Fergeteges Leander Kills zárókoncert a kalocsai majálison

2022.05.05 12:48   

Már a május elsejei ünnep előestéjén is zenei csemege, igényes vendéglátó muzsika várta a hallgatóságot, a kínálatot fúvószenekar bemutatója és népzene is színesítette, végül vasárnap este a kalocsai Felezhetetlen és az innen elszármazott Köteles Leander zenekara, a Leander Kills koncertje tette föl a május elsejei programokra a koronát. Változatos zenei élményekkel kecsegtette a május elsejei programkínálat az érdeklődőket az Érsekkertben. Már az ünnep előestéjén a Platán Rendezvényközpont teraszán igényes vendéglátózene szólt az utcabálban, majd május elsején rézfúvós zenekari koncerttel kezdődött a nap. A népzene kedvelői a kalocsai tánccsoportok délutáni bemutatóit kísérő muzsikaszóval töltekezhettek föl. Az egész programsor csúcspontja volt Köteles Leander, a kalocsai származású énekes-basszusgitáros zenekarának debütálása városunkban, amely előtt az ismert kalocsai rockzenészek által alapított, környékbeli erősségekből szerveződött Felezhetetlen zenekar fellépése növelte a műfaji színességet.

A szombat esti utcabálban a Soundwitch együttes a tőlük megszokott, magas színvonalon játszott el sok közismert, népszerű slágert a tartalmas évtizedek és széles kontinensek tánczenéit fölvonultató, sokórányi repertoárjukból.
Vasárnap reggel tíz órakor a Betlenné Dajkó Ágnes vezette Kalocsai Rézfúvós Zenekar műsora hozott zenés ébresztőt a későn kelőknek, miközben a főúti sétány árnyas fasora alatt a főző társaságok már javában lakmározták a délelőtt folyamán készült ételkülönlegességeiket.
Ezt követően színház, majd késő délutánig tánc vette birtokba a színpadot
Este hét órától aztán a négytagú kalocsai formáció, a Felezhetetlen zenekar adott koncertet. A magyar alternatív zene és a rock hagyományaiból egyaránt merítő, azokat sajátos zengésű ötvözetté kovácsoló dalaikkal a zenekar üde színfoltja a kalocsai könnyűzenei életnek. Tagjai közt a környékbeli rock élet olyan nagy öregjei bukkannak föl, mint az Oláh testvérek, számos korábbi rockzenei formáció szíve és ütőere: a dobos, Attila – az ütőér –, és bátyja, Gábor – a formáció szíve-motorja és frontembere –, aki gitárját az utóbbi időben basszusra cserélte.
A zenekarról egyébként már korábban is olvashattak portálunkon, legutóbb a 2020. évi
„Legyen a zene mindenkié” minifesztiválon való szereplésük kapcsán, akkor részletesebben is bemutatva a csapatot, amelynek felállása a folyamatos megújulás jegyében, egyben basszusgitárosuk távozása miatt azonban azóta is változott.
A kalocsai formáció koncertje közben folyamatosan duzzadt a tömeg, így
A KÖZÖNSÉG A LEANDER KILLS KONCERTJÉNEK KEZDETÉRE ZSÚFOLÁSIG MEGTÖLTÖTTE A NÉZŐTERET ÉS A SZÍNPAD ELŐTTI SZABAD TERÜLETET IS.
A lírai dallamokat és szövegeket a legvadabb, dübörgős, durva metál zene szépségeivel ötvöző, sajátos zenei koktélra Leander rendkívül energikus és sokszínű hangja teszi föl a koronát, amellyel méltán érdemelte ki az év hangja elismerést – erre a koncert előtt felhívta figyelmet a közösséget és Leander csapatát most első alkalommal végre „itthon” köszöntő dr. Filvig Géza polgármester is, aki a zenei tanulmányait városunkban kezdett, tehetséges, fiatal előadó példájára mutatva biztatta a fiatalokat, hogy küzdjenek álmaikért:
Íme a példa, érdemes a pincékben, sufnikban próbálni, lehet garázsbulikat szervezni, és fejlődni, mert nyitva áll az út: kellő tehetséggel és munkával innen indulva is el lehet érni az országos sikert.”

koncert_450_450


Kalocsai hírek

Kalocsára érkezett a Terror Háza Múzeum „30 éve szabadon” vándorkiállítása

Magyarország történelmi útját mutatja be a kommunista diktatúra elnyomásától a rendszerváltozásig a...

Ahol számít a méret: karbonlábnyom

Az emberi tevékenység – legyen az közlekedés, energiatermelés vagy éppen az öltözködés –...

Elemzések az új blokkok energiapiaci környezetéről

Korábban nagyon erőteljes volt a dekarbonizációs törekvés globálisan, Európában és hazánkban is, az...

A reaktorépület volt az előadás fókuszában

Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális...

Honvédelmi nap Kalocsán – Megemlékezés és koszorúzás a már hagyományos három helyszínen, újra diákok részvételével

Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás