Hívogató dunai szellő

Turisztikai imázs-filmben Kalocsa

2016.07.14 12:46    |    -vis- Fotók: Irány Kalocsa - Facebook  

Kalocsa neve, népművészete és környezetének vonzerei ismét a turisztikai figyelem középpontjába kerülhetnek – ha ténylegesen csak néhány másodpercre is. A szakértői álláspont szerint ugyanis azon imázsfilmbe történő bekerülés – és az ígéretek szerint elfoglalt kiemelt hely – amelyet június végén forgatott Meszesen és Bakodpusztán a MAHART PassNave Kft. nem csak plusz szállodahajó-kikötéseket, hanem hosszú távú turizmusforgalom-élénkítést eredményezhet városunknak.

Eredetileg az Irány Kalocsa Facebook-oldalán figyeltünk fel néhány fotóra, amelyen kalocsaiban öltözött „piros rózsások” ropják a meszesi Duna-parton… amiben mondhatni nem is lett volna semmi különös (mondjuk az indokolatlan helyszínválasztástól eltekintve), azonban mindegyik fotón ott állt egy profi kamerával felszerelt fiatalember is és egy csinos, fiatal, piros ruhás hölgy is bekeveredett a marsoló csapatba. Aztán ugyanez a kameraman a Bakodpusztai Lovascent-rumban tűnt fel, amint a tribün mellől videózza a külföldről hozzánk érkező turisták egyik kedvenc attrakcióját, a bakodi csikósok lélegzetelállító lovas-bemutatóját. Aztán elolvastuk a fotók mellé posztolt üzenetet, amelyből egyértelművé vált, hogy a kamerás a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. számára készít mozgóképeket, amelyek egy új imázsfilmben köszönnek majd vissza a Kalocsa és Térsége TDM-szervezet közreműködésével. Felkerestük hát a szervezet vezetőjét, Horváthné Csortán Krisztinát, aki elmesélte az internetre került fotók mögött húzódó történetet.

Kalocsai Néplap

– Azzal a kéréssel keresték meg a szervezetünket, hogy segédkezzünk a cégük imázsfilmjének az elkészítésében. Ennek forgatásához kerestek a dél-dunai szakaszon helyszíneket, a fókuszban Kalocsával. Álláspontjuk szerint ugyanis élénkíteni szeretnék Budapesttől délre a hajóforgalmat, amelynek egyik kiemelt kikötőhelye Kalocsa. A megfogalmazott stratégiát támogató, nemzetközi bemutatásra szánt kisfilmet forgatták le június 24-én, többek között kalocsai és környékbeli helyszíneken, amelyeket előzetes bejáráson megvizsgáltak és szemügyre vételeztek – mondta Horváthné Csor-tán Krisztina, a Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft. ügyvezetője.

– Bakodpusztára, illetve a Kalocsa-Meszes kikötőre esett a választásuk. Előbbi helyszínen a csikósok bemutatójából rögzítettek jeleneteket, míg az utóbbin a Piros Rózsa Táncegyüttes tagjainak közreműködésével vettek fel villanásszerű hangulat-videókat – folytatta, immáron a tényleges forgatáson történtekre és az anyag felhasználására térve rá. – Két-három perces összeállítás készül majd a dél-dunai szakaszról, amelyben Kalocsának bő egypercnyi időszak juthat – bár ezt lehet, hogy kicsit bőven becsültem. Ezen intervallumban koncentrálnak majd Solt, Kalocsa, Baja és Mohács kikötőire, élénkítve ezzel a dunai charter-hajózás forgalmát és várhatóan megnövelve a kikötésszámokat az említett települések megállóiban – prognosztizálta a turisztikai szakember, aki azt is megsúgta, hogy a filmben szereplő, fotókon is visszaköszönő piros ruhát viselő hölgy lesz a megjelenő térségek között az összekötő kapocs, a dunai szellő, mint központi motívum végigvezetése mellett.

A kisfilmről egyébként azt is megtudtuk, hogy azt nem úgynevezett „céges, belsős, PR-anyagként” exkluzívan a partnerek számára szeretnék majd elérhetővé tenni, hanem a nagyközönséget jelölték meg annak célcsoportjaként. Mi több, a kalocsai TDM-szervezet Sztojano-vics Kristóftól, a MAHART PassNave Kft. marketingigazgatójától ígéretet kapott arra, hogy amint elkészül a film, azt megkapja további felhasználásra. Felajánlották továbbá Kalocsa számára, hogy ha hasonló típusú imázsfilm, vagy rövid reklámfilm születik a városról, akkor azt ők, a saját csatornáikon keresztül is bemutatják, segítő jobbot kínálva ezzel a helyi marketing-anyagok terjesztésében.

– Véleményem szerint kihagyhatatlan lehetőség volt ez, még akkor is, ha maga, az imázsfilmbe történő bekerülés közvetlen, forintosított bevételt a megjelenés pillanatában nem hoz. Fontos ugyanis, hogy Kalocsa, amely már hosszú évekkel ezelőtt felírta magát az ország turisztikai térképére, folyamatosan a köztudatban tartsa az ottani pozícióját. Ezért is tartotta rendkívül fontosnak a Kalocsa és Térsége Hírnevéért Vendégváró Egyesület, amely a TDM-szervezetünk égisze alatt működik, hogy az ügy mellé álljon, és a szervezőmunka mellett anyagilag is hozzájárult például a zenészek szerződtetésében a forgatás időpontjára – summázta a kisfilmbe kerülés lényegét Horváthné Csortán Krisztina, kitekintve a jövőbe is. – Halljuk a hírekből, hogy rövidesen vélhetően az idegenforgalom számára is megnyílik a Főszékesegyház, készül az Astriceum, működik a Látogatóközpont és van már Hagyományok háza is Kalocsán. Nagyon reméljük, hogy jövőre már egy komplett, egységes csokorba kötött attrakciócsomaggal tudjuk várni az idelátogatókat. Ehhez elengedhetetlen, hogy bevésődjön Kalocsa neve. Egyébként a magánvéleményem az, hogy ebből az imázsfilm-ből ténylegesen fog plusz kikötésekkel gyarapodni a meszesi kikötő – zárta gondolatait.

Legyen így!


Kalocsai hírek

Állandó helyet keresnek az egyesületnek

Koronavírus kapitány hadaival szemben a honvédségi munkában edzett, egykori katonák sem tehetnek...

Megjelent a koronavírus a kalocsai szociális otthonban

Tisztelt Kalocsaiak! Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020. szeptember 9-én kihirdetett látogatási...

Tóth Emese: A Legyen a zene mindenkié program sikere minden képzeletünket felülmúlta

Az előző éveket tekintve viszonylag kevés kulturális és zenei program kötődik a pandémiával sújtott...

Hét közben nem változnak a rendelési idők

A fogorvosok ötéves szerződés alapján végzik a fogorvosi ellátást városunkban, mely szerződések a...

Megszokott rendben folyik az oktatás

 A Tankerület vezetője által hivatalosan is megerősítve immár bizonyosan nem szóbeszéd, hogy a...

A végstádiumban lévő betegek látogathatók a kórházban

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmény részére...

Megújul az 52-es és 54es főút két fontos szakasza – Az útfelújítás 2021. második felében kezdődi

Miután a Magyar Közlönyben is megjelent, Font Sándor országgyűlési képviselő Solt határában, a...

Dr. Filvig Géza: Köszönöm, további fegyelmezett hozzáállást, türelmet, kitartást kérek, amíg a helyzet megköveteli!

Este nyolc után országszerte kihalt utcák fogadják a néhány – megfelelő igazolások...

Kiváló lehetőség a Mérnök leszek a Paks II.-nél program

Részmunkaidős foglalkoztatást, a diplomamunkához, tanulmányok sikeres befejezéséhez szakmai...

Kijárási és gyülekezési korlátozás lépett érvénybe

A koronavírus-járvány miatt a kormány döntésének megfelelően november 4-én, szerdán életbe lépett a...

Platinadiplomás fotóművész Bedi Gyula, Uszód polgármestere

A fotográfia területén kiemelkedő személyek érdemeinek elismerésére a Magyar Fotóművészeti...

Font Sándor: 64 éve, november 4-én rohanták le Magyarországot az orosz tankok

Font Sándor országgyűlési képviselő az október 23-án tartott városi megemlékezésen nagy ívű...

Filvig Géza: Egyetlen forintot nem bukott a város a Kertvárosi csapadékvíz-projekten

Király Róbert ellenzéki képviselő és a Békés Kalocsáért Egyesülethez köthető helyi portál szerint a...

Indul a Kalocsai Néplap Mikulás napi nyereményjátéka! „Van zsákodban minden jó…”

Kedves Kalocsai Néplap Olvasó! Kedves Gyerekek! Már csak néhány hét van hátra, hogy a várva...

LED TV, tolószék adomány a Szent Kereszt Kórház Krónikus Osztály betegei részére

A foktői székhelyű Pirates Family Motoros Club képviseletében Holler Attila, Nagy István, Szigeti...

Nagy értékű orvosi műszerek érkeztek a Szent Kereszt Kórházba

  Az ÁEEK beszerzésében a napokban orvosi műszerek tucatjai érkeztek a Bács-Kiskun Megyei...

Megnyílt Kalocsa legkorszerűbb ipari, építőipari szakáruháza a Bátyai úton

Teljes körű rekonstrukciót követően, városképi szempontból is kiemelkedőt alkotva adta át Bátyai úti...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás