Lopásból rablás lett

Letartóztatásban a borok rablásával gyanúsított férfi

2020.02.06 11:06   

A Bajai Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 27 éves kalocsai férfinek a letartóztatását, akit rablással gyanúsítanak.

A magalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. január 22. napján 16 óra 45 perc körüli időben megjelent egy kalocsai ABC-ben, azzal a szándékkal, hogy 5 üveg 2 literes vörösbort tulajdonítson el. Szándékát az eladók észlelték, ezért a pénztárnál felszólították az áru átadására, melynek nem tett eleget. A jelenlévő eladókkal dulakodni kezdett, majd nevezettett a kiértesített rendőrhatóság megérkezéséig visszatartani szándékozó eladók szorításából kiszabadulva a nála lévő 5 üvegből négy üveget elejtett, egy üveget pedig a táskájába téve a boltból távozott. Az eladó tovább követte, és próbálta az  eltulajdonított bort visszavenni a táskájából. Az utcán a bolt előtt tovább dulakodtak, melyet egy arra járó járókelő észlelt, és az eladó segítségére sietve megkísérelte elállni a menekülési útját. Ekkor a gyanúsított a nála lévő táskával egy alkalommal arcon ütötte az őt visszatartani szándékozó járókelőt annak érdekében, hogy a magához vett bort megtartsa, majd a helyszínről a 639,-Ft értékű borral együtt elmenekült

A bíróság a letartóztatást a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében, valamint a bűnismétlés megakadályozása céljából rendelte el.

A döntés nem végleges, a fellebbezésekről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

forrás: Kecskeméti Törvényszék


Kék hírek

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás