Készül a város turisztikai stratégiája

Turisztikai szezonnyitó: „gyomorlövés”, „felkészülés”, „szállodahiány”

2020.03.19 10:15   

Ezen vezérgondolatok köré szerveződött az március 12-én megrendezett turisztikai szezonnyitó program, amelyet Kalocsán hagyományosan a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara helyi képviselete szervezett. A hallgatóság soraiban vállalkozók, vendéglátók, utazási irodák képviselői foglaltak helyet a kamara megújult, Búzapiac téri székházának konferenciatermében. Az elhangzott előadások általános- régióspecifikus idegenforgalmi kérdéseket jártak körül, nem kitérve az új koronavírus terjedésével szembeni védekező intézkedések várható hatásával való szembenézés elől.

turisztikai_450
 

Készül Kalocsa átfogó turisztikai stratégiája

 

Péjó Zoltán, a kamara kalocsai képviseletének vezetője köszöntötte a vendégeket, majd átadta a szót Kalocsa város polgármesterének. Dr. Filvig Géza a program első előadójaként bejelentette, hogy jelenleg dolgoznak Kalocsa átfogó turizmusfejlesztési stratégiájának meghatározásán, amely folyamatban az elkövetkező hetekben az e területen működő vállalkozók, szakemberek véleményét is ki fogják kérni. Elmondta, hogy centrális, összefogó szerepet kívánnak betölteni. Elöljáróban a polgármestertől megtudtuk, hogy három fő célcsoportot határoztak meg, a helyi közösségek kiszolgálását, a Paks II. beruházás nyomán majdan, várhatóan huzamosabb ideig Kalocsán tartózkodók programmal történő ellátását, illetőleg a határainkon innen és azon túlról érkező vendégek szórakoztatását. Nyomatékosítani kívánják azt a korábbi sajtótájékoztatón már elhangzott gondolatot, miszerint a cél, hogy a jelenlegi egy Kalocsán töltött vendégéjszakák számát sikerüljön első körön legalább kettőre emelni.

Dr. Filvig Géza hangsúlyozta, hogy a közös sikerhez közös munka is vezet és a kalocsai turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) irodára ebben komoly feladat vár, valamint az ezt Kalocsával karöltve fenntartó Hajósra és Dunapatajra, illetve az e célt támogató minden további önkormányzatra.

Kalocsa első embere mindezek fényében halkan jegyezte meg továbbá, hogy a járványveszély nyomán foganatosított intézkedések eredményeképpen turisztikailag szinten bizonyosan gyengébbnek ígérkező évet érdemes tevékenyen tölteni és dolgozni azon, hogy a következő szezont minden korábbinál felkészültebben várja Kalocsa.

„Érték, élmény, egészség”

 

Török Nikolett, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatokért felelős referense előadása során szót ejtett Bács-Kiskun eredményes szerepléséről az idei Utazás Kiállításon. Mint mondta, az európai járványügyi helyzet ott is rányomta a bélyegét a látogatottságra, a megyei standnak nem volt oka panaszra – folyamatos volt az érdeklődés körülötte. A referens először a 2016. és 2020. között megvalósult turisztikai fejlesztési projekteket mutatta be, köztük boros, lovas, kerékpáros stratégiákat, a Duna Borutat, valamint Bács-Kiskunt népszerűsítő online és fizikai kiadványokat.

„Kitűnni a tömegből”, fogalmazta meg az jövő turisztikai stratégiájának vezérgondolatát, az „Érték, élmény, egészség” mottóra építve, amikor született a „Bács-Kiskun boldoggá tesz” szlogen. A szakember kifejtette, hogy az egészségturizmusban látják a megye egyik kitörési pontját, hiszen Bács-Kiskun fürdőkkel, kirándulóhelyekkel, minőségi termékekkel egyaránt gazdagon ellátott, csakúgy, mint falusi és kulturális turisztikai, kerékpáros és zarándokturisztikai, sportturisztikai lehetőségekkel, amelyekre lehet építkezni.

 

 

 

  A cikk folytatása a Kalocsai Néplap 2020.03. 20-án megjelenő 12. számában a 7. oldalon olvasható.    

Kalocsai hírek

30 éve Török Gusztáv Andorral és öt környékbeli polgármesterrel alakult a Megyei Közgyűlés

Harminc évvel ezelőtt, december 11-én alakult meg a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, mellyel új fejezet...

Húsz éve az utánpótlás szolgálatában Faragó László, Susu

A kalocsai labdarúgás-utánpótlásképzés immár két évtizede egyre centrálisabb helyet vívott ki...

Filvig Géza karácsonyi köszöntője

Nagy szeretettel köszöntök minden kedves kalocsai lakost! Lassan ismét eltelik egy esztendő, és...

Font Sándor karácsonyi gondolatai

Már a szó is misztikus, az egész világ kultúrnépe tudja vallástól függetlenül, hogy ez a szó a...

Bábel Balázs érsek: Karácsony legyőzhetetlen Napunk ünnepe

Az ókori világ nagy tisztelője volt a Napistennek, ezért Aurelianus római császár a 3. században...

Hazánk második legszebb adventi dekorációja a kalocsai

A kozelstavol.hu által indított legszebb adventi dekoráció országos verseny második helyezet lett...

Gyermekotthonban élőket ajándékoztak meg a Paks II. munkatársai

A Paks II. csapata idén karácsonykor is csatlakozott a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás