Fontos mérföldkövek a Paks II. projektben

2020.12.04 16:05   

Kulcsfontosságú lépések történtek a Paks II. projekt engedélyezése során. A Paks II. Zrt. az év derekán benyújtotta a létesítésiengedély-kérelmet, ősz végén pedig megszerezte a villamos létesítési engedélyt. Mittler István kommunikációs igazgató kiemelte, 2021 is mozgalmas időszaknak ígérkezik.

– A rövidesen véget érő esztendőben elértünk a Paks II. projekt egy fontos állomásához: benyújtottuk a létesítési engedély iránti kérelmet. Ezen felül összeállítottunk még egy sor szintén fontos dokumentációt, kérelmet, megszereztünk több engedélyt, felhúztuk a felvonulási terület első épületeit és elkezdődött az Erőmű-beruházási Központ kivitelezése is. Történt mindez úgy, hogy közben feje tetejére állt a világ: a világjárvány és a megállítására, lassítására hozott intézkedések az egész életünket és a munkánkat is erőteljesen befolyásolták. Munkatársaink tavasszal is és jelenleg is távmunkában dolgoznak és hatékonyan látják el feladataikat – foglalta össze a 2020-as év legfontosabb momentumait Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a létesítésiengedély-kérelem beadását követő három hónapon belül, tehát szeptember 30-ig kellett benyújtani a létesítményi szintű fizikai védelmi engedély iránti kérelmet az Országos Atomenergia Hivatalhoz. Ez szeptember 24-én megtörtént. Október 9-én pedig a társaság beadta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH) is a villamos létesítésiengedély-kérelmet is, miután teljesítette az elvi engedélyben rögzített feladatokat. A hivatal november 19-én kiadta az engedélyt.– A MEKH engedélye kiemelt jelentőséggel bír az új blokkok mint villamosenergia-termelő egységek létesítésének megkezdése kapcsán, és olyan fajsúlyos engedélyek sorát gyarapítja, mint a környezetvédelmi engedély és a telephelyengedély – mutatott rá Mittler István, a társaság kommunikációs igazgatója. Az Országos Atomenergia Hivataltól novemberben a felvonulási terület több épületének megvalósítására is engedélyt adott, előbb a betonkeverő üzem létesítménykomplexuma, majd az acélszerelvények összeszerelési és raktározási területe kapta meg az építési engedélyt. Az eddig megszerzett engedélyek száma közelít az ötszázhoz.

 

pakspng_450_674
 

– Várakozással és bizakodással nézünk az új esztendő elé. Bizakodásra ad okot, hogy nagyon felkészült, fiatalos, lendületes csapattal dolgozunk. Cégünknél az átlagéletkor nem éri el a 40 évet. A csapat összetételét vizsgálva azt is elmondhatjuk, hogy csaknem kétszáz 24-35 év közötti munkatársunk mintegy fele paksi, de nagyon sok a környékbeli is. Ez jelzi számunkra, hogy az itt élő fiatalok perspektívát látnak abban, hogy a Paks II.-nél dolgozzanak – összegezte Mittler István. Mint kiemelte, nem mindennapi feladat atomerőművet építeni. – Pakson valósul meg az évszázad hazai beruházása. Szeretnénk ezt minél több hazai szakemberrel együtt dolgozva megvalósítani, ezért szükségünk van mind a nagy tapasztalattal bíró szakemberekre, mind a fiatalokra – foglalta össze a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

(X)


 

 


Kalocsai hírek

30 éve Török Gusztáv Andorral és öt környékbeli polgármesterrel alakult a Megyei Közgyűlés

Harminc évvel ezelőtt, december 11-én alakult meg a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, mellyel új fejezet...

Húsz éve az utánpótlás szolgálatában Faragó László, Susu

A kalocsai labdarúgás-utánpótlásképzés immár két évtizede egyre centrálisabb helyet vívott ki...

Filvig Géza karácsonyi köszöntője

Nagy szeretettel köszöntök minden kedves kalocsai lakost! Lassan ismét eltelik egy esztendő, és...

Font Sándor karácsonyi gondolatai

Már a szó is misztikus, az egész világ kultúrnépe tudja vallástól függetlenül, hogy ez a szó a...

Bábel Balázs érsek: Karácsony legyőzhetetlen Napunk ünnepe

Az ókori világ nagy tisztelője volt a Napistennek, ezért Aurelianus római császár a 3. században...

Hazánk második legszebb adventi dekorációja a kalocsai

A kozelstavol.hu által indított legszebb adventi dekoráció országos verseny második helyezet lett...

Gyermekotthonban élőket ajándékoztak meg a Paks II. munkatársai

A Paks II. csapata idén karácsonykor is csatlakozott a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás