Íme, a Momentum 3. számú választókörzetének jelöltje

Környei Balázs: évek óta nyitott szemmel járok Kalocsán

2018.02.07 10:12    |    V.I.  

Másodszor sikerült üdítő helyszínválasztással „Momentumos” eseményt tartani Kalocsán az elmúlt pénteken. Míg legutóbb a Ződ Pubbal találkoztak az ifjú politikusok és a velük helyben szimpatizálók, addig november 24-én a belvárosban újonnan nyílt Replay Music Pub különtermében tartott jelöltbemutató sajtótájékoztatót a Momentum. Itt állt először a helyi média megjelent képviselői elé Környei Balázs, akiről kiderült, hogyan került kapcsolatba Kalocsával és milyen célok mentén vállalta, hogy elvállalja a kalocsai központú választókörzeti képviselő-jelöltséget.

Hajnal: tegyük sikerországgá Magyarországot!

momentum_hajnal1_594Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője mondott rövid köszöntőt, rámutatva, hogy pártjuk kihirdette a 106 országos választókörzetben az egyéni képviselő-jelöltjeinek személyét, ezért mutatja most be Környei Balázst a Kalocsán és környékén élőknek. Mielőtt átadta volna a szót a fiatalembernek, kiemelte, hogy valamennyiük most bontogatja először szárnyait a politikai életben, de egységesen képviselik a Momentum által összeállított, „Indítsuk be Magyarországot” programot. Úgy fogalmazott, hogy szeretnék valódi sikerországgá tenni hazánkat, amelyre mind büszkék lehetünk, és ehhez kardinális kérdésként tekintenek az elvándorlási hullám megállítására, majd Környei fordult az újságírókhoz, szerkesztőkhöz.


Környei Balázs és Kalocsa

Megtudtuk, hogy nyolc évvel ezelőtt megismert felesége által kötődik Kalocsához és a térséghez. Párja ugyanis idevalósi, itt nőtt fel, járt gimnáziumba és főiskolára.

momentum_kornyei2_250Nyolc éve járja tehát nyitott szemmel a város utcáit, így látja az itt jelen lévő problémák egy részét. Az elvándorlás mellett, amely helyben is érzékelhető, mondja, egy másik fontos programpontként hangzott el Kalocsa közlekedési, megközelíthetőségi adottságainak javítása. A jelölt egyértelműen szorgalmazza a Kalocsát Pakssal összekötő Duna-híd megépítését, amelyet a térség legfontosabb programpontjaként nevesített. A majdani folyami átkelőt jelölte meg a gazdasági, oktatási és kulturális előrelépés, illetve fellendülés záloga, pontosabban katalizátoraként. Később, újságírói kérdésre egyébként elmondta, hogy a Paks 2. projekttől függetlenül is támogatná a híd megépítését, ellenben az atomerőmű-projektet elhamarkodottnak véli, pártjával egyetemben ugyanis azt az álláspontot képviseli, hogy a jelenlegi nukleáris létesítmény kifutási idejéig fel lehetne építeni egy több lábon álló energiapolitikai stratégiát, amelyben kiemelt szerephez jutnak a megújuló források, és nem tenné a Paks 2-től függővé az átkelő megépítését. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy a Momentum nem zárkózik el az atomerőmű-építéstől!


Kiemelt pont: a közlekedésfejlesztés

A közlekedés-fejlesztés kapcsán a közösségi közlekedés serkentését említette fontos programelemként, ellentétbe állítva az ebben rejlő lehetőségeket azzal, hogy ma Budapestről két óra alatt lehet távolsági busszal lejutni a 130 kilométerre lévő Kalocsára. Szóvá tette, hogy a térségi útfelújítások elengedhetetlenek lennének, úgy a kisebb településeket összekötő alsóbb rendű utak, mint az 51-es út Kalocsa és M9-es közötti szakaszának esetében, a biztonságos és minőségi, járható utak nem is programpontok, hanem a helyiek számára alapvető jogok kellenének, hogy legyenek.

Emellett kiemelte, hogy a vasúti közlekedés vérkeringésébe is érdemes lenne visszakapcsolni Kalocsát, ami helyben már tíz éve nem működik – már ami a személyszállítást illeti, holott ez egy környezetbarát közlekedési mód.

Az oktatási intézmények és az önkormányzatok autonómiájának a visszaállítását ugyancsak aláhúzta a Momentum programjából, amelyet képviselő-jelöltként is lelkesen támogat, valamint szorgalmazta, hogy a lakosság forduljon az egyéni választókerületi képviselő-jelöltekhez, illetve a „cselekvés körei” Momentumos helyi közösségekhez, amely hónapok óta Kalocsán is formálódik. Ezen platformokon ugyanis direktben tudják tolmácsolni problémáikat, a térség hangját, hogy azokra aztán megoldások szülessenek. A Momentum ugyanis az alulról építkező kezdeményezésekben hisz – hangzott a médiaeseményen.


December 1-jén lakossági fórum Kalocsán

Szintén újságírói kérdésre válaszolva mondta el Környei Balázs, hogy Kalocsán van már Momentum-alapszervezet, de Kiskőrösön és Soltvadkerten is történtek mozgolódások, mi több, a kiskőrösi alapszervezet kialakításán már dolgozik is az illetékes munkacsoportjuk. – Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a politikai generációváltás, ami a Momentumnak ugyancsak kiemelt célja, fontos dolog! Sokan azért nem tudnak maguknak pártot választani, mert látják, hogy egy agresszív országos kampány küszöbén állunk, és az egyes politikai erők árkokat ásnak a helyett, amiben a Momentum hisz, az összefogásban és a hídépítésben – így a parlamenti képviselő-jelölt.

Végezetül Környei Balázs invitálta a megjelenteket, és általuk minden érdeklődőt, akihez az üzenete eljut, hogy a Momentum első nyilvános lakossági fórumára, amelyen immáron a körzet képviselő-jelöltjeként találkozhatnak vele, december 1-jén kerül sor a sétálóutca szívében nemrég megnyílt Replay Music Pubbal 18 órától. Az eseményen vendégük lesz Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja és budapesti képviselőjelöltje is. „Gyertek el és beszélgessünk a helyi problémákról, lehetőségekről, és a Momentum Magyarországáról”, áll a program Facebook-eseményének leírásában. Részletes, helyi problémák feltárásán és megoldásán alapuló, részletes programanyagot egyébként januárra ígért Környei a sajtótájékoztatón, aki a Momentum standjával másnap, azaz szombaton már a piactérnél is feltűnt.Kalocsai hírek

Állandó helyet keresnek az egyesületnek

Koronavírus kapitány hadaival szemben a honvédségi munkában edzett, egykori katonák sem tehetnek...

Megjelent a koronavírus a kalocsai szociális otthonban

Tisztelt Kalocsaiak! Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020. szeptember 9-én kihirdetett látogatási...

Tóth Emese: A Legyen a zene mindenkié program sikere minden képzeletünket felülmúlta

Az előző éveket tekintve viszonylag kevés kulturális és zenei program kötődik a pandémiával sújtott...

Hét közben nem változnak a rendelési idők

A fogorvosok ötéves szerződés alapján végzik a fogorvosi ellátást városunkban, mely szerződések a...

Megszokott rendben folyik az oktatás

 A Tankerület vezetője által hivatalosan is megerősítve immár bizonyosan nem szóbeszéd, hogy a...

A végstádiumban lévő betegek látogathatók a kórházban

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmény részére...

Megújul az 52-es és 54es főút két fontos szakasza – Az útfelújítás 2021. második felében kezdődi

Miután a Magyar Közlönyben is megjelent, Font Sándor országgyűlési képviselő Solt határában, a...

Dr. Filvig Géza: Köszönöm, további fegyelmezett hozzáállást, türelmet, kitartást kérek, amíg a helyzet megköveteli!

Este nyolc után országszerte kihalt utcák fogadják a néhány – megfelelő igazolások...

Kiváló lehetőség a Mérnök leszek a Paks II.-nél program

Részmunkaidős foglalkoztatást, a diplomamunkához, tanulmányok sikeres befejezéséhez szakmai...

Kijárási és gyülekezési korlátozás lépett érvénybe

A koronavírus-járvány miatt a kormány döntésének megfelelően november 4-én, szerdán életbe lépett a...

Platinadiplomás fotóművész Bedi Gyula, Uszód polgármestere

A fotográfia területén kiemelkedő személyek érdemeinek elismerésére a Magyar Fotóművészeti...

Font Sándor: 64 éve, november 4-én rohanták le Magyarországot az orosz tankok

Font Sándor országgyűlési képviselő az október 23-án tartott városi megemlékezésen nagy ívű...

Filvig Géza: Egyetlen forintot nem bukott a város a Kertvárosi csapadékvíz-projekten

Király Róbert ellenzéki képviselő és a Békés Kalocsáért Egyesülethez köthető helyi portál szerint a...

Indul a Kalocsai Néplap Mikulás napi nyereményjátéka! „Van zsákodban minden jó…”

Kedves Kalocsai Néplap Olvasó! Kedves Gyerekek! Már csak néhány hét van hátra, hogy a várva...

LED TV, tolószék adomány a Szent Kereszt Kórház Krónikus Osztály betegei részére

A foktői székhelyű Pirates Family Motoros Club képviseletében Holler Attila, Nagy István, Szigeti...

Nagy értékű orvosi műszerek érkeztek a Szent Kereszt Kórházba

  Az ÁEEK beszerzésében a napokban orvosi műszerek tucatjai érkeztek a Bács-Kiskun Megyei...

Megnyílt Kalocsa legkorszerűbb ipari, építőipari szakáruháza a Bátyai úton

Teljes körű rekonstrukciót követően, városképi szempontból is kiemelkedőt alkotva adta át Bátyai úti...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás