Alpolgármesteri tájékoztató

Simon Zoltán számvetése az elmúlt két hónapról

2019.12.19 12:55   

Kalocsa alpolgármestere a helyhatósági választások óta eltelt, pontosan két hónap eseményeit foglalta össze városházi irodájában tartott sajtótájékoztatóján december 13-án. A médiaesemény három fő pillére az eddig elvégzett munka, a posztjával járó feladatok, és az ezekhez kapcsolódó intézkedési koncepciók bemutatása volt.

 

simonzoltn1_450

 

Köszönöm, köszönjük!

Mondandója kezdetén tolmácsolta, hogy örömmel konstatálta, hogy az októberi voksoláson a Fidesz-KDNP és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület jelöltjei, dr. Filvig Géza polgármesterrel az élen a nyolc kalocsai körzetből hétben mandátumot szereztek. Köszönetet mondott a választóknak a bizalomért, a felhatalmazásért, ami egyben komoly elvárást is tükröz irányukban. – Ennek tudatában végezzük most is és a jövőben is a munkánkat! – így Simon, hozzátéve, hogy külön köszöni dr. Filvig Géza polgármesternek és a képviselő-testületnek a felé irányuló bizalmat, amelynek tanúbizonyságot adva az új testület alakuló ülésén főállású alpolgármesternek választották.

 

Főállású alpolgármester

Ezzel egyetemben meg kellett szüntetnie korábbi, pedagógusi munkaviszonyát, ami a pályán töltött több évtizeddel a háta mögött furcsa érzés volt, fogalmaz, de örömmel néz a rá váró új feladatok elé.

Többször is kitért rá, hogy az eltelt két hónap önkormányzati munkájából csak korlátozottan tudta kivenni a részét egy nyárvégén szerzett sportsérülés nyomán, de Filvig polgármesterrel hatékonyan végezték a közös munkát akár otthon is, hiszen a hivatal épületébe történő hosszabb időtöltést fizikai állapota akadályozta.

 

Feladatkörök, teendők

Simon Zoltán részletesen bemutatta mindazon rá hárult, illetve általa vállalt feladatköröket, amelyek halmaza a polgármesterrel történt folyamatos egyeztetések során kristályosodott ki. Annyiban sajátos helyzetben van, mutatott rá, hogy egyszerre képviseli az adott egyéni körzetét a testületben és végzi az egész városra kiterjedő alpolgármesteri feladatokat. A megalakulástól számított két hét legfontosabb önkormányzati munkáit pedig a folyamatban lévő ügyek, projektek megismerése, átvétele és továbbvitele tette ki, ami biztosítja a folytonosságot a választásokat követően. – Ez a munka nem látványos. Ez nem hoz nagy bejelentéseket, viszont nagyon lényeges abból a szempontból, hogy megalapozzunk jövőbéli sikereket – mondja az alpolgármester.

 

 

Elérhetőség és havi három fogadóóra

Simon a testületi, és a városvezetői munka terén ellátott kettős feladatköre kapcsán rámutatott, hogy a körzeti képviselői tevékenység és az alpolgármesteri szorosan összefonódik és megtisztelő számára, hogy a 2. választókörzetben immár harmadik ciklusban kapta meg a voksolók többségének a bizalmát, amit az eddigi munkát illető visszaigazolásként értékel. – Úgy érzem, jó úton járok – mondta. Hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságúnak tartja úgy képviselőként, mint helyettes településvezetőként a lakosság számára történő elérhetőség biztosítását. Ennek szellemében – felépülésének függvényében 2020 januárjától, vagy februárjától – fogadóórákat tart majd. Minden hónap első keddjén 16.30-tól 17-30-ig a Dózsa iskola Martinovics utcai épületében, minden hónap második keddjén 16.30-tól 17-30-ig a Tompa Mihály utcai Nebuló Általános Iskolában, és minden hónap harmadik keddjén 14-től 16 óráig a Városházán az alpolgármesteri irodában, de elfoglaltságának függvényében bármikor nyitva áll ajtaja a hozzá fordulók felé – mondta.

 

A cikk folytatása a Kalocsai Néplap 2019.12.20- án megjelenő 51-52. számában a 6-7. oldalon olvasható.

 

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás