Kalocsai lány a világ legszebbjei között

Bangkokban ragyog Csillagunk

2015.10.30 11:41    |    -sist- Fotók: Szabó Csillag Facebook  

Thaiföldön találkozott október elején széles e világnak hetvennyolc legszebb lánya. Joggal merül fel a kérdés, hogy mit keres ez a hír egy kalocsai újságban? Egészen egyszerűen azért, mert a szépségek egyike hőn szeretett városunk szülöttje, nevezetesen Szabó Csillag!

Nevével többször is találkozhatott már lapunkban. Először idén tavasszal, amikor is először hírt adtunk arról, hogy helyi amatőr színjátszókból megalakult a Kalocsai Thá-lia Társulat, akik „Acél-magnóliák” című játékukkal mutatkoztak be – benne Csillag játszotta az egyik főszerepet. Aztán jött a hír, hogy a lány nem csak a színpadon, a kifutón is igen otthonosan mozog: meg is nyerte a Miss International Hungary szépségversenyt júliusban, így 2016-ban ő képviselheti majd hazánkat a tokiói világversenyen. Időközben azonban Thaiföldre is elszólította a kötelesség, ott ugyanis a héten zárul a másfél hete folyó Miss Grand International szépségverseny, amelyen ugyancsak Csillag személye jelent egyet Magyarországgal. Két forgalmas nap és programok, próbák egész sora között sikerült őt utolérnünk, amikor is a mi időnk szerint este fél 8-kor, az ő ideje szerint viszont éjjel fél 1-kor jutott arra a nyugvópontra a napja, amikor időt tudott szakítani az interjúra (és napokig tartó egyeztetés után elég stabil volt a hotelben az internet ahhoz, hogy Skype-on beszéljünk, október 14-én).

– Mi történik veled odakinn? Hogy érzed magad?

– Jelenleg Bangkok egyik elővárosában tartózkodunk, de rengeteget utazunk, ugyanis megmutatnak nekünk minden olyan nevezetességet, amelyet a király emlékhelynek minősített. Most éppen abban a provinciában vagyunk, ahol egyébként az uralkodó is él.

Kalocsai Néplap

– Mennyire viselt meg az időeltolódás?

– Amikor megérkeztünk, jól bírtam, de most, hogy egy bő hete itt vagyunk már, egyre nehezebben alszom esténként, hiszen sok-sok élmény kavarog a fejemben és kattog az agyam. Emellett azt is el kell mondanom, hogy minden nap hajnali öt óra tájt kelünk, most pedig éppen éjszaka fél egy van, amikor beszélgetünk. Ami elég embert próbáló, hogy már a reggelinél elkészített hajjal, teljes sminkben és olyan viseletben kell megjelennünk, mintha már az éjszakai gálára készülnénk

– Azt hinnénk, hogy egy ilyen grandiózus szépségverseny arról szól, hogy egyik kifutóról léptek a másikra, egymást érik a fellépések. Mi a valóság?

– Bár így lenne! Eddig egyetlenegyszer álltam kifutón, amikor a bikinis szépségversenyt tartották. Még nem tudni, kik kerültek a húsz legszebb közé, de a tartásomat és a mozgásomat megdicsérték, aminek nagyon örültem. A háromhetes itt tartózkodásunk javát a szervezett programok teszik ki, valamint, hogy felkészüljünk az utolsó egy hétre időzített színpadi programokra. Többek között javában folynak a táncpróbák, ami szép lesz, viszont kemény munkával jár, ugyanis rendkívül profi stábbal és koreográfusokkal dolgozunk.

– Hogyan írnád le egy napodat?

– Korán kelünk, aztán smink, haj, reggeli, fogmosás és útnak indul a csapat. Több csoportra vagyunk osztva és valamennyien más-más programot csinálunk, csak az ebéd és a délután a közös. Az egyik kedvenc délelőtti programon egy egyórás elefántlovaglás volt. Majd jön az ebéd, amiről el kell mondani, hogy itt a tengeri ételek dominálnak, és azokat is jó fűszeresen készítik, ami próbára teszi a gyomromat, arról nem is beszélve, hogy kimondhatatlanul hiányoznak a hazai ízek. Délután olyan közös programokra visznek bennünket, mint fotózások, sportversenyek, helyi bemutatók, koktélestek.

– Teljesen érthető, hogy az elefántos túra életre szóló élmény volt számodra, de történt más is az elmúlt másfél hét alatt, ami vetekszik ezzel?

– Érdekes élmény volt a bikinis fotózás. Nagyon tetszett, hogy a tengerben fotóztak bennünket, de volt ennek egy kis árnyoldala is. Számomra ugyanis túl extrém pózokat vártak tőlünk, és visszanézve a képeket elmondhatom, hogy az enyémek lettek a legszolidabbak.

– Ebben a pillanatban jelezzük a szüleidnek, ha olvassák a cikket, hogy azonnal lapozzanak tovább?

– Semmi szükség rá! Anyu már látta a képeket és azt mondta, hogy szerinte szépek lettek.

– Magamból kiindulva, ha meghallom a „szép-ségverseny” szót, önkéntelenül az első kép, ami beugrik az Sandra Bul-lock és társai a kifutón és a kulisszák mögött. Barátkoznak, fúrnak, bénáznak és ragyognak a „Beépített szépség” című mára klasszikussá vált vígjátékban, na és persze visszacseng az elmaradhatatlan „vágyom a világbékére” mottó. Tényleg ilyen az a világ?

Kalocsai Néplap

– [Kitörő kacaj, majd jön a válasz.] A Miss Grand In-ternational szépségverseny mottója, hogy „állítsuk meg a háborút és az erőszakot”, így nyilván több tekintetben is visszaköszön ez a téma a verseny során. Más versenyek erre kevésbé fektetnek ekkora hangsúlyt. Ami pedig a rivalizálást és a konfliktusokat illeti, nyilván ez mind-mind megvan itt is. Azt mondanám, hogy a más-más kontinensekről érkezők között alakul ki gyakrabban feszültség, amit viszont kifejezetten örömmel tapasztaltam, hogy az európai országokból érkezők kifejezetten segítőkészek egymással és összetartóak. Ezzel együtt például a dél-afrikai és az egyiptomi lányokkal nagyon jól kijövök, aranyosak.

– Lesz esetleg a közös feladatok mellett lehetőségeket arra, hogy egy saját produkcióban is megmutassátok, hogy mit tudtok?

– Lesz ilyen alkalom, nevezetesen a Miss Talent alverseny. Erre egy népdallal, vagy egy Radnóti-verssel készülök.

– Hallom, hogy a kérdések között gyakran köszörülöd a torkod. Csak nem megfáztál? Mi lesz így az énekléssel?

– Arra még készülnöm kell! Mivel odakint folyamatosan 30-35 fok van, a szobában és az autóban pedig 18-20 fokra állított légkondi alatt ülünk, begyulladt egy kicsit a torkom.

– Ha sikerül rendbe jönnöd, melyik lenne az a népdal, amit szívesen elénekelnél?

– Mindenképpen egy olyat szeretnék választani, amivel egyben egy kis darabot is Thaiföldre csempészhetek Magyarországból. Mondjuk erre szinte bármelyik alkalmas lenne, de a származásomra való tekintettel valószínűleg a
„Kalocsai kertek alatt” felé húzna a szívem.

– Legyen így! Ha pedig említetted Kalocsát… Mikor láthatunk viszont itthon?

– Október 23-án lesz egy előgála, amikor is bikiniben és estélyiben mutatkozunk be. 25-én ez koktélruhás felvonulással és a nemzeti viseleti bemutatkozóval egészül ki. Utóbbi a korábban kiválasztott legszebb húsznak ítélt lány kiváltsága lesz. Október 25-én zárul a verseny, ahonnan már másnap hazaindulhatok, ha nem kerülök a legjobb öt közé és 27-én Magyarországon lehetek, amit bevallom őszintén, már alig várok.

– Lassan a testtel! Ugye ez arra a forgatókönyvre vonatkozik, ha nem kerülnél be a legjobb öt lány közé? Mi lesz, ha ez másképp alakul?

– Nem hinném, hogy így lesz. Megmondom őszintén, hogy erre a versenyre főképp tapasztalatot gyűjteni jöttem el. Ahol én igazán szeretném majd odatenni magam és bekerülni a top ötbe, az a 2016-os japán világverseny Tokióban.

– Mi azért egy emberként szurkolunk neked innen, Kalocsáról! Köszönöm, hogy ezen a kései órán időt szakítottál a beszélgetésre és további élményeket és tapasztalást kívánok!

– Köszönöm én is, szia!


Kalocsai hírek

Lezárult Kék Madár gyermekrajzversenye – Ötvenkétezer-négyszázhuszonöt adományperc az alapítványnak

Tizenhat iskolából, több mint ezer gyermektől érkezett pályamű „45 perc segítség” című...

Veterán jármű kiállítás Kalocsán

Egy évszázad gépcsodái az Érsekkertben! Két éven át kellett elhalasztani, most szombaton végre...

Nagy erejű robbanás Kiskőrös belterületén – Két súlyos sérültet mentőhelikopter szállított Pécsre és Budapestre

Nagy erejű robbanás következtében kidőlt egy kiskőrösi ház egyik fala és kigyulladt a tetőszerkezete...

Átadtak a pedagógusok munkáját elismerő Kunszt József díjakat Kalocsán

A főegyházmegyéből öt pedagógus kapott kitüntetést Huszadik alkalommal ítélték oda az oktatás,...

Végső nyughelyére kísérték Dr. Svébis Mihályt, a megyei kórház főigazgatóját

Dr. Svébis Mihályt, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatóját a Kecskeméti Református...

Bács-Kiskun megye tűzoltói Kalocsán ünnepelték védőszentjük napját

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatáság idén Kalocsán, május 3-án tartotta ünnepi...

Búzaszenteléssel Kalocsáról indult az idei Magyarok kenyere program

A Kalocsán a május 1-jén, szombaton rendezett számos esemény közül is kiemelkedik a Kalocsa –...

Szijjártó Péter a fajszi Pata József Kft-nél tett látogatást

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 6-án, pénteken a fajszi Pata József Gépipari...

Évelőkkel szépítik a város virágágyásait

Az egynyári virágok mellett a közelmúltban megjelentek és a kiültetésekben egyre nagyobb arányban...

Lezárult az izgalmakban bővelkedő országos Szelidi-tavi horgászverseny

Még a véghajrá előtti éjszaka, sőt, a szerda 12 órai zárás előtti utolsó pillanatok is jelentősen...

Fergeteges Leander Kills zárókoncert a kalocsai majálison

Már a május elsejei ünnep előestéjén is zenei csemege, igényes vendéglátó muzsika várta a...

A Dózsa ballagásán 114 diák búcsúzott a középiskolás évektől

Péntek délután elballagtak a Bajai SZC Dózsa György Technikum és Kollégium végzős diákjai. A...

Viczay Lajos fotó-és festőművész kiállítása a kalocsai Városi Galériában

Sokan eljöttek, hogy láthassák a fotósként is ismert Viczay Lajos festményeiből álló kiállítást,...

Már majdnem kész a Csajda-kerti játszótér

A játékok már a helyükön állnak, de még hiányoznak a biztonságos használathoz szükséges utolsó...

Font Sándor hetedszer vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét

A 2022. évi országgyűlési képviselői választáson a Kalocsa székhelyű 03.számú választókerületben...

Szent György-napi szentmise a rendőrökért

Sárkányölő Szent György, a rendvédelmi szervek védőszentje napja alkalmából ünnepélyes szentmisét...

Sokan éltek a személyes találkozás lehetőségével

Naponta tízezer látogatója volt a Műegyetem tavaszi állásbörzéjének, ahol immár hagyományosan...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás