja ősszel folytatja útját

Egymásnak adták a kilincset Paks II. interaktív kamionjában a fesztiválozók, idén nyolc rendezvényen...

Januárban kezdődik a felvonulási terület kialakítása

Pakson egyeztetett stábjával Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója a Paks II. projekttel...

Közös mederben a lakók és a Méhecskék érdekei

Lakossági fórumon öntöttek több havi egyeztetés és egy korábban finoman szólva is...

Szervezők, segítők, életmentők – köszönjük!

Május 4-én, a Vöröskereszt világnapja alkalmából az idén is elismerő okleveleket adományozott a...

A jubileumi tanév tervezett programjai a Liszt Ferenc AMI-ban

Az ötvenedik, jubileumi tanévben a hagyományos programok is ünnepi köntösbe öltöztek, mondta...

Kalocsa katonatörténete

A Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre emlékdolgozat megírására jelentetett meg pályázatot...

Díjakat adott át a népművészeti alapítvány

A Kalocsa Népművészetéért Alapítvány a paprikafesztivál rendezvényeihez kapcsolódva díjakat adott át...

Továbbléphet a huszonötödikbe!

Úgy érezzük, mintha egy meteor gyorsaságával száguldott volna végig városunkon a XXIV. Kék Madár...

Kalocsa, a katonaváros

Május 21-én, a Magyar Honvédelem Napján a Foktői út melletti Csilás parkban ünnepélyesen felavatták...

Leállt a kórházbővítés

Bizonyára Önnek is feltűnt, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórházba integrálódott kalocsai Szent Kereszt...

Ezúttal a szennyvízhálózattal vannak bajok

Korábban lapunk hasábjain már olvashatott arról, hogy Kalocsa bizonyos tekintetben „időzített...

A találkozó állása: Kiskőrös – Kalocsa 1-1

Nem, kedves olvasóink, nem a sportrovat költözött lapunk 5. oldalára, ezúttal egy olyan baráti...

„Sosem voltunk ilyen közel a végéhez”

Néhány héttel ezelőtt olvashatott arról, hogy felgyorsultak a munkálatok a felújítás miatt 2011...

A Duna–Tisza köze, a Kalocsai Sárköz jeles néprajzkutatója – Bárth János 70 éves

Kecskeméten, a Cifrapalota dísztermében december 15-én köszöntötték kollégái, barátai, tanítványai a...

15 évet kapott a feleségét megkéselő kalocsai férfi

Első fokon 15 év fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék a 38 éves kalocsai férfit, aki 2012...

Ismét szakmai nap a gimnázium laboratóriumában

Május 13-án, délután nagy volt a sürgés-forgás a Szent István Gimnázium felújított...

Vizsgálják a Vajason történt olajszennyezést

Amint arról helyszíni szemle nyomán lapunk is beszámolt, a Sárköz és vízrendszerén, vagyis a...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás