Kalocsai lány a világ legszebbjei között

Bangkokban ragyog Csillagunk

2015.10.30 11:41    |    -sist- Fotók: Szabó Csillag Facebook  

Thaiföldön találkozott október elején széles e világnak hetvennyolc legszebb lánya. Joggal merül fel a kérdés, hogy mit keres ez a hír egy kalocsai újságban? Egészen egyszerűen azért, mert a szépségek egyike hőn szeretett városunk szülöttje, nevezetesen Szabó Csillag!

Nevével többször is találkozhatott már lapunkban. Először idén tavasszal, amikor is először hírt adtunk arról, hogy helyi amatőr színjátszókból megalakult a Kalocsai Thá-lia Társulat, akik „Acél-magnóliák” című játékukkal mutatkoztak be – benne Csillag játszotta az egyik főszerepet. Aztán jött a hír, hogy a lány nem csak a színpadon, a kifutón is igen otthonosan mozog: meg is nyerte a Miss International Hungary szépségversenyt júliusban, így 2016-ban ő képviselheti majd hazánkat a tokiói világversenyen. Időközben azonban Thaiföldre is elszólította a kötelesség, ott ugyanis a héten zárul a másfél hete folyó Miss Grand International szépségverseny, amelyen ugyancsak Csillag személye jelent egyet Magyarországgal. Két forgalmas nap és programok, próbák egész sora között sikerült őt utolérnünk, amikor is a mi időnk szerint este fél 8-kor, az ő ideje szerint viszont éjjel fél 1-kor jutott arra a nyugvópontra a napja, amikor időt tudott szakítani az interjúra (és napokig tartó egyeztetés után elég stabil volt a hotelben az internet ahhoz, hogy Skype-on beszéljünk, október 14-én).

– Mi történik veled odakinn? Hogy érzed magad?

– Jelenleg Bangkok egyik elővárosában tartózkodunk, de rengeteget utazunk, ugyanis megmutatnak nekünk minden olyan nevezetességet, amelyet a király emlékhelynek minősített. Most éppen abban a provinciában vagyunk, ahol egyébként az uralkodó is él.

Kalocsai Néplap

– Mennyire viselt meg az időeltolódás?

– Amikor megérkeztünk, jól bírtam, de most, hogy egy bő hete itt vagyunk már, egyre nehezebben alszom esténként, hiszen sok-sok élmény kavarog a fejemben és kattog az agyam. Emellett azt is el kell mondanom, hogy minden nap hajnali öt óra tájt kelünk, most pedig éppen éjszaka fél egy van, amikor beszélgetünk. Ami elég embert próbáló, hogy már a reggelinél elkészített hajjal, teljes sminkben és olyan viseletben kell megjelennünk, mintha már az éjszakai gálára készülnénk

– Azt hinnénk, hogy egy ilyen grandiózus szépségverseny arról szól, hogy egyik kifutóról léptek a másikra, egymást érik a fellépések. Mi a valóság?

– Bár így lenne! Eddig egyetlenegyszer álltam kifutón, amikor a bikinis szépségversenyt tartották. Még nem tudni, kik kerültek a húsz legszebb közé, de a tartásomat és a mozgásomat megdicsérték, aminek nagyon örültem. A háromhetes itt tartózkodásunk javát a szervezett programok teszik ki, valamint, hogy felkészüljünk az utolsó egy hétre időzített színpadi programokra. Többek között javában folynak a táncpróbák, ami szép lesz, viszont kemény munkával jár, ugyanis rendkívül profi stábbal és koreográfusokkal dolgozunk.

– Hogyan írnád le egy napodat?

– Korán kelünk, aztán smink, haj, reggeli, fogmosás és útnak indul a csapat. Több csoportra vagyunk osztva és valamennyien más-más programot csinálunk, csak az ebéd és a délután a közös. Az egyik kedvenc délelőtti programon egy egyórás elefántlovaglás volt. Majd jön az ebéd, amiről el kell mondani, hogy itt a tengeri ételek dominálnak, és azokat is jó fűszeresen készítik, ami próbára teszi a gyomromat, arról nem is beszélve, hogy kimondhatatlanul hiányoznak a hazai ízek. Délután olyan közös programokra visznek bennünket, mint fotózások, sportversenyek, helyi bemutatók, koktélestek.

– Teljesen érthető, hogy az elefántos túra életre szóló élmény volt számodra, de történt más is az elmúlt másfél hét alatt, ami vetekszik ezzel?

– Érdekes élmény volt a bikinis fotózás. Nagyon tetszett, hogy a tengerben fotóztak bennünket, de volt ennek egy kis árnyoldala is. Számomra ugyanis túl extrém pózokat vártak tőlünk, és visszanézve a képeket elmondhatom, hogy az enyémek lettek a legszolidabbak.

– Ebben a pillanatban jelezzük a szüleidnek, ha olvassák a cikket, hogy azonnal lapozzanak tovább?

– Semmi szükség rá! Anyu már látta a képeket és azt mondta, hogy szerinte szépek lettek.

– Magamból kiindulva, ha meghallom a „szép-ségverseny” szót, önkéntelenül az első kép, ami beugrik az Sandra Bul-lock és társai a kifutón és a kulisszák mögött. Barátkoznak, fúrnak, bénáznak és ragyognak a „Beépített szépség” című mára klasszikussá vált vígjátékban, na és persze visszacseng az elmaradhatatlan „vágyom a világbékére” mottó. Tényleg ilyen az a világ?

Kalocsai Néplap

– [Kitörő kacaj, majd jön a válasz.] A Miss Grand In-ternational szépségverseny mottója, hogy „állítsuk meg a háborút és az erőszakot”, így nyilván több tekintetben is visszaköszön ez a téma a verseny során. Más versenyek erre kevésbé fektetnek ekkora hangsúlyt. Ami pedig a rivalizálást és a konfliktusokat illeti, nyilván ez mind-mind megvan itt is. Azt mondanám, hogy a más-más kontinensekről érkezők között alakul ki gyakrabban feszültség, amit viszont kifejezetten örömmel tapasztaltam, hogy az európai országokból érkezők kifejezetten segítőkészek egymással és összetartóak. Ezzel együtt például a dél-afrikai és az egyiptomi lányokkal nagyon jól kijövök, aranyosak.

– Lesz esetleg a közös feladatok mellett lehetőségeket arra, hogy egy saját produkcióban is megmutassátok, hogy mit tudtok?

– Lesz ilyen alkalom, nevezetesen a Miss Talent alverseny. Erre egy népdallal, vagy egy Radnóti-verssel készülök.

– Hallom, hogy a kérdések között gyakran köszörülöd a torkod. Csak nem megfáztál? Mi lesz így az énekléssel?

– Arra még készülnöm kell! Mivel odakint folyamatosan 30-35 fok van, a szobában és az autóban pedig 18-20 fokra állított légkondi alatt ülünk, begyulladt egy kicsit a torkom.

– Ha sikerül rendbe jönnöd, melyik lenne az a népdal, amit szívesen elénekelnél?

– Mindenképpen egy olyat szeretnék választani, amivel egyben egy kis darabot is Thaiföldre csempészhetek Magyarországból. Mondjuk erre szinte bármelyik alkalmas lenne, de a származásomra való tekintettel valószínűleg a
„Kalocsai kertek alatt” felé húzna a szívem.

– Legyen így! Ha pedig említetted Kalocsát… Mikor láthatunk viszont itthon?

– Október 23-án lesz egy előgála, amikor is bikiniben és estélyiben mutatkozunk be. 25-én ez koktélruhás felvonulással és a nemzeti viseleti bemutatkozóval egészül ki. Utóbbi a korábban kiválasztott legszebb húsznak ítélt lány kiváltsága lesz. Október 25-én zárul a verseny, ahonnan már másnap hazaindulhatok, ha nem kerülök a legjobb öt közé és 27-én Magyarországon lehetek, amit bevallom őszintén, már alig várok.

– Lassan a testtel! Ugye ez arra a forgatókönyvre vonatkozik, ha nem kerülnél be a legjobb öt lány közé? Mi lesz, ha ez másképp alakul?

– Nem hinném, hogy így lesz. Megmondom őszintén, hogy erre a versenyre főképp tapasztalatot gyűjteni jöttem el. Ahol én igazán szeretném majd odatenni magam és bekerülni a top ötbe, az a 2016-os japán világverseny Tokióban.

– Mi azért egy emberként szurkolunk neked innen, Kalocsáról! Köszönöm, hogy ezen a kései órán időt szakítottál a beszélgetésre és további élményeket és tapasztalást kívánok!

– Köszönöm én is, szia!


Kalocsai hírek

Önkormányzati választás 2019- Kalocsa

Az elmúlt napokban, a jelöltállítás határidejének lejártát követően, a leadott írásos ajánlások...

Németh József: jövőre nőhetnek a termőterületek

Az elmúlt hétvégén két napig minden Kalocsa piros aranyáról szólt, holott, maga a...

Újabb milliárd a térség fejlesztésére

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk...

Egy kincsesláda tetején ülünk

A címbe foglalt gondolatot dr. Mészáros István prépost-kanonoktól, a kalocsai Szent István király...

A Paks II. projekt lehetőség a térség számára

A Paks II. projekt lehetőség a térség számára, hogy megerősítse gazdaságát, növelje megtartó erejét....

Hamisítatlan foktői folklór muzeális közösségi térben

Sokéves törekvés zárult hivatalosan a nyár utolsó napján, augusztus 31-én, Foktőn, a Fő út 32. szám...

Iskola- és óvodakezdéshez nyújt segítséget a foktői növényolajgyár

Több mint 140 óvodás és iskolás számára adott át évindító eszközcsomagot a foktői régió hat...

III. ANDA NYÍLT NAP, 2019. szeptember 7.

A legfiatalabb kalocsai nagy-foglalkoztató cég rendezvényének sikere minden várakozást felülmúlt. A...

Projektzáráshoz érkezett az ingyenes jogi segítségnyújtás a munka világában

2019.09.30-án zárul az európai uniós támogatásból megvalósuló, ingyenes jogi segítségnyújtást...

Külügyminiszteri látogatás dr. Filvig fórumán

Magasrangú vezetőt látott vendégül a Városi Színházban múlt hétfőn tartott lakossági fórumán dr....

Gondolatok az emberi értékek idomításáról

Jó látni és jó hallani, jó tudni arról, hogy egy Kalocsa méretű vidéki kisvárosban laknak olyan...

Elismerések és kitüntetések az ünnepi ülésen

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat idén a Kiskunfélegyházán megrendezett Bács-Kiskun Megyei Napok...

Flamenco est a kamarateremben

Először járt Magyarországon Carlos de Pepa andalúz flamenco énekes-gitáros, aki épp Kalocsán...

Beremenden voltak eredményesek az úszók

A Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület versenyzői legutóbb Beremendre utaztak és nagy létszámmal...

Területeladás, skate-park és utcák átnevezése

Augusztus utolsó hetében ült össze – néhány határidős döntési kötelezettség okán – a...

Ősszel újra szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút címmel

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több év kihagyás után 2019. április 29-én „Jobb, ha el se...

Száz gyermeknek jutott iskolakezdő ajándékcsomag

Többek között, lapunk hasábjain is olvashatott arról a jótékonysági akcióról, amelyet a nyár közepén...

Kenus kalocsai küldöttség Kúlán

Kalocsa és vajdasági testvérvárosa, Kúla tíz éve ápol testvértelepülési kapcsolatot, ami mindig is...

Ismertették a pártszövetség jelöltjeit a megyei közgyűlésbe

A közzétett FIDESZ-KDNP pártszövetség Bács-Kiskun megyei jelöltlistája a következő:(A cikk...

A Szívből Kalocsáért Egyesület polgármester-jelöltjének bemutatása

2010-től Brüsszelben Európai Parlamenti Képviselőként rengeteg kalocsai polgárnak tudtam segíteni....

Idén nyáron is népszerű volt az utazó kiállítás

Nyolc nagy hazai fesztiválra gördült be 2019 nyarán a Paks II. Atomerőmű Zrt. guruló kiállítása. Az...

Ballószögön remekeltek futóink

Az elmúlt vasárnap a Kalocsai Földön Futók Szakosztály 8 fővel vágott neki a 7. Ballószögi...

Csendes kiáltás a Vajas partján

Vasárnap délután, ahogyan az ország több mint húsz pontján, Kalocsán is szerveztek megmozdulást a...

A népi kultúra őrangyalait ünnepelték Hajós Város napján

Hatalmas ünneplő tömeg kísérte figyelemmel és még nagyobb ováció övezte az augusztus 17-i, ünnepi...

Így lett „tananyagszerző” a kalocsai tanítónő

Sipos Nikolett, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola, leánykori nevén a Kertvárosi Általános...

Második hely az országos vetélkedőn

A korábban rendezett regionális elődöntőből győztesként továbbjutó Kalocsai Fegyház és Börtön...

Határon átnyúló együttműködés Kalocsával

Kalocsa Város Önkormányzata 2019 júliusában felkérést kapott Kirchheim unter Teck testvérvárosától,...

Szent István mellé került Asztrik

Mostantól az államalapító király hat éve kapott csontereklyéje mellett ott áll a 2014-ben megtalált...

Dr. Fekete Zsombor polgármester-jelölt célkitűzései

...-foglalkoztatottság javítása, ipari park, adókedvezményes övezet létrehozása, táj-jellegű munka-...

Kulcsszerepe volt az atomenergiának tavaly is az ország áramellátásában

Sorra dőltek meg az eddigi áramfogyasztási rekordok tavaly Magyarországon. Előbb márciusban, majd...

A KALOCSAI SZENT KERESZT KÓRHÁZ LÁTOGATÁSI RENDJE

Új látogatási rend a kórházban április 1-től – szigorúan betartatják a gyógyítás érdekében.

Szakmai tanácskozást folytattak a megye polgármesterei

Bács-Kiskun megyében ebben a választási ciklusban immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a...

A Paks II. projektről kapott tájékoztatást a Magyarországi nemzetiségek bizottsága

A Magyarországi nemzetiségek bizottsága 2018. november 6-án kihelyezett ülést tartott Pakson,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás