A nagy sikerre való tekintettel

Mostantól minden évben lesz Szakmák Éjszakája

2016.04.27 08:57    |    jni  

A Szegedről indult országos kezdeményezés városunkban is nagy siker lett: 243 gyerek és szülő akarta személyesen megtapasztalni, hogy mi vár a diákságra a szakközépiskolákban. A Bajai Szakképzési Centrum kalocsai intézményei semmit sem bíztak a véletlenre: összefogva, egy gyakorlati helyszínen sorakoztatták fel, hogy mit kínálnak a hozzájuk jelentkezőknek. Nem várt sikert aratott a múlt pénteki program.

A Szegedről indult országos kezdeményezés városunkban is nagy siker lett: 243 gyerek és szülő akarta személyesen megtapasztalni, hogy mi vár a diákságra a szakközépiskolákban. A Bajai Szakképzési Centrum kalocsai intézményei semmit sem bíztak a véletlenre: összefogva, egy gyakorlati helyszínen sorakoztatták fel, hogy mit kínálnak a hozzájuk jelentkezőknek. Nem várt sikert aratott a múlt pénteki program.

Kalocsai Néplap

A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája, Szakiskolája, valamint a Dózsa György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma egyszerre és egy helyszínen rendezte meg a Szakmák Éjszakáját, amelyen többszáz érdeklődő próbálhatta ki a szakmákat a gyakorlatban. A vendéglátói trükköktől a LEGO roboton át az újraélesztésig, bármit kipróbálhattak a lehetséges jelentkezők, akikről egyelőre nem tudni, melyik intézményt választják majd (ezt a nyílt napokon szokták felmérni az iskolák), de mind jól érezték magukat, és most csak ez volt a fontos.

– Nagy pozitívum, hogy nem kellett külön utazgatni két helyszín között: egy helyen mutatkozott be az egészségügyi és a vendéglátói részlegünk, valamint a Dózsa tanműhelye – utalt a Mócsy János utcai közös gyakorlati épületre Bekéné Deutsch Ágnes, a Kossuth szakközépiskola igazgatója. Az intézményvezető örömmel árulta el lapunknak, hogy kezdetben tartottak az érdektelenségtől, ami minden első rendezvénynél benne van a levegőben, de kellemesen csalódtak. – 243 fő regisztrált a Szakmák Éjszakáján, ennyien nézték meg a két iskola gyakorlati, interaktív bemutatóit – összegezte, hozzátéve, hogy az egyik legnépszerűbb elemük az újraélesztés volt. Ehhez külön köszönte a Kalocsai Szent Kereszt Kórház ápolási igazgatójának segítségét.

Az iskolák a saját profiljukhoz illően kihozták a maximumot a programból: a Kossuth reneszánsz gasztronómiás időutazást, „nemzetek konyhája” bemutatót és csecsemőgondozást, a Dózsa technikusi gyakorlatokat, fémmegmunkálást, „lap-top-szervizt” és applikációval irányítható LEGO robotot kínált – többek között. Abban az egész ország egyetért, hogy a Szakmák Éjszakája szuper esemény (19 megyében rendezték meg), mert nélkülözi a nyílt napok kimértségét és kötöttségeit, viszont engedi átélni a tananyag gyakorlati szépségeit. A „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” mottó egyre népszerűbb és ismertebb lesz: a modern oktatási promócióra az elsők között nyitó kalocsai szakközépiskoláktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy biztosan rendszeressé teszik a programot.


Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás