Az országgyűlés alelnöke a szalagátvágók között

Átadták az agrárirodát

2018.02.28 13:08    |    Jni  

Hétfőn délelőtt átalakítás és belső átépítés után hivatalosan is megnyílt a kalocsai NAK Szolgáltató Központ, amelyet Font Sándor honatya; Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) társelnöke; valamint Győrffy Balázs NAK-elnök adott át. A Városház utca és a Tomori Pál utca sarkán kialakított modern iroda és ügyfélfogadó tér tárgyalóval, az ’56-os Emlékparkból nyíló bejárattal várja a gazdákat, megyei központként.

– Nekünk, Bács-Kiskun megyeieknek azért izgalmas itt lenni, mert ez az első vidéki szolgáltató-központ és Kalocsán került megnyitásra, amire azt gondolom, a térségünk büszke is lehet – méltatta a modern külsőségeket a konferenciateremben tartott beszédében Font Sándor országgyűlési képviselő. – Nagyon érdekes agrárgazdasági környezetben vagyunk itt, ahol a települések nagyon erős és régóta jellemző szántóföldi növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkoznak. Ha jók az információim, akkor Bács-Kiskun megyében van a legtöbb fajta mezőgazdasági tevékenységi kör az országban: sehol máshol ennyi fajta mezőgazdasági tevékenységet nem folytatnak – emelte ki a régió különlegességét a honatya.

nak1_450

Amikor azt a szót halljuk, hogy Kalocsa, akkor az a minőséget jelenti, a magyar mezőgazdaság szempontjából és a hungarikumok szempontjából is. Ezért külön öröm az, hogy ide, ebbe a városba került az első ilyen, a megyében alapított központ – mondta a megnyitón Jakab István, az országgyűlés alelnöke, MAGOSZ-társelnök. – Azért is kiemelten fontos ez a mai nap, mert most zajlik az Európai Unió közös agrárpolitikával kapcsolatos pénzügyi tervezése – fűzte össze az eseményeket, megjegyezve, hogy a megnyitót követő napokban is fontos nemzetközi tárgyalásokat bonyolít le a hazai mezőgazdaság uniós támogatásának érdekében. Ezt követően leszögezte: az új ügyfélszolgálatokon dolgozó falugazdászok a legfontosabb összekötő szerepet töltik be a gazdák és az unióból elérhető mezőgazdasági források között.

nak2_450
 

– Abban vagyunk érdekeltek és ezt tartjuk feladatunknak, hogy a tagjainkat próbáljuk meg minél inkább gyakorlatorientált szolgáltatásokkal segíteni, azért, hogy a versenyképességük folyamatosan emelkedni tudjon, mert ez jelenti a hosszú távú garanciát, a hosszú távú működés lehetőségét – hangsúlyozta a szót átvevő Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. – A magyar agrárgazdaság számára 2016 decemberében nyitottuk az első szolgáltató-központot, nem sokkal később pedig a másodikat. Egyfajta próbaprojektként indultak: azóta összegyűjtöttünk a legfontosabb adatokat és mentünk tovább ezen az úton. Az ott begyűjtött tapasztalatok egyértelműen pozitívak voltak. Ez a lehetőség mostantól Kalocsán is kiaknázható – vázolta. A kamaravezető kiemelte: a gazdálkodóké „presztízs-szakma”, és ezt kell tükröznie azoknak a modern irodáknak is, ahová az ügyintézés miatt befáradnak.

nak3_450
 

Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárkamara Bács-Kiskun megyei elnöke, mint házigazda volt jelen a szalagátvágáson és a megnyitón. Elmondta: az országban ez az ötödik olyan központ, ami megnyílt és szerinte ez jól jelzi a régió és a teljes megye mezőgazdasági jelentőségét, amelyen belül kiemelten fontosnak nevezte a kalocsai térséget. Bejelentette: a korábban kalocsai falugazdászként dolgozó Nagy Attila december óta megyei főfalugazdászi posztot tölt be, az ő székhelye is a belvárosi szolgáltatóközpont lesz mostantól.Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás