„Kalocsa Téged vár”, hogy érezd…

Kalocsa tényleg vár!

2018.09.18 20:30    |    -vis-  

Kalocsa Téged vár! Ezzel a címmel jelentetett meg a hetekben átfogó turisztikai kiadványt a város értékeiről, rendezvényeiről, látnivalóiról és szálláslehetőségeiről a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. A tízoldalas, színes brossurát egyelőre csak magyar nyelven tették elérhetővé, és a Városháza bejárata melletti Turisztikai Desztinációs Menedzsment, röviden a TDM irodájában, valamint a nagyszeminárium sarkában, a Barokk Cukrászda mellett lévő Látogatóközpontban tették elérhetővé.

kalocsateged1_350– Szeretnénk a turistáknak segíteni abban, hogy minél átfogóbb képet kapjanak a felfedezésre érdemes helyi értékekről, megismerkedjenek fontosabb eseményeinkkel, fesztiváljainkkal, és ha már itt járnak, akkor útbaigazítást is kapjanak. Ezért a prospektus közepén egy részletes Kalocsa-térkép található, bejelölve rajta valamennyi említett látnivalót. Ha pedig kedvet kapna a kiadványt lapozgató, hogy tartalmasabb időt töltsön a városban, annak hátoldalán listáztuk a helyi és környékbeli szállásadókat – foglalta dióhéjba a színes kiadvány tartalmát annak kiadója, a kulturális intézmény igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

Átlapoztuk mi is a színvilágában a tűzvörös paprika színe által dominált füzetet, amely hungarikummá vált értékeink, azaz a népművészet és a fűszerpaprika rövid ismertetésével nyit, fotókkal gazdagon illusztrálva.

Egyet lapozva a megújult Érseki kastély és a Főszékesegyház impozáns homlokzatának képei tekintenek ránk vissza, a túl-oldalon 13 pontba szedett „Látnivalók” lajstrommal, amely az Astriceum Érseki Múzeumtól halad a Hagyományőrzők házán, a Tájházon, a Városi Galérián, a vasútállomáson és a Kalocsai Képtáron át a Viski Károly Múzeumig, valamennyi létesítmény nyitvatartási idejének és elérhetőségének listázásával.

Tovább lapozva az igazgatónő által említett, kétoldalas, friss és naprakész Kalocsa-térképet láthatjuk, a korábbi oldalon felsorolt intézmények, látnivalók pontszerű jelölésével.

kalocsateged2_450
 

A kiemelt városi programok közül egy-egy saját oldalt szenteltek a három-évente megrendezendő Duna Menti Folklórfesztiválnak és a minden ősszel életre hívott Kalocsai Paprikafesztiválnak. Mellettük „lábjegyzetként” felsorolják, milyen más események tarkítják a kalocsai mindennapokat. Így nem marad ki – időrendben haladva – a Városi majális, a Pünkösdi koncert, a Kék Madár Fesztivál, a Sárkányhajó kupa, a Múzeumok éjszakája, a Szent István napok és a Karácsonyi forgatag sem.

kalocsateged3_450
 

A kiadvány hátoldalára a helyben és környékben elérhető szállásokat listázták, ugyancsak azok minden fontos megközelíthetőségi és elérhetőségi adatával, különválasztva a szálláshelyeket a magánszállásoktól.

– Tervezzük a kiadvány lefordítását, ez csak idő és pénz kérdése, hiszen igény lenne rá! Hogy csak egy példát említsek, már most, a nyár közepén több megkeresést kaptam arra vonatkozóan, hogy mikor fog megjelenni a Paprikafesztivál programja angolul, vagy németül? Zömmel német nyelvterületről jönnek egyébként a kérdések. Érdekes, hogy ez az a rendezvény, ami nagyobb reklám nélkül is komoly érdeklődést vonz. Az idénre például már bejelentkezett egy japán forgatócsoport, akik egyébként egy kutyákkal foglalkozó magazinműsort szerkesztenek. Elképzelni sem tudom, hogy hogyan fognak a műsor profiljába vágó anyagot felvenni nálunk, de az már biztos, hogy itt szeretnének lenni a fesztiválon – mondta dr. Magóné Tóth Gyöngyi.Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás