Íme, a Momentum 3. számú választókörzetének jelöltje

Környei Balázs: évek óta nyitott szemmel járok Kalocsán

2018.02.07 10:12    |    V.I.  

Másodszor sikerült üdítő helyszínválasztással „Momentumos” eseményt tartani Kalocsán az elmúlt pénteken. Míg legutóbb a Ződ Pubbal találkoztak az ifjú politikusok és a velük helyben szimpatizálók, addig november 24-én a belvárosban újonnan nyílt Replay Music Pub különtermében tartott jelöltbemutató sajtótájékoztatót a Momentum. Itt állt először a helyi média megjelent képviselői elé Környei Balázs, akiről kiderült, hogyan került kapcsolatba Kalocsával és milyen célok mentén vállalta, hogy elvállalja a kalocsai központú választókörzeti képviselő-jelöltséget.

Hajnal: tegyük sikerországgá Magyarországot!

momentum_hajnal1_594Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője mondott rövid köszöntőt, rámutatva, hogy pártjuk kihirdette a 106 országos választókörzetben az egyéni képviselő-jelöltjeinek személyét, ezért mutatja most be Környei Balázst a Kalocsán és környékén élőknek. Mielőtt átadta volna a szót a fiatalembernek, kiemelte, hogy valamennyiük most bontogatja először szárnyait a politikai életben, de egységesen képviselik a Momentum által összeállított, „Indítsuk be Magyarországot” programot. Úgy fogalmazott, hogy szeretnék valódi sikerországgá tenni hazánkat, amelyre mind büszkék lehetünk, és ehhez kardinális kérdésként tekintenek az elvándorlási hullám megállítására, majd Környei fordult az újságírókhoz, szerkesztőkhöz.


Környei Balázs és Kalocsa

Megtudtuk, hogy nyolc évvel ezelőtt megismert felesége által kötődik Kalocsához és a térséghez. Párja ugyanis idevalósi, itt nőtt fel, járt gimnáziumba és főiskolára.

momentum_kornyei2_250Nyolc éve járja tehát nyitott szemmel a város utcáit, így látja az itt jelen lévő problémák egy részét. Az elvándorlás mellett, amely helyben is érzékelhető, mondja, egy másik fontos programpontként hangzott el Kalocsa közlekedési, megközelíthetőségi adottságainak javítása. A jelölt egyértelműen szorgalmazza a Kalocsát Pakssal összekötő Duna-híd megépítését, amelyet a térség legfontosabb programpontjaként nevesített. A majdani folyami átkelőt jelölte meg a gazdasági, oktatási és kulturális előrelépés, illetve fellendülés záloga, pontosabban katalizátoraként. Később, újságírói kérdésre egyébként elmondta, hogy a Paks 2. projekttől függetlenül is támogatná a híd megépítését, ellenben az atomerőmű-projektet elhamarkodottnak véli, pártjával egyetemben ugyanis azt az álláspontot képviseli, hogy a jelenlegi nukleáris létesítmény kifutási idejéig fel lehetne építeni egy több lábon álló energiapolitikai stratégiát, amelyben kiemelt szerephez jutnak a megújuló források, és nem tenné a Paks 2-től függővé az átkelő megépítését. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy a Momentum nem zárkózik el az atomerőmű-építéstől!


Kiemelt pont: a közlekedésfejlesztés

A közlekedés-fejlesztés kapcsán a közösségi közlekedés serkentését említette fontos programelemként, ellentétbe állítva az ebben rejlő lehetőségeket azzal, hogy ma Budapestről két óra alatt lehet távolsági busszal lejutni a 130 kilométerre lévő Kalocsára. Szóvá tette, hogy a térségi útfelújítások elengedhetetlenek lennének, úgy a kisebb településeket összekötő alsóbb rendű utak, mint az 51-es út Kalocsa és M9-es közötti szakaszának esetében, a biztonságos és minőségi, járható utak nem is programpontok, hanem a helyiek számára alapvető jogok kellenének, hogy legyenek.

Emellett kiemelte, hogy a vasúti közlekedés vérkeringésébe is érdemes lenne visszakapcsolni Kalocsát, ami helyben már tíz éve nem működik – már ami a személyszállítást illeti, holott ez egy környezetbarát közlekedési mód.

Az oktatási intézmények és az önkormányzatok autonómiájának a visszaállítását ugyancsak aláhúzta a Momentum programjából, amelyet képviselő-jelöltként is lelkesen támogat, valamint szorgalmazta, hogy a lakosság forduljon az egyéni választókerületi képviselő-jelöltekhez, illetve a „cselekvés körei” Momentumos helyi közösségekhez, amely hónapok óta Kalocsán is formálódik. Ezen platformokon ugyanis direktben tudják tolmácsolni problémáikat, a térség hangját, hogy azokra aztán megoldások szülessenek. A Momentum ugyanis az alulról építkező kezdeményezésekben hisz – hangzott a médiaeseményen.


December 1-jén lakossági fórum Kalocsán

Szintén újságírói kérdésre válaszolva mondta el Környei Balázs, hogy Kalocsán van már Momentum-alapszervezet, de Kiskőrösön és Soltvadkerten is történtek mozgolódások, mi több, a kiskőrösi alapszervezet kialakításán már dolgozik is az illetékes munkacsoportjuk. – Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a politikai generációváltás, ami a Momentumnak ugyancsak kiemelt célja, fontos dolog! Sokan azért nem tudnak maguknak pártot választani, mert látják, hogy egy agresszív országos kampány küszöbén állunk, és az egyes politikai erők árkokat ásnak a helyett, amiben a Momentum hisz, az összefogásban és a hídépítésben – így a parlamenti képviselő-jelölt.

Végezetül Környei Balázs invitálta a megjelenteket, és általuk minden érdeklődőt, akihez az üzenete eljut, hogy a Momentum első nyilvános lakossági fórumára, amelyen immáron a körzet képviselő-jelöltjeként találkozhatnak vele, december 1-jén kerül sor a sétálóutca szívében nemrég megnyílt Replay Music Pubbal 18 órától. Az eseményen vendégük lesz Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja és budapesti képviselőjelöltje is. „Gyertek el és beszélgessünk a helyi problémákról, lehetőségekről, és a Momentum Magyarországáról”, áll a program Facebook-eseményének leírásában. Részletes, helyi problémák feltárásán és megoldásán alapuló, részletes programanyagot egyébként januárra ígért Környei a sajtótájékoztatón, aki a Momentum standjával másnap, azaz szombaton már a piactérnél is feltűnt.Kalocsai hírek

Lezárult Kék Madár gyermekrajzversenye – Ötvenkétezer-négyszázhuszonöt adományperc az alapítványnak

Tizenhat iskolából, több mint ezer gyermektől érkezett pályamű „45 perc segítség” című...

Veterán jármű kiállítás Kalocsán

Egy évszázad gépcsodái az Érsekkertben! Két éven át kellett elhalasztani, most szombaton végre...

Nagy erejű robbanás Kiskőrös belterületén – Két súlyos sérültet mentőhelikopter szállított Pécsre és Budapestre

Nagy erejű robbanás következtében kidőlt egy kiskőrösi ház egyik fala és kigyulladt a tetőszerkezete...

Átadtak a pedagógusok munkáját elismerő Kunszt József díjakat Kalocsán

A főegyházmegyéből öt pedagógus kapott kitüntetést Huszadik alkalommal ítélték oda az oktatás,...

Végső nyughelyére kísérték Dr. Svébis Mihályt, a megyei kórház főigazgatóját

Dr. Svébis Mihályt, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatóját a Kecskeméti Református...

Bács-Kiskun megye tűzoltói Kalocsán ünnepelték védőszentjük napját

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatáság idén Kalocsán, május 3-án tartotta ünnepi...

Búzaszenteléssel Kalocsáról indult az idei Magyarok kenyere program

A Kalocsán a május 1-jén, szombaton rendezett számos esemény közül is kiemelkedik a Kalocsa –...

Szijjártó Péter a fajszi Pata József Kft-nél tett látogatást

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 6-án, pénteken a fajszi Pata József Gépipari...

Évelőkkel szépítik a város virágágyásait

Az egynyári virágok mellett a közelmúltban megjelentek és a kiültetésekben egyre nagyobb arányban...

Lezárult az izgalmakban bővelkedő országos Szelidi-tavi horgászverseny

Még a véghajrá előtti éjszaka, sőt, a szerda 12 órai zárás előtti utolsó pillanatok is jelentősen...

Fergeteges Leander Kills zárókoncert a kalocsai majálison

Már a május elsejei ünnep előestéjén is zenei csemege, igényes vendéglátó muzsika várta a...

A Dózsa ballagásán 114 diák búcsúzott a középiskolás évektől

Péntek délután elballagtak a Bajai SZC Dózsa György Technikum és Kollégium végzős diákjai. A...

Viczay Lajos fotó-és festőművész kiállítása a kalocsai Városi Galériában

Sokan eljöttek, hogy láthassák a fotósként is ismert Viczay Lajos festményeiből álló kiállítást,...

Már majdnem kész a Csajda-kerti játszótér

A játékok már a helyükön állnak, de még hiányoznak a biztonságos használathoz szükséges utolsó...

Font Sándor hetedszer vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét

A 2022. évi országgyűlési képviselői választáson a Kalocsa székhelyű 03.számú választókerületben...

Szent György-napi szentmise a rendőrökért

Sárkányölő Szent György, a rendvédelmi szervek védőszentje napja alkalmából ünnepélyes szentmisét...

Sokan éltek a személyes találkozás lehetőségével

Naponta tízezer látogatója volt a Műegyetem tavaszi állásbörzéjének, ahol immár hagyományosan...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás