Kirobbanó siker a Kalocsai Színházban

Szélesvásznú álomkabátot terítettek ránk

2015.11.27 12:25    |    G.E.  

A színházi évad újabb bemutatója, a „József és a színes szélesvásznú álomkabát” című Webber musical kirobbanó sikert aratott november 21-én. A Bajai Fiatalok Színházának kalocsai debütálása kiválóan sikerült.

Az idei őszön fennállásának 20. évadát kezdte meg a bajai III. Béla Gimnázium Színistúdiójából felnövő színházi társulat. Iskolai rendezvényekkel indult, városi programokon való fellépésekkel folytatódott az amatőr társulat története, majd a bajai kórház gyermekosztályát támogató előadások 1997-es akcióján már III. Béla Musical Stúdió és Tánckar néven szerepeltek. Ettől kezdve hat éven át rendeztek a gyermekosztály javára „BéláShow” címmel előadásokat, amelyek sikere újabb meghívásokat eredményezett, és szép lassan, pályázatok írásával és szponzorok szerzésével elindult a társulat önálló élete. Első igazi, nagy produkciójuk Saint-Exupéry: A kis herceg című művének bemutatója volt, és ettől kezdve zenés és prózai darabokkal egyaránt jelen voltak Baja kulturális életében. Tevékenységük egyre bővült, létszámuk gyarapodott, és rá kellett jönniük: ez már több, mint egy iskola színi stúdió. 2008-ban megalakult a Bajai Fiatalok Színháza, amely önállóan működik a III. Béla Gimnázium Színi-stúdiója mellett. Kalocsai Néplap

Aki esetleg gyanakodva foglalta el székét a Kalocsai Színházban, hogy most egy kis amatőr előadásra érkezett, az első jelenetek után már egyfolytában rakosgatta helyére a leesett állát. Mert egy sodró lendületű, színes, ének és tánc tekintetében is remekül összerakott előadást láthatott ezen az estén a kalocsai közönség.

Webber musicalje hálás darab, ugyanakkor technikailag roppant nehéz a megvalósítása. A bajai fiataloknak ez kiválóan sikerült, és az előadás két részében egy pillanatra sem lankadt a hangulat, nem laposodott el, végig magas hőfokon izzott az egész társulat.

Remek jelmezek (Láng Barbara) és ötletes díszletek (Csanádi György) között bontakozott ki a drámai fordulatokban bővelkedő történet, amely a megszokott színpadi követelményeknek fittyet hányó módon meséli el a testvérei által féltékenységből rabszolgának eladott fiú történetét, aki mesés karriert fut be álomfejtő képességének köszönhetően az egyiptomi fáraó udvarában. A történet irigységről, gyűlölködésről éppúgy szól, mint megbocsátásról, elfogadásról és szeretetről. Mindez olyan könnyedséggel és látványosan, hogy nem véletlenül sikerdarab az egész világon. A darabot Ottmár Attila, a társulat vezetője rendezte.

Minden egyes dal és táncszám után felcsattant a nézőtéren a taps, amely az első rész végére hosszantartó tetszésnyilvánítássá erősödött, és a darab végén alig akarta leengedni a közönség a színpadról a szereplőket. A társulat minden egyes tagja ragyogott a boldogságtól, a közönség pedig nagyon hálás volt a remek élményért.

– Tudtam, hogy nyugodtan nézhetek az este elé, mert lent voltunk Baján és megnéztük a darabot, mielőtt Kalocsára hoztuk – mondta dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója, akivel a szünetben nagyon sokan akartak koccintani a városi színház indulásakor bevezetett és idén újra megvalósított borkínálásnak köszönhetően. Szép este volt!


Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás