Elképesztően népszerű a Gábor Easyfood oldal

Ezrek követik a kalocsai hobbiszakácsot

2018.02.16 10:40    |    Géjé  

Ha ilyen tempóban növekszik tovább Sebők Gábor tényleg csak hobbiból indított közösségi oldala, akkor még idén kalocsányi tömeg csatlakozik majd hozzá. A lapzártánk idején már csaknem kilencezres követőtábor élénken reagál az egyszerű, de nagyszerű és hangsúlyozottan egészséges ételötletekre. Érdekes, hogy a leggyakrabban ismert receptek kerülnek fel, viszont már Gábor által kipróbálva és átalakítva.

– Egyelőre nincs stratégiám, igazából, ha megtetszik egy recept, azt megcsinálom glutén-mentes változatban és ha jól sikerül, akkor felrakom. Először elolvasom az alapreceptet, majd gondolkodom, és amit szeretnék, azt még hozzáteszem – summázta módszerét Sebők Gábor a KORONAfm100 reggeli műsorában. – Ennyi jött a biológiából: szeretek ebben is kísérletezni és szerintem minden ételt lehet még tovább fokozni – mondta.

 

easyfood_450
 

A Gábor Easyfood oldalt a család bátorítására hozta létre, kifejezetten hobbicéllal, de nagyon hamar rátaláltak az emberek a könnyű és gluténmentes menüire: az októberi létrehozás óta már közel kilencezren kezdték el követni. A kalocsai fiú a nagy igény láttán úgy tervezi, hogy egy blogot is létrehoz, nem csak az ételérzékenységben szenvedő sorstársainak, hanem azoknak is, akik amúgy szeretnének könnyebb, mégis finom táplálékokat magukhoz venni. Utóbbiaknak is jól jön, ha a gluténmentes hozzávalókat keresik – jegyezte meg.

A biológusnak készült Gábor nem azt kapta az egyetemen, amire számított, ezért nyúlt a „B” tervhez, hogy szakács legyen. Az előzmény jónéhány epizód Jamie Oliver műsoraiból és egy rendkívül jól sikerült palacsintasütés, még 10 éves korából. Úgy érzi, a szakács nagyszülei és a konyhában szintén nagyon magabiztosan mozgó szülei azok, akik motiválták, bátorították. A kreativitását ráadásul olyan, hagyományosnak számító ételek átalakításával éli ki, amelyek már eleve mondanak valamit a közönségének, viszont a szokásos hozzávalókra teljesen másképp reagáló gluténmentes összetevőkkel új ízvilágot ad nekik.



Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás