Biztonságban a parton is!

Szelidi-tó: ritkák a strandlopások, népszerű az értékmegőrző

2020.09.04 08:57   

A strandszezon „finisében”, de a szokásosnál szelesebb napon látogatott ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója, Tanács László r. főhadnagy, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Répási Tamásné r. őrnagy és a polgárőrök kíséretében a Szelidi-tóhoz a megyei vízparti prevenciós program állomásaként. Bár az időjárásra tekintettel, nem közvetlenül a víz szomszédságába, csak a Szittyótérig jutottak – itt is szép számmal találkoztak üdülőkkel, járókelőkkel, akiknek mélyíthették, gazdagíthatták bűnmegelőzési ismereteiket.

Az augusztus 19-i eseményen az egyenruhások a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrum hasznosításával népszerűsítették a prevenciós szemléletet, amelyek jegyében a fürdőzésből adódó balesetek megelőzése és az értékek védelme kapott kiemelt hangsúlyt.

Emellett persze sokan érdeklődtek lakásbetörések, gépkocsifeltörések, kerékpárlopások és a strandon történő lopások megelőzése felől. Amíg a rendőrség szakembere ezen kérdésekre válaszolt, segítői gondoskodtak a „nagyokat” kísérő „kicsik” szórakoztatásáról, hasznos ajándéktárgyakkal, mesekönyvvel lepve meg őket.

szeldi1_450_450
 

A cikk folytatása a Kalocsai Néplap 2020.09.04-én megjelenő 36.számban a 10. oldalon olvasható.


 
 
 
 
 

Kék hírek

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás