Polgárőr és családi nap Szeliden

2017.10.17 15:04    |    H-né G.E.  

A Szelidi-tó adott otthont az idei esztendőben a XVIII. Bács-Kiskun Megyei Polgárőr és Családi nap rendezvényének. Megyénkben 117 polgárőr egyesület mintegy 4000 fővel a rendőrséggel együttműködve ad közszolgálatot. Munkájukban már közel 100 fő ifjú polgárőr is részt vesz, biztosítva az utánpótlást e nemes, önkéntes szolgálatban.

A hivatalos megnyitó előtt dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Szövetség elnöke 25 éves polgárőr szolgálatért elismerésben részesítette Horváth Józsefet, Dobrán Jánost, Digner Ferencet, Dékány Lászlót, a Soltszentimre Községi Polgárőr egyesület tagjait; valamint Vancsura Andrást a tabdi; Szabó Gábort és Krepsz Károlyt a szalkszentmártoni egyesület tagjait. Kiváló Polgárőr Szolgálatért elismerésben részesült: Kanizsa Mihály (Orgovány), Szamek Gábor (Tompa), Szántó Mihály (Kiskunhalas), Müller Ferenc (Lakitelek), Budorai Antal (Kiskunmajsa), Illés Péter (Fajsz), Varga János (Nyárlőrinc), Bácskai Tamás (Kecskemét), Fördös Gábor (Páhi), Dér Sándor (Akasztó), Fiar József (Dunapataj), Okvátovity Tibor (Bátya), Pásztor Imre (Solt), Harangozó György (Uszód), Zentai István (Tataháza), Kis-Czakó Lászlóné (Kiskun-félegyháza), Majorosné Dudás Erzsébet (Izsák), Krausz György (Helvécia), Bene Antal (Solt-vadkert), Horváth Attila (Kecskemét), Bálint Imre (Dunavecse), Madarász József (Balotaszállás), Katymaracz Dávidné (Bácsbokod), Fogli Csaba (Soltszentimre), Hellebrand Janos (Ágasegyháza), Pázmány József (Nagybaracska), Antal István (Tiszakécske), Jasper Lajos (Dunafalva), Lukácsi János (Szabadszállás), és Kalmár Imréné (Csengőd) polgárőr.

 

polgor2_450
 

 

polgor1_607Szintén még a megnyitó előtt Huszta István, Balotaszállás Község polgármestere kiemelkedő munkájukért adta át az önkormányzat elismeréseit a balotaszállási egyesület tagjainak. Az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett logópályázat 2. helyezéséért járó jutalmat dr. Túrós András országos szövetségi elnök adta át Szerdahelyi Fruzsinának. Érdekes tájékoztatót hallhatott a közösség Nagy Viktor alezredestől az önkéntes területvédelmi század munkájáról, feladatköréről, tevékenységéről.

A hivatalos megnyitó a Himnusszal vette kezdetét, melyet személyes jelenlétével megtisztelt többek között dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke; Font Sándor országgyűlési képviselő, dr. Bábel Balázs főtisztelendő érsek úr megbízásából Vass Huba Zoltán kerületi esperes plébános; Csóti András büntetés- végrehajtás altábornagy; dr. Dános Valér nyugállományú rendőr vezérőrnagy, dr. Füzesi Viktor büntetés-végrehajtási ezredes, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Dusnoki Csaba Dunapataj Nagyközség polgármestere; dr. Fekecs Dénes az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

A települések polgárőrei táblákkal, zászlókkal felsorakozva impozáns megjelenéssel köszöntötték, tisztelték meg egymást, valamint a jelenlévő önkormányzati képviselőket, a megyei rendőrkapitányságok, határrendészeti kirendeltségek, katasztrófavédelmi szervezetek vezetőit, a más megyéből érkezett szövetségek elnökeit, a megyei polgárőrszövetség elnökségének tagjait. Elismeréssel, tisztelettel telített ünnepi beszédekkel köszöntötték a polgárőröket vezetőik, miután dr. Fekecs Dénes hivatalosan megnyitotta a rendezvényt. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kiemelkedő tevékenységük elismeréseként a polgárőr érdemkereszt arany fokozatával tüntette ki: fr. Füzesi Viktort, Kollár Pétert, Balogh Károlyt, Glavatity Andrást és Néma Lászlót. A polgárőr érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át: Tóth Tibor, Csíik József, Kovács József, Gubicsák István, Molnár László és Baranyi János. A bronz fokozatot kapta: Dobó Vincéné, Soltiné Turcsán Katalin, Magony István, Torma István, Majer Zoltán, Erdős János.


polgor3_450

 

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőr egyesületeknek és polgárőröknek Dávid Károly rendőr dandártábornok adta át az elismeréseket, úgymint a Jánoshalmi Önkéntes Polgárőr Egyesület, Buják István, a Hercegszántó Polgárőrség tagja; Kovács Benő, a Katonatelepi Polgárőrség Egyesület elnökségi tagja; Engi Imre, a Bácsalmási Polgárőr Egyesület elnökhelyettese, Vincze Péter, a Solti Polgárőr Egyesület tagja, Bálint Imre, a Dunavecséért Új- Polgárőrség és Bűnmegelőzési Egyesület tagja. Kiskunhalas, Tiszakécske és Kiskunfélegyháza polgármestereinek felkérésére dr. Fekecs Dénes, Kovács Ernő, Balla László a tagtársak előtt adták át az elismeréseket a három település polgárőreinek, egyesületeinek. A hivatalos rész lezárása után a fellépők sora követe egymást a színpadon, izgalmas és érdekes bemutatóval várta az érdeklődőket az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet akció csoportja. A fellépők között köszönthette a közönség a Hartai Zeneiskola Tanári Zenekarát, a Dunapataji Népdalkör és Hagyományőrző Egyesületet, a Drágszéli Hagyományőrző Nép-táncegyüttest, a szakmári Hagyományőrző Táncegyüttest, a Hartai Hagyományőrző Kulturális Együttest, az Öregcsertői Őszirózsa Asszonykórust, a Fényes Csillag Citerazenekart Dunapatajról, a Solti Mazsorett Csoport előadását. Szemet gyönyörködtető, szívet szorongató, magas színvonalú műsorral kedveskedtek a csoportok a polgárőröknek.

 

polgor7_450
 

 

A főzőversenyre 22 csapat nevezett, a zsűri hosszas fontolgatás után osztotta ki a díjakat, jutalmazta a helyezetteket. A verseny végeredménye: I. helyezett Tiszakécske, II. helyezett Kalocsa, III. helyezett Kiskunfélegyháza lett. Különdíjban Kisszállást részesítette a zsűri.

A Terbe Marcel bor emlékverseny nyertesei is ezen a rendezvényen vehették át a díjakat. A nevező 34 értékelésre beadott bor között 13 arany, 12 ezüst és 9 bronz minősítés talált gazdára. A megye Polgárőr bora címet Bognár Csaba nyerte vörösbor kategóriában ca-bernet frankkal. Vörösbor kategóriában a bátyai Markó István ezüst, Okvátovity Tibor bronz minősítést hozott el a versenyről. Az idei rendezvényen közel 1200 fő beléptetést regisztráltak, a szervezők szerint az utóbbi évek egyik legsikeresebb napját hívták életre. Szép nap emlékével a tarsolyukban térhettek haza polgárőreink, térhettek vissza önként vállalt feladat teljesítésükhöz, a közt szolgálva önzetlen odaadással.Kalocsai hírek

Átkoztak, majd haraptak, karmoltak, táblákat dobáltak – Lezárult a nyomozás

A Kalocsai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát, négy személyt gyanúsítanak garázdasággal,...

Kenyérsütés – ahogy nagyanyáink csinálták

Elmúlt vasárnap már kora reggel sürgés-forgás kezdődött a Hagyományok Házánál: ide várták...

Kalocsa és Kúla közös pályázatot nyert

Szép mozzanata volt az idei városi augusztus 20-i ünnepségnek a kenyérszentelés előtt az...

Új vezérigazgató a Paksi Atomerőmű élén

Az atomerőmű mai munkavállalói fórumán Bártfai-Mager Andrea és Süli János miniszterek hangsúlyozták...

A kereszténység mellett tett hitvallás

Kúlai testvértelepülésünk delegációja, egyházi és állami vezetők, pártok és civil szervezetek...

Katusné: nagyon jól képzett a csapatom

Az önkormányzati képviselők, valamint a nevelőtestület legalább háromnegyedének támogatását elérve...

Kitüntetések augusztus 20-a alkalmából

Augusztus 20-án, a Városházán reggel fél 9-kor kezdődött ünnepi képviselő-testületi ülés keretében...

Megizzasztja az extrémalacsony Duna az utazási irodákat

Napok óta hallani országos híradásokban, hogy a Duna extrém alacsony vízállása hátráltatja a...

Táncos fesztiválnyár olasz és görög állomásokkal

Arról már olvashatott a Néplap hasábjain, hogy a kalocsai néptáncosok számára görögországi...

Bicikliút-javítás és ovis sportpark átadása folyamatban

A nyári kánikulában és a „mindenki szabadságon van” hetek kellős közepén kerestük fel a...

Kalocsai alkotótábor volt, van, és már biztos, hogy lesz is!

Vasárnap délelőtt hatalmas élményben lehetett része annak, aki előbb érkezett az eredetileg fél...

Fokozódó veszély az utak mentén

A július vége-augusztus eleje az év azon időszaka, amikor a vadveszéllyel jelzett útszakaszokon...

VB-ezüstérmes a Martin Gábor vezette horgászválogatott

Fantasztikus hajrával lett ezüstérmes az olaszországi Modena mellett megrendezett ifjúsági horgász...

Legyen körültekintő, mielőtt külföldön vállalna munkát!

Ebben segítséget nyújthat az EURES. Tájékoztatást adnak a biztonságos külföldi munkavállalással...

Kint felejtett ételt, allergiát és hőséget nyögünk, nyöghetünk

Alig néhány héttel az ősz érkezte előtt csak beköszöntött a klasszikus, forró napokat hozó nyár, és...

Beruházással ösztönöz a foglalkoztatási osztály

Fiatal vállalkozások is pályázhatnak az országosan többmilliárdos keretre – elsősorban olyan...

Kalocsa tényleg vár!

Kalocsa Téged vár! Ezzel a címmel jelentetett meg a hetekben átfogó turisztikai kiadványt a város...

Másodszor is családi nap a Csajdán!

Tavaly nyáron kezdődött. A Kalocsai Szabadidő, Vízi-sport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ)...

Megszólalt az égi sípszó

Július 26-án, délelőtt érkezett a fájdalmas hír. Kalocsán, a kórházban méltósággal viselt...

Több személynek, több alkalommal

A kalocsai rendőrök őrizetbe vettek egy 56 éves helyi férfit.

Kiépítik a fénysorompót a Paksi közi vasúti átjárónál

Egy sok ember által kért és több tárgyaláson át húzódó ügy végére kerülhet pont hamarosan. A Paksi...

Az iparkamara is CSAK pontot nyitott

Korábban a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtárban nyílt Családi és KarrierPONT (CSAK), majd múlt...

Ismét megünnepelték a roma kultúrát

Augusztus 3-án rendezte meg a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) a IV. Kalocsai Roma...

Istvánosok Finnországban

A finnországi Kalajoki városába repült két hétre a Kalocsai Szent István Gimnázium két diákja,...

Emlékezés a porajmosra

Augusztus 2-án, csütörtök este emlékeztek meg a roma holokauszt áldozataira és elszenvedőire a...

Lakossági panaszok, kontra külső-belső gondok a Parkgondozónál

Vannak a városban területek, amire ráférne egy kiadós fűnyírás. Az érsekkerti fák közül néhányról...

Szeliden jótékonykodott a „magyar Forrest Gump”

Szombaton 680 kígyókerülő szelte a kilométereket a VIII. Szelidi-tó Futáson. A rajthoz álló...

Töretlen az érdeklődés a Paks II. utazó kiállítás iránt

Továbbra is jelentős érdeklődés övezi a Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív kamionját. Most véget ért...

Állami támogatásként jár a tüzelő

A nyáron megszületett a vonatkozó kormányhatározat, azóta pedig már igényelhető a 12 ezer forintos...

Százezreket hozott a Tesco versenye fúvószenekarunknak

Júniusban zárult a Tesco immár negyedik alkalommal útjára indított, helyi kezdeményezéseket támogató...

2020 utánra készülnek

A kalocsai városháza dísztermében múlt szerdán tartották a térségből meghívott szervezetek,...

Gripenekkel kísért szúnyoggyérítés

Szokatlanul nagy légiforgalom volt múlt héten csütörtökön Dunapataj, Ordas térségében. Először...

A Városházáról jelentjük

Pluszforrás a csónakházra, pótbefizetés tőkepótlásra, Utazás 2018. kiállítás, intézményvezetői...

Kovács Kitti a Miss Balaton döntőjében

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, a kalocsai szőkeség júniusban feltűnt a Miss Balaton...

Hazahozzák Erdélyt

Az idén nyáron különleges lehetősége adódott a kalocsai Dunatáj Fotókörnek. Abásfalván, Erdélyben...

Család- és KarrierPONT várja a minden eddiginél fényesebb augusztustól

Bár az első híradások arról szóltak, hogy Családbarát Nő-köz-pont néven nyílik szolgáltató egység...

Elkezdődött táncosaink nemzetközi „feszitválszezonja”

Tengerparti üdülőfaluban kezdődött a nyári külföldi fellépéssorozat a kalocsai néptáncosok számára....

A nyár az orvos szemével

Valószínűleg a múltkori fagyasztott zöldség pánik hozta felszínre bennem a kíváncsiságot: vajon...

A legutóbbi testületi ülésen történt

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen napirendre került a Kalocsai Hivatásos Tűzoltóság 2018. évi...

I. Máltai piknik Hartán

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kalocsai csoportjának szervezésében június 7-én első alkalommal...

Az egekbe szöktek a kalocsai lakásárak, és van még feljebb!

Míg egy évvel ezelőtt a kalocsai netes lakáspiacot böngészve a külvárosi parasztháztól a bürgerkerti...

Visszaélés az Összefogás Az Állatokért névvel?

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi zajlik a háttérben, csak a végkifejletek kézzel foghatók. A...

Romsics Imre a szülőföld szolgálatában

Július elején rendezte meg Győrött a Honismereti Szövetség negyvenhatodik egyhetes seregszemléjét,...

Süli János: Az új blokkok határidőre elkészülnek

Az új atomerőművi blokkok műszaki és biztonsági kompromisszumok nélkül, határidőre elkészülnek...

Az esetek száma nőtt, de biztonságban vagyunk

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen napirendre került a Kalocsai Hivatásos Tűzoltóság 2018. évi...

Tízmilliós viharkár, csak a paprikaüzemben

Annak ellenére, hogy Kalocsán komoly károkat okozott a közterületi faállományban a két hete történt...

Keressük a megoldást!

Kalocsa érseki város tele szebbnél szebb látnivalóval. Csalogatjuk a turistákat, a magyar és...

Alapítványi támogatás hat diáknak

Tavaly alapítottak díjat azoknak a tanulóknak, akik teljesítményükkel, sport- és tanulmányi...

Művész-katonák, katona-művészek

Ezzel a címmel nyílt meg a Városi Galéria legújabb tárlata, amely a Honvédelmi Minisztérium...

Új technikák a nyári alkotótáborban

Idén még kifejezetten csak a fazekasságra koncentráltak Kovács Lászlóék a Fazekas Alkotóházban múlt...

Gombolyag főszereplő a filmfesztiválon

A Szakmár melletti kis szállás elválaszthatatlanul összefonódott egy nemzetközi rendezvénnyel,...

Őstermelői igazolványról, termesztésről, ellenőrzésről szólt a fáma

Július 4-én, szerdán 10 órától a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, Kecskemét Járási Hivatal...

Zöldséges dili-dominó

Akár barkochbázhatnánk is – ennivaló, de lehet, hogy mégsem; halomra dől, de nem dominó, mi...

Vörös Márta: tarthatók az idei térrekonstrukciós tervek

Mint arról korábbi, lapunknak adott interjújában néhány hónappal ezelőtt Vörös Márta, a...

Istvánosok kalandjai a Szigetközben

A Kalocsai Szent István Gimnázium az idén is megszervezte a már évtizedes hagyományoknak örvendő...

A kárelhárító működött, de tehetetlen volt

Országos és helyi híradásokban is visszaköszönt, hogy a június elején jött, déli szomszédjainál...

Elismerések a Magyar Egészségügy Napján

Idén 200 éve született Semmelweis Ignác, a 2018-as esztendőt nemzetközi Semmelweis emlékévvé is...

Máltai segítséggel kirándult az ÉNO

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Csoportja június 12-én Bikalon járt az Értelmi...

Egy lélegzetvétel a menhelyeseknek

A kalocsai kutyamenhelyet működtető Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány újra gyűjtést...

Ünnepi állománygyűlés Kalocsán

Ünnepélyes keretek között iktatták be a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság új parancsnokát, és...

Aszály után esőt nyöghetnek a gazdák

Több mint 20 ezer hektáron folytnak, folytak, illetve fognak majd elkezdődni a betakarítási...

Végigsöpört a vihar a városon

Orkán erejű szél volt az előhírnök, majd hamarosan megérkezett az özönvíz-szerű eső is múlt pénteken...

Állandó kiállítás nyílt Prokop Péter festményeiből Kalocsán

Prokop Péter pap, festőművész képeiből nyílt állandó kiállítás június 29-én Kalocsán az Astriceum...

Sallainé Kővágó Rózsával Vernétől Hawkinsig

Az idén hetedik alkalommal csatlakozott Kalocsa, azon belül is a Tomori Pál Városi Könyvtár az...

Kalocsa és környéke közép- és általános iskoláinak kitűnő és jeles tanulói a 2017-2018-as tanévben

Középiskolák: Kalocsai Szent István Gimnázium Kitűnő tanulók: 9.B Bán István Bence, Kenyeres...

Kincsek az enyészet határáról

Ki tudja, mi lett volna az egykori jezsuita rendfőnököt ábrázoló hatalmas festménnyel, ha negyed...

Kalocsai Gerillakertészek a könyvtárban

A VII. Kalocsai Ünnepi Könyvhét nyitónapja június 5-ére, a Környezetvédelmi világnapra esett, ez...

Antunovity János emléknap Kalocsán

Kerek jubileum jegyében ünnepelt ebben az esztendőben Kalocsán a Bács megyében élő horvát kisebbség....

Megszűnik a szolgáltató állatorvosi ügyelet

Lapunk közérdekű rovatában két évtizede megszokhatták olvasóink, hogy sok más közérdekű információ,...

Kiváló tanulók és felkészítő tanáraik jutalmazása

A Szent István Gimnázium zsúfolásig telt dísztermében június 14-én, csütörtökön délután került sor a...

A tárlat nem repült el a Kék Madárral!

A XXVI. Kék Madár Fesztivál – mint mindig – egy kiállítással kezdődött. A Somogyi Ferenc...

Alámosta a víz a forgalmas kereszteződést

Amint azt múlt héten megírtuk: emberemlékezet óta nem szenvedett csőtörés miatt akkora veszteséget a...

A Google is a kamara vendége volt

A múlt hét második felében és e héten zajlott a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara...

Könyvbemutató Kiss Gy. Csabával

Június 11-én, hétfőn 17 órától zajlott a VII. Kalocsai Ünnepi Könyvhét zárórendezvénye a Kalocsai...

Együtt ünnepelték a pedagógusokat

Az oktatás az utóbbi években több részterületre és fenntartóra osztódott, így a korábbi, városi...

Személyi változások és nyári üzemmód óvodákban, bölcsődében

Az idén Kunszt-díjassá vált Benke Mónikával, a Kunszt utcai Tagóvoda vezetőjével készült...

Szeliden, az ILCO-val

Kevesen vannak, akik nem tudják – többé-kevésbé érintetten –, mekkora rémület egy súlyos...

Eperföldi jótékonysági bál

2018. április 21-én immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Kalocsai Eperföldi...

Július elsején indul az Online Számla rendszer

2018. július elsejétől éles üzemben fogadja a vállalkozások számláinak adatait az Online Számla...

Kerékpárost gázoltak a Mátyás király utcán

A Tóth Mike utca és a Simonyi Jenő utca találkozásánál, az ott húzódó kerékpárútnál történt a...

Jubilált a művészklub!

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klubban június 8-án a századik előadó estre várták az érdeklődőket...

Multifunkciós rendezvénycsarnokot terveztetnek

Bár az elkövetkező jó néhány hónapban – talán évben is – még biztosan a mostani helyén...

Színes programokkal várták az érdeklődőket

Idén június 5-11. között rendezték a Kalocsai Ünnepi Könyvhetet, immár hetedik alkalommal. A...

150 köbméter víz tűnt el óránként

A Kalocsa alatti vízvezeték-hálózat híresen rossz állapotban van, de akkora veszteséget már régen,...

Bűzzel és vízhiánnyal átszőtt mindennapjaink

Most bosszulja meg magát a sokévig elodázott vízdíj-áremelés, amiből fejleszteni lehetett volna, és...

Sárkányhajóztak az iskolások

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a VIII. Sárkányhajó Kupa, melyet a Bajai Vízisport Klub...

Atomtemetőben is jártak

Rendkívüli üléssel rendezte sorait a TEIT, májusban: új szerződéseket kötött és részt vett egy...

Éjszakai vircsaft, szemét-ügy és TÖOSZ-hírek

Bár külön írásokban értekeztünk a kalocsai képviselő-testület májusvégi ülésének fontosabb...

A rendőrszövetség a Dózsa udvarát lakta be

Az idén pont hatvanéves International Police Association (a továbbiakban: IPA) kalocsai szervezete...

Kalocsán ennyi volt a főiskola?

Soha olyan nyílt kommunikáció nem zajlott – pedig volt már párszor a város döntéshozói előtt...

Motoron gördült a milliós adomány

A német Eurobiker Charity motoros egyesület neve a helyi híradások követőinek talán nem cseng...

Ez az emberi kapcsolatokról szól

Talán ez volt a legfontosabb mondat, amelyet Lakatos Györgytől hallottam a XXVI. Kék Madár Fesztivál...

Dolgozó diákok

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre,...

Alakul a majdani Kalocsai Képtár anyaga

Hagyományteremtő kezdeményezést indított útjára az önkormányzattal karöltve a Viski Károly Múzeum....

Sportolt a hivatal

Idén már 16. alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun megyei Közszolgálati Dolgozók Szabadidősport...

Erdélyi származású pedagógus tanított emlékezni

A trianoni békeszerződés 98. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján, az Asztrik téren mondott...

A korábbi ár másfélszereséért hirdeti ingatlanját a város

Mint emlékezetes, 2016 év elején szóltak arról a híradások, hogy a Gelato Italiano cég telket...

Sakktehetségek fejlesztése Kalocsán

A több éve működő tehetségfejlesztő programjainkban elsősorban  a sakkozni szerető és abban...

Póli Matildánál volt a Bölcsek köve

Októberben, angolórán hirdették ki, hogy van lehetőség általános- és középiskolás kategóriában részt...

Drágult a szociális étkezés és a bölcsődei szolgáltatás

A kalocsai képviselő-testület országgyűlési választások előtt vélhetően múlt kedden utoljára tartott...

Megvan a Duna-híd tervezője

A város környékén lévő úthálózat fejlesztését, új utak építését, valamint a várhatóan 2021-22-ben...

Közös mederben a lakók és a Méhecskék érdekei

Lakossági fórumon öntöttek több havi egyeztetés és egy korábban finoman szólva is...

Szervezők, segítők, életmentők – köszönjük!

Május 4-én, a Vöröskereszt világnapja alkalmából az idén is elismerő okleveleket adományozott a...

A jubileumi tanév tervezett programjai a Liszt Ferenc AMI-ban

Az ötvenedik, jubileumi tanévben a hagyományos programok is ünnepi köntösbe öltöztek, mondta...

Kalocsa katonatörténete

A Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre emlékdolgozat megírására jelentetett meg pályázatot...

Díjakat adott át a népművészeti alapítvány

A Kalocsa Népművészetéért Alapítvány a paprikafesztivál rendezvényeihez kapcsolódva díjakat adott át...

Továbbléphet a huszonötödikbe!

Úgy érezzük, mintha egy meteor gyorsaságával száguldott volna végig városunkon a XXIV. Kék Madár...

Kalocsa, a katonaváros

Május 21-én, a Magyar Honvédelem Napján a Foktői út melletti Csilás parkban ünnepélyesen felavatták...

Ezúttal a szennyvízhálózattal vannak bajok

Korábban lapunk hasábjain már olvashatott arról, hogy Kalocsa bizonyos tekintetben „időzített...

A találkozó állása: Kiskőrös – Kalocsa 1-1

Nem, kedves olvasóink, nem a sportrovat költözött lapunk 5. oldalára, ezúttal egy olyan baráti...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás