A személyes kapcsolattartás jegyében

Irodát nyitott a Jobbik Kalocsán

2016.03.10 12:28    |    -s-n  

Hatalmas „Jobbik” felirat hirdeti, hogy a párt választókörzeti székháza lett az egykori biciklibolt helyisége Kalocsa főutcájának a végén. A hozzájuk fordulók hétfő délutánonként találják majd nyitva az irodát, amelynek hivatalos avatójára a városba látogatott Szávay István, a párt alelnöke és országgyűlési képviselője; Suhajda Krisztián, aki a Jobbik színeiben a megyei közgyűlésben képviseli a körzetet, valamint „házigazdaként” Szabó Balázs köszöntötte a megjelenteket, aki a kalocsai városatyák egyike.

Mielőtt pohárköszöntőt mondtak volna a megjelent szimpatizánsok és a média jelen lévő képviselőinek társaságában, a három képviselő sajtótájékoztatón szólt az irodanyitás üzenetéről, annak funkciójáról és a nyitva tartásról.

Köszöntők

Elsőként Szabó Balázs tolmácsolta köszönetét a részvételért, majd elmondta, hogy a főutcai iroda amellett, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy a lakosság közvetlenül hozzájuk fordulhasson problémáival, közösségi térként is funkcionál majd, teret adva különböző, a Jobbik szellemiségébe illő kulturális eseményeknek is. A kalocsai képviselő fontos mérföldkőként értékelte az alkalmat az életükben, mondván, mindig is nagy gondot fordítottak a lakossági kapcsolattartásra, amelyet reméli, tovább mélyít egy erre hivatott helyiség megnyitása.

Suhajda Krisztián vette át a szót, aki hangsúlyozta, hogy a kalocsai alkalom is alátámasztja „mi nem csak kampányidőszakban jövünk” mottóját, és heti rendszerességgel várják majd mindazokat, akik ötleteikkel, észrevételeikkel keresni szeretnék a Jobbik képviselőit.

Kalocsai Néplap

Lassan őrlő malmok

Ezután kerültek a mikrofonok Szávay István elé. Az ő nevével fémjelzik az irodát, amelyet, mint megtudtuk, eredetileg tavaly ősszel szerettek volna felavatni, azonban a politikus szavaival élve, „is-merve a magyar bürokráciát”, erre a lépésre február 24-én kerülhetett sor.

Elmondta, hogy, bár az Országgyűlésben mindössze 24 jobbikos képviselő foglal helyet, mind a 106 választókerületre jut – belső felosztás alapján – egy képviselő, aki a Parlamentben igyekszik hallatni a hozzájuk fordulók hangját. Kiderült, hogy a kalocsai központú kerületért ő maga felel, aki (Suhajda Krisztiánhoz hasonlóan) a választókerület, egészen pontosan Soltvadkert szülötte. Kiemelte, hogy a kalocsai irodát minden itt élő lakos érdekében szeretnék működtetni, mindenkivel együttműködésben – megjegyezvén, hogy a városvezetést és a környék polgármestereit is meghívták az irodanyitásra, bár közülük senki nem jelent meg.

„Magyar Észa-Korea, pártállam, népszavazás”

Végezetül aktuálpolitikai eseményekről szólt, élesen bírálva a hazai médiában
„Erdősné és a kopaszok” történeteként megjelent, Nemzeti Választási Irodában történteket.

– Az elmúlt öt évben a Fidesz minden lehetséges eszközzel leépítette a jogállamot, gátolta azt, hogy tőle eltérő vélemények kifejezésre tudjanak jutni, a pártállam gyakorlatilag újjáépült Magyarországon, de odáig még sosem jutottunk el, hogy a hatalom az erőszakhoz is folyamodjon a másként gondolkodókkal szemben. Ez most megtörtént, amikor a népszavazás intézményét csúfolták meg azzal, hogy vélhetően Kuba-tov Gábor Fidesz alelnökhöz köthető biztonsági emberek megakadályozták egy népszavazási kezdeményezés leadását. Ezt egészen riasztó jelnek tartjuk. A világon már nagyjából csak Észak-Koreában nehezebb népszavazást kezdeményezni, mint Magyarországon – hangzottak Szávay szavai Kalocsán. Orbán Viktor miniszterelnök, migráns-kérdésben tartandó népszavazási bejelentésére reagálva, megjegyezte, hogy e lépést a Jobbik több alkalommal javasolta már a kormánynak, „így lehet ellenzékből is kormányozni”, idézte Vona Gábor Jobbik-elnököt.

Ezután kijelentette, hogy egyetlen idegent sem akarnak hazánkba beengedni, hiszen egy keresztény, magyar országnak nincsen szüksége
„nőket molesztáló és megerőszakoló afgánokra, tízéves kisfiúkat megerőszakoló irakiakra és diszkókat felgyújtó szíriaiakra”, utalván az elmúlt hónapok híradásaiból visszaköszönt esetekre.

A sajtótájékoztató zárásaként a politikusok válaszoltak a felmerült kérdésekre, valamint koccintottak a megjelentekkel arra, hogy minél tartalmasabb életnek adhasson teret az újonnan felavatott helyiség.

Szávay István és a Jobbik kalocsai irodájában hétfő délutánonként 17 és 19 óra között fognak hétről hétre fogadóórát tartani.


Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás