3D-s filmvetítés a szomszédban

Mozi nyílik áprilisban Dunapatajon

2017.04.19 14:28    |    -vis-  

Rögtön írásunk elején leszögeznénk, hogy a szóban forgó mozi-nyitás, amely egyébként április 22-én történik, egyelőre egyetlen napra szól! De, hogy lesz-e folytatás, az csak azon múlik, hogy azon az egy napon megtöltik-e nézők az alkalmi moziteremmé váló Kodály Művelődési Ház széksorait. A napjainkban igen népszerű 3D-s technológiával Dunapatajra érkező Mozgó Mozi csapata klasszikus moziélményt és kikapcsolódást ígér családoknak, baráti társaságoknak, filmbarát remetéknek egyaránt – csak jöjjenek!

Saját bevallása szerint a néhány éve országjárásba kezdett Mozgó Mozit azért hozta létre alapítója, hogy olyan emberek is megélhessék a klasszikus értelemben vett közösségi mozi-élményt, akikről a nagyobb forgalmazók „le-mondtak”. Nem is biztos, hogy mindez a forgalmazók hibája, hiszen a technológiai változásokkal és a ma már alapszolgáltatásnak számító 3D-s vetítés elterjedésével nehéz volt a kis, vidéki moziknak, mint amilyen a kalocsai Otthon Mozi is volt, lépést tartani, bár (egy ideig) próbálkozott.

Az elmúlt egy évtizedben ezen mozik által hagyott űrt igyekszik kitölteni a Mozgó Mozi Kft., már ahová hívják őket. Arzenáljuk ugyanis alkalmassá teszi a kisebb vidéki színházakat, művelődési házak előadótermeit arra, hogy egy napra hamisítatlan mozi-hangulatot teremtsenek ott. Viszik a vetítővásznat, a gépet, az audiotechnológiát, sőt, a 3D-s vetítések elmaradhatatlan kellékét, a 3D-s szemüvegeket is.

 

mozgomozi1_450
 

 

A mozijegyek díjszabása korrekt, többféle akciót és csoportos kedvezményt kínálnak, arról nem is beszélve, hogy házhoz hozzák egy kisebb plázamozi minőségét, anélkül, hogy azért hosszabb útra kellene kelnünk akár Kalocsáról, akár bárhonnan a környékből.

Ebbe a szolgáltatásba kóstolhatunk bele április 22-én, szombaton Dunapatajon a Kodály Zoltán Művelődési Házban a Dunapatajért Közalapítvány és Marosi Mária ötletgazda jóvoltából. Ő volt ugyanis az, aki az interneten rátalált a Mozgó Mozi kínálatára, amelynek hivatalos honlapján már fel is tüntették az éves naptárban a dunapataji előadást. Érdekesség, hogy a bejegyzés mellett szerepel a bűvös 3D, vagyis a pataji alkalommal biztosan lesz olyan film a repertoáron, amelyet térhatásban élvezhetnek a nézők.

 

mozgomozi2_450
 

 

– Ez a csapat úgy dolgozik, hogy havonta egy alkalommal megjelenik a településen, ahol a leegyeztetett helyszínen berendeznek egy komplett mozitermet. A vetítések délelőtt 10 óra tájt kezdődnek animációs és családi filmekkel, amelyeket akciódúsabb kalandfilmek, vígjátékok, este pedig a felnőtt közönséget vonzó sikerfilmek kerülnek műsorra. A kínálat a multiplex mozikban is megjelenő, aktuális sikerfilmekkel tartja a lépést, ilyenek közül válogathatunk majd itt, Dunapatajon is, de a konkrét műsor még egyeztetés alatt áll – nyilatkozta felkeresésünkre Marosi Mária. – Településünkön az 1919-es évekig nyúlik vissza a mozizás kultúrája, vagyis csaknem százéves hagyománya van. Az 1966-ban átadott Művelődési Házunknak is sokáig volt mozija, amelynek technológiája az évek múlásával elavulttá vált, így megszűntek a vetítések helyben. Akkor kezdtem el keresgélni, milyen lehetőségeink lennének a mozizás felélesztésére, amikor Kalocsán is megszűnt az ottani filmszínház, így bukkantam rá a Mozgó Mozira, amelyet már tavaly is szerettünk volna meghívni, az idénre viszont sikerült is időpontot lekötnünk – engedett bepillantást a szervezési kulisszatitkokba Marosi Mária.

Mint elmondta, bíznak benne, hogy érdeklődőkben sem lesz hiány, hiszen, ha megtalálja a közönségét a kezdeményezés, akkor akár rendszeresen feltűnő látványosság lehet a nagyközségben a Mozgó Mozi logóját viselő teherautó.

– Nagyon sok mozirajongót várunk, hiszen ez egy üzleti vállalkozás, ami nyilván anyagi kockázatvállalással jár. Ha tehát kevesen leszünk, akkor a most lekötött alkalmaknál vélhetően nem lesz több. Ezért is hívunk és várunk szeretettel Dunapatajra bárkit, aki szívesen nézne premierfilmeket nálunk – zárta mondandóját Marosi Mária.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás