A döntőben még nagyobb szükség lesz az SMS-szavazatokra

A közönség juttatta tovább a Dusnoki Aprókat

2017.01.07 14:20    |    jni  

Nagyon sokat jelenthetett a kalocsai régió tévénézőinek támogatása a Dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttesnek, akik ismét frenetikusan táncolva jutottak tovább a „Fölszállott a páva…” népzenei tehetségkutató középdöntőjéből a most pénteki döntőbe. A kicsiknek nagy szüksége lesz a támogató (és egyébként alapdíjért küldhető) üzenetekre, mert ebből még egy győzelem is kinéz. Íme, így sikerült a múlt heti produkció a Duna TV-n!
– Hatalmas volt az izgalom és a készülődés, amíg lement az utolsó főpróbánk is, és minden rendben volt. A zsűri tagjai nem tudtak dönteni, ilyen nehéz dolguk még szinte sosem volt – mesélte Tóth-Mihó Erika, a Dusnoki Aprók néptánc-pedagógusa a múlt pénteki középdöntő élő adásáról. – A jászberényiek annyival voltak jobbak nálunk, amennyivel idősebbek – kommentálta az őket kis híján kiejtő, legnagyobb vetélytárs produkcióját. – Mivel mi „kicsik vagyunk”, játszani tudunk, a gyerekek pedig nagyon-nagyon önfeledten játszanak. Az elődöntőben friss csárdást és marsot tettünk a koreográfiába, most pedig az érsekcsanádi táncokban próbáltunk mindent megmutatni, négy és fél percben: ugróst, lassú csárdást, friss csárdást, és belefoglaltuk egy lakodalmas játék keretébe – mesélte.

aprok_450
 

A zsűri döntése nyomán egyébként a Cickom Énekegyüttes, Horváth Áron, a Jászság Gyermek Néptáncegyüttes és Albert Csaba jutott tovább, a mieinket a közönség SMS-ezte be a fináléba. Ezzel a végső mezőnnyel a lehető legigazságosabb összeállítás került döntőbe; a zsűri hiába imádta a dusnokiakat is, valahol határt kellett húzni, ezért küldte tovább berényieket. A nézők persze tudták, hogy a 13-ast kell küldözgetni, így folytatódhat a menetelésük. De, mivel is?

– Most belső-sárközi táncokkal, ugrósokkal készülünk, a viseletünk is más lesz, a többi legyen meglepetés – mondta sejtelmesen Tóth-Mihó Erika, a döntőre utalva. Nem hivatalos információink szerint egy néptánc-antológiát megjárt és ott nívódíjat nyert koreográfiát húzott elő a kalapból. Ezt a férjével, Tóth Zoltánnal közösen készítette. Lapunk megjelenésével egy időben már újra Budapesten lesznek a kis táncosok, és napi 3-4 órás próbákkal készülnek a végső megmérettetésre. Még egy kis bennfentes részlet a Duna TV műsoráról: ahogy minden fellépővel, a „mi gyerekeinkkel” is készített a köztévé egy kisfilmet, ami felvételről fog lemenni a műsorban. Erről a kis bejátszásról egyelőre csak annyit derült ki, hogy egy ismert magyar sportolóval közösen forgatta a csapat: ők a sportágat, a sportoló az egyik táncukat próbálta megtanulni. További részletek a titoktartási kötelezettség okán egyelőre nem ismertek, nyilván minden kiderül pénteken.

Szavazna? Segítünk: a Fölszállott a páva… december 16-i műsorának ideje alatt tudja támogatni a Dusnoki Aprókat, alapdíjas SMS-sel. A 13-as a kódjuk, ezt kell csak az üzenetbe írni, majd küldés, erre a számra (válassza ki a saját előfizetésének körzetszámát!): (20)/(30)/(70) 4422-999. Tipp: egy telefonszámról húsz darab szavazatot is befogad a rendszer…


Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás