Kalocsai lány a világ legszebbjei között

Bangkokban ragyog Csillagunk

2015.10.30 11:41    |    -sist- Fotók: Szabó Csillag Facebook  

Thaiföldön találkozott október elején széles e világnak hetvennyolc legszebb lánya. Joggal merül fel a kérdés, hogy mit keres ez a hír egy kalocsai újságban? Egészen egyszerűen azért, mert a szépségek egyike hőn szeretett városunk szülöttje, nevezetesen Szabó Csillag!

Nevével többször is találkozhatott már lapunkban. Először idén tavasszal, amikor is először hírt adtunk arról, hogy helyi amatőr színjátszókból megalakult a Kalocsai Thá-lia Társulat, akik „Acél-magnóliák” című játékukkal mutatkoztak be – benne Csillag játszotta az egyik főszerepet. Aztán jött a hír, hogy a lány nem csak a színpadon, a kifutón is igen otthonosan mozog: meg is nyerte a Miss International Hungary szépségversenyt júliusban, így 2016-ban ő képviselheti majd hazánkat a tokiói világversenyen. Időközben azonban Thaiföldre is elszólította a kötelesség, ott ugyanis a héten zárul a másfél hete folyó Miss Grand International szépségverseny, amelyen ugyancsak Csillag személye jelent egyet Magyarországgal. Két forgalmas nap és programok, próbák egész sora között sikerült őt utolérnünk, amikor is a mi időnk szerint este fél 8-kor, az ő ideje szerint viszont éjjel fél 1-kor jutott arra a nyugvópontra a napja, amikor időt tudott szakítani az interjúra (és napokig tartó egyeztetés után elég stabil volt a hotelben az internet ahhoz, hogy Skype-on beszéljünk, október 14-én).

– Mi történik veled odakinn? Hogy érzed magad?

– Jelenleg Bangkok egyik elővárosában tartózkodunk, de rengeteget utazunk, ugyanis megmutatnak nekünk minden olyan nevezetességet, amelyet a király emlékhelynek minősített. Most éppen abban a provinciában vagyunk, ahol egyébként az uralkodó is él.

Kalocsai Néplap

– Mennyire viselt meg az időeltolódás?

– Amikor megérkeztünk, jól bírtam, de most, hogy egy bő hete itt vagyunk már, egyre nehezebben alszom esténként, hiszen sok-sok élmény kavarog a fejemben és kattog az agyam. Emellett azt is el kell mondanom, hogy minden nap hajnali öt óra tájt kelünk, most pedig éppen éjszaka fél egy van, amikor beszélgetünk. Ami elég embert próbáló, hogy már a reggelinél elkészített hajjal, teljes sminkben és olyan viseletben kell megjelennünk, mintha már az éjszakai gálára készülnénk

– Azt hinnénk, hogy egy ilyen grandiózus szépségverseny arról szól, hogy egyik kifutóról léptek a másikra, egymást érik a fellépések. Mi a valóság?

– Bár így lenne! Eddig egyetlenegyszer álltam kifutón, amikor a bikinis szépségversenyt tartották. Még nem tudni, kik kerültek a húsz legszebb közé, de a tartásomat és a mozgásomat megdicsérték, aminek nagyon örültem. A háromhetes itt tartózkodásunk javát a szervezett programok teszik ki, valamint, hogy felkészüljünk az utolsó egy hétre időzített színpadi programokra. Többek között javában folynak a táncpróbák, ami szép lesz, viszont kemény munkával jár, ugyanis rendkívül profi stábbal és koreográfusokkal dolgozunk.

– Hogyan írnád le egy napodat?

– Korán kelünk, aztán smink, haj, reggeli, fogmosás és útnak indul a csapat. Több csoportra vagyunk osztva és valamennyien más-más programot csinálunk, csak az ebéd és a délután a közös. Az egyik kedvenc délelőtti programon egy egyórás elefántlovaglás volt. Majd jön az ebéd, amiről el kell mondani, hogy itt a tengeri ételek dominálnak, és azokat is jó fűszeresen készítik, ami próbára teszi a gyomromat, arról nem is beszélve, hogy kimondhatatlanul hiányoznak a hazai ízek. Délután olyan közös programokra visznek bennünket, mint fotózások, sportversenyek, helyi bemutatók, koktélestek.

– Teljesen érthető, hogy az elefántos túra életre szóló élmény volt számodra, de történt más is az elmúlt másfél hét alatt, ami vetekszik ezzel?

– Érdekes élmény volt a bikinis fotózás. Nagyon tetszett, hogy a tengerben fotóztak bennünket, de volt ennek egy kis árnyoldala is. Számomra ugyanis túl extrém pózokat vártak tőlünk, és visszanézve a képeket elmondhatom, hogy az enyémek lettek a legszolidabbak.

– Ebben a pillanatban jelezzük a szüleidnek, ha olvassák a cikket, hogy azonnal lapozzanak tovább?

– Semmi szükség rá! Anyu már látta a képeket és azt mondta, hogy szerinte szépek lettek.

– Magamból kiindulva, ha meghallom a „szép-ségverseny” szót, önkéntelenül az első kép, ami beugrik az Sandra Bul-lock és társai a kifutón és a kulisszák mögött. Barátkoznak, fúrnak, bénáznak és ragyognak a „Beépített szépség” című mára klasszikussá vált vígjátékban, na és persze visszacseng az elmaradhatatlan „vágyom a világbékére” mottó. Tényleg ilyen az a világ?

Kalocsai Néplap

– [Kitörő kacaj, majd jön a válasz.] A Miss Grand In-ternational szépségverseny mottója, hogy „állítsuk meg a háborút és az erőszakot”, így nyilván több tekintetben is visszaköszön ez a téma a verseny során. Más versenyek erre kevésbé fektetnek ekkora hangsúlyt. Ami pedig a rivalizálást és a konfliktusokat illeti, nyilván ez mind-mind megvan itt is. Azt mondanám, hogy a más-más kontinensekről érkezők között alakul ki gyakrabban feszültség, amit viszont kifejezetten örömmel tapasztaltam, hogy az európai országokból érkezők kifejezetten segítőkészek egymással és összetartóak. Ezzel együtt például a dél-afrikai és az egyiptomi lányokkal nagyon jól kijövök, aranyosak.

– Lesz esetleg a közös feladatok mellett lehetőségeket arra, hogy egy saját produkcióban is megmutassátok, hogy mit tudtok?

– Lesz ilyen alkalom, nevezetesen a Miss Talent alverseny. Erre egy népdallal, vagy egy Radnóti-verssel készülök.

– Hallom, hogy a kérdések között gyakran köszörülöd a torkod. Csak nem megfáztál? Mi lesz így az énekléssel?

– Arra még készülnöm kell! Mivel odakint folyamatosan 30-35 fok van, a szobában és az autóban pedig 18-20 fokra állított légkondi alatt ülünk, begyulladt egy kicsit a torkom.

– Ha sikerül rendbe jönnöd, melyik lenne az a népdal, amit szívesen elénekelnél?

– Mindenképpen egy olyat szeretnék választani, amivel egyben egy kis darabot is Thaiföldre csempészhetek Magyarországból. Mondjuk erre szinte bármelyik alkalmas lenne, de a származásomra való tekintettel valószínűleg a
„Kalocsai kertek alatt” felé húzna a szívem.

– Legyen így! Ha pedig említetted Kalocsát… Mikor láthatunk viszont itthon?

– Október 23-án lesz egy előgála, amikor is bikiniben és estélyiben mutatkozunk be. 25-én ez koktélruhás felvonulással és a nemzeti viseleti bemutatkozóval egészül ki. Utóbbi a korábban kiválasztott legszebb húsznak ítélt lány kiváltsága lesz. Október 25-én zárul a verseny, ahonnan már másnap hazaindulhatok, ha nem kerülök a legjobb öt közé és 27-én Magyarországon lehetek, amit bevallom őszintén, már alig várok.

– Lassan a testtel! Ugye ez arra a forgatókönyvre vonatkozik, ha nem kerülnél be a legjobb öt lány közé? Mi lesz, ha ez másképp alakul?

– Nem hinném, hogy így lesz. Megmondom őszintén, hogy erre a versenyre főképp tapasztalatot gyűjteni jöttem el. Ahol én igazán szeretném majd odatenni magam és bekerülni a top ötbe, az a 2016-os japán világverseny Tokióban.

– Mi azért egy emberként szurkolunk neked innen, Kalocsáról! Köszönöm, hogy ezen a kései órán időt szakítottál a beszélgetésre és további élményeket és tapasztalást kívánok!

– Köszönöm én is, szia!


Kalocsai hírek

Az Európai Unióban termelt áram több mint fele karbonsemleges

Egyre jobban teljesít az Európai Unió a klímabarát villamosenergia-termelés terén. Tavaly a...

Posztobányi Zoltán, akinek a futás csak adott

    Egy futó életének szerves része ez a fajta sport. Az, hogy ki milyen motivációval indul neki,...

Kitüntetés, elismerés, köszönet a segítő munkáért

Május 8. a Vöröskereszt világnapja. Ennek apropóján a Magyar Vöröskereszt egységei évről évre...

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerése

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) ezer táblagép átadásával elismerte el és köszönte...

Újra nyitva az ASTRICEUM Érseki Múzeum

Bár ott jártunkkor még minden irányból hatalmas „ZÁRVA” felirat jelezte a szentháromsági...

Polgármesteri vizit az atomvárosban

A napokban közösségi oldalán posztolta dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere, hogy a paksi...

„Nyár végén, ősz elején cölöpözés kezdődhet a Dunán”

A címben szereplő mondat nem véletlen kerül idézőjelbe. Ezt ugyanis Font Sándor országgyűlési...

Megemlékezés a Magyar Hősök Emlékünnepén

Az emléknap azoknak a névtelen hősöknek, katonáknak és civileknek állít emléket, akik Szent István...

Mozgalmas időszak kezdődik a Paks II. kommunikációjában

A Paks II. projekt fontos mérföldkőhöz érkezik: a projektcég rövidesen benyújtja a létesítési...

Pünkösd régen és ma

Amikor eljött pünkösd napja (Apostolok Cselekedetei 1.-2.), mindnyájan együtt voltak. Mindnyájan,...

Zsemberi Herman válogatott lehet

Az ifjú birkózó tehetség már többször megcsillogtatta tudását a szőnyegen és úgy néz ki, van esély...

Bölcsődére és idősotthonra is szükség lenne

Fajsz egyike a Kalocsai Járás azon településeinek, ahol ősztől új polgármester vehette át...

Hétfőtől nyitva az óvodák és a bölcsőde

Múlt héten derült égből érkezett a Kalocsán néhány nappal korábban látogatást tett Maruzsa Zoltán...

Valamennyi fekvőbeteg ellátás újra indul a Szent Kereszt Kórházban

Valamennyi fekvőbeteg ellátás újra indult március 18-tól, hétfőtől a kalocsai Szent Kereszt...

Meghívásos megemlékezés a honvédelem napján

A rendszeresen résztvevő katonaszervezetektől csak egy-egy képviselőt hívott meg a honvédelem napján...

Csökken a házi karanténok száma a városban

A járvány elleni védekezés miatt hozott állami intézkedések lassú feloldása után friss helyi...

Május 13-tól újrakezdték az edzéseket Homokmégyen

A Koronavírus-járvány keresztülhúzta homokmégyi Storks Amerikai Football csapat eddigi lehetőségeit,...

Ezüstéremmel zárt volna a KFC

A Kalocsai FC hiába állt a tabella második helyén, lefújták a bajnokságot, de jövőre is az...

Zebra-terv: veszélyes gyalogátkelőknél ellenőriztek

Bács-Kiskun megye az idén is csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési...

Jó eredménnyel zárulhat a magyar érettségi

Többeknek jól jött volna, ha tehetnek szóbeli vizsgát, ám így is jó eredményre számít a magyar...

Kínai-magyar videókonferencia a koronavírusról

Bács-Kiskun megye és a kínai Yunnan tartomány képviselői, egészségügyi vezetői és epidemiológia...

Sztárok és a Kék Madár a kis betegekért

Bár az év első felében Lakatos György, Kalocsa díszpolgára, hazánk elismert fagottművésze és a...

Kiemelt fejlesztési térségbe került Kalocsa és további 28 Bács-Kiskun megyei település

Az Országgyűlés május 5-én, Font Sándor országgyűlési képviselő törvénymódosító javaslatát is...

Államtitkári vizit a kalocsai Szociális Központban

Péntek délelőtt nagy volt a sürgés-forgás a kalocsai Szociális Központ Bem apó utcai épületében. Nem...

Felszámolják az osztatlan közös földtulajdont

Az Agrárminisztérium továbbra is elkötelezett az osztatlan közös földtulajdon felszámolásában, ennek...

Népszerű vloggerrel kampányolt a rendőrség

A Kalocsai Rendőrkapitányság felkérésére érkezett a városba Nasz Dániel, a népszerű rémi YouTuber,...

Csak lassan indul újra az ingatlanpiac

Legfeljebb kiugró esetekben kel el ár alatt egy-egy kalocsai ingatlan, akkor, ha vélhetően anyagi...

Dr. Hajdú Zoltán: Ne adjunk esélyt a vírusnak!

Múlt hétfőtől megszűnt a kijárási korlátozás Budapesten kívül, azonban az országos járványügyi...

Államtitkári látogatás a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskolában

Május 6-án illusztris vendégeket fogadott a veszélyhelyzet miatt egyébként májusban szokatlanul üres...

Milliárdos fejlesztéscsomag 400 milliós többletigénnyel – folyamatban!

Május 5-én a Városházán tartott sajtótájékoztatót dr. Filvig Géza polgármester és Boromisza Viktor,...

Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Paks II. projekttel kapcsolatos terület-előkészítési munkákat is...

Evezés

A Kalocsai Evezős Szakosztály helyzetét sem könnyíti meg a kialakult vírus-járvány. Egyelőre...

Hartman János: „Egyszer vége lesz!”

Szinte megállt az élet. A korona vírus szinte megbénította az egész világot. Térdre kényszerült az...

Rejtő-sorozattal készül a Thália Társulat

A március közepe óta tartó veszélyhelyzet az élet számos területét, amit ideiglenesen nem...

Istvánosok az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny döntőjében

Az OKPV egy történelmi problémamegoldó verseny, melyet Budapest egyik legrangosabb kollégiuma, a...

Újjáéledőben a drágszéli Rózsafűzér királynéja templom

Örömhírről és nehézségről egyaránt számot adhatott felkeresésünkkor a Kalocsa-Kecskeméti...

Újra indulnak az egynapos ellátások, a rehabilitáció, diagnosztika, labor, röntgen vizsgálatok a Szent Kereszt Kórházban

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban május 4-én, hétfőtől még az április 27-étől alkalmazott,...

Dr. Kovács Antal: ez az alapítvány a térség támogatásáért van

A paksi atomerőmű égisze alatt működő Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány Kuratóriuma...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás