Sikeresebb, egészségesebb nőket látnának az előadók

Komoly tanulságok a Vállalkozó Nők Napján

2018.03.14 12:56    |    Géjé  

Kellemesen elfáradni jó, mert csak még több energiát ad – mutatott rá a fitneszoktató Európa bajnok, és: a következő generáció már jobban fogja tisztelni a nőket – vallja a gazdasági szakember. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kalocsai kirendeltsége múlt csütörtökön tartotta az első Vállalkozó Nők Napját, amelyre Glaszta Andrea fitneszoktató és Utasi Melinda gazdasági igazgató mellett meghívták előadónak dr. Pata Ildikót, az országos díjjal frissen kitüntetett, fajszi Pata József Gépipari Kft. igazgatóját. Mindannyian szaktekintélyek a maguk területén, életük és munkájuk komoly precedens lehet bárkinek.

– Arra igyekeztem rámutatni a résztvevőknek, hogy akár csak háromnegyed óra mozgással mennyivel többet tudnak elérni az életükben – mondta előadása küldetéséről Glaszta Andrea, fitnesz Európabajnok, többszörös magyar bajnok. Az oktató hozzáfűzte: az igaz, hogy mindenki időzavarral küszködik, de ezen és a lecsökkent energiákon úrrá lehet lenni. Megjegyezte, hogy nagyon komoly önbecsülési hiányosságokkal és különböző komplexusokkal harcolnak napjaink női, az énképük pedig szintén hagy kívánnivalót maga után. Csaknem minden fronton segíthet a sport, vallja, még az is, ha valakinek csak egy kis kocogásra jut ideje. Elmesélte: a fitnesz-óráira járó vendégek gyakran tapasztalják meg, hogy bár elfáradtak az intenzív foglalkozáson, utána mégis képesek kitakarítani a lakást, vagy további munkákat elvégezni.

 

vallalkozonok1_450
 

 

– Nem kell megváltoztatni a nőtársainkat, akik hagyományos női szerepeket szeretnének betölteni, ahogy azokat sem, akik ennél többre vágynak – mutatott rá előadásában Utasi Melinda. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági igazgatója, annak kapcsán, hogy van, akit a családanya-háziasszony szerep motivál, mást pedig épp a szakmai karrier, és bármelyik mellett döntsön is, a társadalomnak erre lehetőséget kell biztosítania. A szakember vallja: nőkre szükség van mind politikai, mind gazdasági szinten, márpedig pillanatnyilag mindkét területen nagyon kevés szerep jut nekik. Szót ejtett előadásán a szexuális zaklatások miatt indult #metoo nemzetközi mozgalmáról is, amivel összefüggésben kifejtette: egy következő generáció már biztosan jobban fogja értékelni miatta a nőket, illetve a munkakapcsolatokban és a magánéletben megjelenő elvárásaikat.

 

vallalkozonok2_450
 

 

– A nőknek a munka mellett még nagyon sok egyéb feladatuk van, a családban és a gyermekvállalásban is; ezért esett erre a témakörre a választásunk – fogalmazott Péjó Zoltán, a rendezvényt szervező iparkamara kalocsai kirendeltségvezetője. Rávilágított: a női vállalkozókkal azért is aktuális többet foglalkozni, mert a közelmúltban indult el Kalocsán a Nő-Köz-Pont projekt, amiben előadássorozatok mellett ingyenesen igénybe vehető képzésekhez juthatnak a nők. Nem mellesleg, erről is kért egy bővebb tájékoztatást a résztvevők számára, a programra nála jobban rálátó Utasitól.Kalocsai hírek

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Paks II. a hosszú távú ellátásbiztonság záloga

Atomenergia nélkül nincs ellátásbiztonság Európában, Paks II. pedig hazánk hosszú távú...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás