Hetedik alkalommal szálltak vízre a Sárkányhajók

2017.08.09 13:31    |    M.G.  

Az elmúlt hétvégén már hetedik alkalommal rendezte a Kalocsa Város Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzata, a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint a Bajai Vízisport Klub a Sárkányhajó Kupát. A szervezők minden évben sikerként könyvelhetik el, hogy nem csak az iskolások, de a felnőttek körében is egyre népszerűbb a program. A csütörtök délutáni edzések már azt is jól mutatták, hogy kiélezett küzdelmekre lehet számítani a versenyen. Pénteken délelőtt az általános iskolások, délután pedig a középiskolások futamai kerültek sorra.

 

sarkany5_450
 

 

Az általános iskolás kategóriában 14 csapat mérte össze erejét. Az alapszakasz után a csapatok már kieséses rendszerben juthattak tovább. A mezőny legerősebb csapata idén a Bosszúállók voltak (Fényi Gyula Általános Iskola), másodikként a Hajókató (Nagyasszonyunk Katolikus Iskola), harmadikként pedig a Belvárosi Tűzokádók (Belvárosi Iskola) hajója ért célba. Akik pedig idén nem kerültek a dobogóra, de jövőre újra indulhatnak a győzelemért: Viszontlátásra, Dragon Tanonc, Belvárosi Vikingek, Tucskos Üvegbaglyok, Elefántok, Algák, Betonkacsák, Kroásszióóón, Vízi Raider, Sárkányok és a Vasmacskák.

 

sarkany3_450
 

 

 

sarkany1_450

 

A dobogósok minden korcsoportban oklevelet, különleges érmet, plakettet kaptak, a győztesek pedig egy évig magukénak tudhatják a vándorserleget is. Minden csapat emléklapot vehetett át a szervezőktől. Délután a középiskolások futamaira került sor. Idén 8 csapat nevezett, a sorsolás pedig az általános iskolai sorsolás mintájára készült el. Az idei év bajnoka a Bosszúállók (Dózsa György Szakgimnázium). Úgy tűnik ez a név a mindenre elszánt csapatoké volt, hiszen az általános iskolai győztesek is ezzel a névvel versenyeztek sikeresen a döntőben. A második helyen a D-Faktor (Dózsa György Szakgimnázium) zárta a napot, míg a bronzmeccsen a Legendák (Szent István Gimnázium) győztek. További csapatok voltak: Hunyadi Vikingek, Majdnem, Last Minute, Royal Team és a Süllyedő hajók.

 

sarkany2_450
 

 

A szombati nap a felnőtt csapatok küzdelmével telt. Idén 16 csapat szállt harcba a vándorserlegért. A napot egy közös bemelegítés nyitotta meg, ahol Bodnár Erika aerobikedző átmozgatta a versenyzőket, majd az első futamban Kalocsa Város Önkormányzata és a Kulturális Központ csapata húzott testvérvárosunk, Kúla csapatával. Fontos volt a nemzetközi kapcsolatok erősítése mellett az is, hogy ebben az évben nem indítottak profi kategóriát, így a kupa az eredeti elképzelések szerint csak az amatőrökről szólt. Azt azonban nem lehet kijelenteni, hogy rutintalanok voltak a csapatok. Többen már évek óta szerepelnek ezen a versenyen, és volt, aki a győzelemért érkezett. Azt már az alapszakaszban is érezni lehetett, hogy az első három helyért komoly küzdelem zajlik majd, kiélezett futamokra lehetett számítani. Ez be is igazolódott, hiszen mindössze néhány tized másodperc döntött a helyezésekről. A vándorkupát idén megőrizte az Aerobikák csapata, egy sárkányorral lemaradva második lett a 3-4 Homokmégy, harmadikként pedig szintén fantasztikus időeredménnyel a Kalocsai Gyermekotthon zárta a napot. Az eredményekből és a futamokból láthatóvá vált, hogy jövőre nem lesz könnyű megőrizni a bajnoki címet, hiszen a verseny az utolsó pillanatig nyitott volt.

 

sarkany4_457
 

 

A rendezvényen profi versenybírók és kormányosok segítették a szervezők munkáját. Nekik, Kalocsa Város Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatnak, a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtárnak, a Bajai Vízisport Klubnak, a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesületnek, a Kalocsai Gerilla Kertészeknek, a Közétkeztetési Intézménynek, valamint Kalocsa Város Önkormányzatának köszönhetően sikerült a versenyt színvonalasan, zökkenőmentesen lebonyolítani. Külön köszönet Kovács Miklósnak, aki a rendezvény minden fázisában segítette a GYIÖK munkáját, Kovács Bertillának és Török Lucának, akik a rendezvény házigazdáiként figyeltek a lebonyolításra, valamint minden lelkes segítőnek, aki hozzájárult a VII. Sárkányhajó Kupa sikeréhez.Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás