Jó árért biztos minőség

Teljesen megújult a piactéri Coop-áruház

2018.02.16 09:03    |    -mond  

Rekordgyorsasággal, két hét zárvatartás alatt teljesen megújult a közel ötven éve épült piactéri abc-áruház. Önműködő bejárati ajtó, teljes hűtő-fűtő berendezés-, burkolat- és bútorzatcsere, új sütőrészleg, lédig tőkehús forgalmazás, folyamatos képzésben részt vevő bolti személyzet – hogy csak a leglényegesebbeket említsük, mi változott az üzletben. Erről beszélt múlt pénteken a média jelenlétében történt ünnepélyes átadás alkalmából Tamás Sándor elnök.

tamassandor_300A Híd-Coop Zrt. elnöke az ünnepélyes megnyitón a sajtó képviselői, meghívott vendégek, kivitelezők, a bolt dolgozói jelenlétében idézte fel, hogy ez az 1968-ban épült áruház volt a jogelőd Kalocsai Áfész első működő boltja a városban. Kisebb felújítások voltak ez alatt az idő alatt, de ilyen volumenű nem, hiszen mondhatjuk, hogy szinte egy teljesen új üzlet várja a vásárlókat.

– A bejárat egy automata ajtót kapott, teljes aljzatcserét végeztünk. Hűtetlen és hűtött berendezéseinket, a bútorzatot is kicseréltük, a mai kor követelményeinek megfelelő, egyforma, szűkebb mélységű polcok váltották a korábbi „karácsonyfa” alakú gondoláinkat. Nagyon fontos, hogy bemutassuk azt a 850-860 Coop-márkaterméket, amit nagyon szeretnek a vevőink, amelyekkel jó árért biztos minőséget kapnak. És ezek körét is folyamatosan újítjuk – mondta a zrt. elnöke. – Emellett széles választékunk van nem sajátmárkás termékekből is, és rétegigényeket is próbálunk kielégíteni, itt elsősorban a korszerű táplálkozásra gondolok, a különböző (laktóz, glutén, stb.) érzékenységű emberekre, tehát azt szeretnénk elérni, ha egy vásárló bejön, akkor a zöldségtől a tejterméken, a húson és a pékárun keresztül minden árut meg tudjon kapni, ami a napi háztartásban szükséges – mondta Tamás Sándor, majd rátért a jelentősebb műszaki fejlesztésekre.

– A legnagyobb változás a hűtött berendezéseknél történt, a légfüggönyös energiafaló berendezéseinket már mindenhol üvegajtós rendszerűre cseréltük, melyekben a vevő jól látja az árut, könnyen hozzáfér és energiatakarékos. És mindezek működését számítógépes távfelügyelettel, irodából otthonról is lehet ellenőrizni. Hűtő- és fagyasztókapacitásunk is megújult. Emellett egy új sütőrészleget is kialakítottunk az áruházban a félegyházi pékséggel történt megállapodás nyomán, hiszen a legneuralgikusabb pont mindig a sütő és péktermékek. Arra kerestünk megoldást, hogy a nyitvatartási idő alatt mindig legyen friss pékáru és kenyér. A félegyházi pékséggel korábban is jó volt a kapcsolatunk, ott hagyományos eljárással, kovászos módszerrel készítik a kenyerüket, melynek más héj- és más bélszerkezete és illata van, és ami fontos, tovább eláll, tovább jó marad, mint az adalékos kenyerek. És láttuk, hogy van olyan termékük, amit nem kell sokáig keleszteni, a hűtőből be lehet a sütőbe rakni, 8-10 perc alatt van kész termék. Így folyamatosan tudjuk biztosítani a friss árut, ha nem érkezne meg időben a szállítás. A másik beszállítónk a Karamell, évtizedek óta jó kapcsolatunk van velük, fogalom a kalocsai kenyér, sok vevőnk az ő termékeikért jön be. Főként erre a két sütőüzemre támaszkodunk a korábbi 8-10 beszállító helyett.

 

piacteri3_450
 

 

Friss tőkehús, baromfi és víziszárnyas

– Jelentős változás történt a húsforgalmazásnál is. Korábban már elkezdtük a csomagolt hús árusítását, viszont most már megkaptuk az engedélyt, hogy lédig húst is forgalmazhassunk, ennek a feltételeit kialakítottuk. A Coop-hálózaton belül azt látjuk, hogy a legdinamikusabban fejlődő terület a friss áru, és nagyon jó a logisztikája. Az országban először a mi régiónk Kecskeméten kialakított egy mélyhűtő raktárt, illetve hűtőházat, ahonnan tőkehúsból, baromfiból és víziszárnyasból jó ellátást tudunk biztosítani. Olyan friss az árunk, hogy bontás után másnap már a boltjainkban van. A baromfihúsnál is és a víziszárnyasnál is olyan vágóhídi háttér-megállapodásaink vannak feldolgozóüzemekkel, hogy az aznapi vágás másnap a boltokba kerül. Friss áru, és ami még nagyon fontos, hogy ezek magyar termékek, az élelmiszerbiztonsági lánc végigkövethető, és mindez nagyon jó árfekvésen. A Coop mindig arról volt híres, hogy a magyar termékeket forgalmazza. És szeretnénk kicsit minőségibb termékeket is behozni, megszólítani a fiatalabbakat is, nyilván, nekik mások az igényeik, de nem elfeledkezve a közép és idősebb korosztályról, akiknek minden szegmensben legyen olcsóbb termék is.

 

piacteri1_450
 

 

Jó vezető, jó kollektíva az eredményesség záloga

– A technika mellett nagyon fontos az emberi oldal. Egy bolt akkor működik jól, ha jó a vezetője és jó a kollektíva. Meg kellett válnunk néhány munkatársunktól, a meglévőket pedig folyamatosan képezzük. Az oktatás fontosságát felismerve létrehoztunk egy Coop-akadémia nevű oktatási rendszert, és a központunkban adtunk helyet a képzésnek, így nem történik felesleges utaztatás, helybe jön az előadó. Reméljük, ez is az eredményességünk záloga lesz.

A Coop rendszer alapvetően kényelmi boltokból áll, ami azt jelenti, hogy helyileg a városközpontban, a települések központjában vannak, kialakult vevői körrel, ahol személyes kapcsolat alakul ki az eladó és a vevő között. Ismerjük, meg tudjuk szólítani, kínálni tudjuk az árut, az új termékeket. Rendszeresen akciózunk is, és törzsvásárlói kártya rendszerünk van, több mint egymillió a törzsvásárlóink száma Coop-szinten. Itt a Híd-Coop Zrt. területén 2875 törzsvásárlónk van, aki kártyával rendelkezik, ennek több mint fele rendszeresen használja is a kártyáját, így visszatérítésben is részesül, ha hű hozzánk – mondta Tamás Sándor.

Elmondta még a mostani felújítással kapcsolatban, hogy a munkáknál a helyi kapcsolatokra építettek, állandó szakemberekkel dolgoztak. – A vízvezeték-szerelőink, a fűtésszerelőink állandóak, hiszen ha leáll egy pénztárgép vagy hűtő, azt azonnal meg kell javítani, hiszen többszázezer forintos áru mehet tönkre. Azért lehetett itt két hét alatt ezt a felújítást megoldani, mert volt, hogy öt szakma dolgozott együtt, egymás mellett vagy felváltva.

 

piacteri2_450
 

 

Köszönet a felújításban résztvevőknek

Végezetül megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a felújításban – kivitelezőknek, szakembereknek –, külön kiemelte kollégáját, Béres Zoltánt, aki fizikailag és is szellemileg nagyon sokat adott ehhez a munkához.

Úgy fogalmazott, hogy „világcsúcsot futottunk, két hétig voltunk zárva, ez alatt megtörtént a felújítás, a teljes aljzatcsere”.

Külön megköszönte az áruház dolgozóinak a munkát, akik rengeteget dolgoztak a felújítás alatt a zárt ajtók mögött, mert belátták, hogy egy szép boltban jobb lesz dolgozni, és egy eredményes bolttal pedig hosszú távon biztos munkahelyük van.

Mi vevők pedig mit is kívánhatnánk egyebet: találjunk mindig friss és választékos árut a polcokon, kedves, segítőkész, jókedvű eladókat az üzletben, és akkor a jövő évi, ötvenéves évfordulóra a jelentős forgalomnövekedés is megvalósul.Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás