Évtizedekig nem kell hozzányúlni!

Elkészült a kissportcsarnok vadiúj padlója

2018.02.14 11:24    |    STVN  

Nem is olyan régen még arról olvashatott lapunk hasábjain, hogy a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma komoly felújításba kezdett „kissportcsarnokként” emlegetett, Kossuth utcai telephelyén. Az iskolák mellett egyesületek és klubok által is előszeretettel használt, szebb napokat látott létesítmény több pontján fontos és régóta várt munkálatokat végez el az ingatlan tulajdonosa. A kivitelezés múlt csütörtökön mérföldkőhöz érkezett.

Ezen napon jelentette ugyanis készre a dunaújvárosi székhelyű, ám Kalocsán hasonló beruházást már nem először sikerrel kivitelező VT-KONTAKT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezetője, Vaskó Ferenc az épület vadiúj sportpadlójának elkészítését. Mint mondta, rendeltetésszerű használat esetén a korábbi pályákkal felfestett padlóburkolat akár két-három évtizedig is szolgálja majd a mozgás szerelmeseit.

sportpadlo1_450
 

– A cél az volt, hogy az adottságokhoz igazítva a lehető legkorszerűbb padozatot építsük ki – mondja a két hét alatt elvégzett munka kapcsán. – A jelenlegi egy GraboSport Elite 6 milliméter vastagságú sportpadló, ami európai színvonalú anyagból készült, bárhol megállná minőségileg is a helyét. Felfestésre kerültek rá a korábbi pályák is, azaz egy kézilabda, egy kosárlabda és egy teniszpálya, ugyanazokkal a színekkel, amelyekkel korábban jelölték azokat – folytatja a szakember, majd a padozat használata kapcsán egy fontos tudnivalóra int. – Ha úgy használják ezt a padlót, ahogyan ezeket a felületeket előírásszerűen használni kell, magyarán tornacipőben és nem utcai cipőkben koptatják, akkor 25-30 évig nem lesz vele semmi gond. Megjegyezem, a korábbi padló is magyar Grabo gyártmány volt, az viszont a korából fakadóan elkopott és idővel megkeményedett, ezért kellett cserélni – így Vaskó Ferenc.

sportpadlo2_450
 

– Ezzel a munkával határidőre sikerült végezni, és jelenleg úgy tűnik, hogy a januárra meghatározott beruházás-átadás is tartható lesz, a munkálatok ugyanis nem minden zökkenőtől mentesen, de ütemesen haladnak – vette át a szót Fekete Antal, akit már a komplex beruházás felől kérdeztünk.

– A sportpadló állagmegóvására két évre lízingelni fogunk egy januárban érkező, professzionális takarítógépet, amelyet kifejezetten e felület rendben tartására tervezett a gyártó. Már a felújítást záró nagytakarítást is ezzel fogjuk elvégezni, illetve két éven keresztül ezzel az eszközzel tartjuk majd tisztán ezt a speciális padozatot – folytatja a Dózsa középiskola tagintézmény-vezetője.

sportpado3_450
 

Tőle tudtuk meg azt is, hogy az eredeti tervektől eltérően nem sikerült a tetőfelújítást, illetve szigetelést a sportpadló cseréje előtt megejteni. Arra viszont gondjuk lesz, hogy ha csapadékosabbra fordulna az időjárás, mindenképpen megfelelő védelmet tudjanak biztosítani az értékes, új felületnek, amíg a beázás-veszélyt sikerül az erre megbízott cégnek orvosolni – remélhetőleg mielőbb.

Fekete Antal hangsúlyozta, hogy eddig semmilyen olyan akadályozó tényező nem gördült a projekt megvalósításának az útjában, amely kérdésessé tenné a kissportcsarnok felújításának kezdetekor megjelölt január eleji készre jelentés határidejét.

A tervek szerint a téli szünet végeztével, azaz január 3-án már visszatérhetnének az itt testnevelés órákat tartó iskolák diákjai, illetve az itt edző, versenyző helyi sportklubok és egyesületek növendékei, akkorra már a tető, padozat, öltözők és mellékhelyiségek tekintetében egyaránt modernizált létesítménybe.Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás