Dolhai Attila és társai megadják a módját

Musical-szuperkoncert Kalocsán helyi tehetségekkel

2017.08.20 18:49    |    STVN  

Hatalmas slágerek, nagy hangok, elismert színművészek és helyi feltörekvő tehetségek az érsekkerti szabadtéri színpadon – mindehhez élő szimfonikus zenekar és több száz lelkes néző, tapsoló, daloló. Valahogy így festhet majd július 1-jén este nyolctól a „Hangokba zárt élmény” fantázianevet viselő szuperkoncert az Érsekkertben, amelynek „házigazdája” Dolhai Attila elismert operett-musical színész, énekes lesz, de oldalán színpadra lépnek még a Budapesti Operettszínház legelismertebb sztárjai, valamint a kalocsai „Hang vagy” tehetségkutató négy versenyzője.

Az első hasonló koncert sikerén felbuzdulva az idén másodszor adhat otthont Kalocsa Dolhai Attila nagyzenekaros nyári estjének, amelyből egyetlen egyet tartanak az itteni alkalom mellett, Balatonfüreden. Nem csoda tehát, hogy az eddigi jegyeladások alapján négy országból és tizenöt megyéből biztosan jönnek látogatók az eseményre, és már június elsején közel félszáz szálláshelyet foglaltak le a vendégeknek Kalocsán, aki valamennyien pénteken érkeznek, és csak vasárnap utaznak haza. Egy hétvégén át itt lesznek, helyben nézelődnek, esznek-isznak, költenek és remélhetőleg viszik messzire magukkal városunk jó hírét. A július 1-i „Hangokba zárt élmény” fantázianevet viselő műsor fő fellépője a Kalocsára már bátran mondhatjuk, hazajáró Dolhai Attila lesz, oldalán lép színpadra az Operettszínház első számú primadonnája, Fischl Mónika, illetve az a két művész, akinek a neve egyetlen kasszasiker-musical szereplőgárdájából sem hiányozhat, Janza Kata és Szabó P Szilveszter!

dolhai1_450
 

Amiben pedig megismételhetetlen lesz az érsekkerti esemény az, hogy a felsorolt művészekkel közösen énekelhetnek majd a „Hang vagy!” tehetségkutató négy fiatal énekese, név szerint Benedek Viktória, Kiss Eszter, Markó Dorina és Szilágyi Dorina, jelentette örömmel Miglécz Józsefné, akinek a nevéhez a Kalocsán évek óta százakat szórakoztató Dolhai-estek megrendezése fűződik. A szervező elárulta, hogy maga is jó ötletnek tartotta és érdeklődéssel követte a Kalocsa énekes nagykövetét kereső vetélkedőt, és a mezőny folyamatos alakulását. El is határozta, hogy négy ígéretes tehetségnek lehetőséget biztosít arra, hogy ne csak életre szóló élménnyel legyen gazdagabb, hanem megtapasztalhassa, hogy milyen érzés közel ezer ember előtt, profi előadóművészekkel, profi körülmények között a színpadra állni és együtt dalolni saját ikonjával. Benedek Viki például a Koronafm100 rádiónak adott egyik korábbi interjújában, amikor első közönség-kedvencként biztos helyet szerzett magának a finalisták mezőnyében, ejtette el, hogy élete álma, hogy sikeres musical-színésznő lehessen. Ha nem is belépő számára ez a július 1-jei közös éneklés a jövő sikereit jelentő kapun, de minden bizonnyal hosszú évekre elegendő inspiráció és erőforrás lesz!

dolhai2_450
 

– Úgy tudom, hogy a lányok közül senki nem állt még ilyen volumenű művészekkel színpadra. Hadd szokják! Mind a négy lánynak úgy hallom, hogy életcélja az éneklés. Mutassák meg magukat és még az sem kizárt, hogy a jövő évi koncerten ismét adódik majd hasonló lehetőség – így Migléczné, hozzátéve, hogy a lányok valamennyien kitörő örömmel fogadták a lehetőséget, a közös produkcióra pedig az érkező művészek is lelkesen bólintottak. Hadd szóljon!Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás