Szállítói napot tartott a Paksi Atomerőmű

2014.04.11 00:04    |    Zs.F.  

Pakson, az Erzsébet Nagy Szállodában március 14-én, 15. alkalommal tartott Szállítói Napot az MVM Paksi Atomerőmű, amelyen Hamvas István vezérigazgató köszöntötte az atomerőművel szerződéses kapcsolatban álló beszállítókat. A mintegy száz fős rendezvény alkalmat adott arra is, hogy ünnepélyesen átadják az „MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Kiemelt Szállítója” oklevelet, amelyet cége tavalyi évi teljesítménye alapján az MVM OVIT Zrt. vezérigazgatója, Gopcsa Péter vehetett át. A Duna bal partjáról érkező beszállítók közül a legnagyobbat, a keceli Pintér Műveket Pintér József cégtulajdonos képviselte.

Az oklevelet átadó Hamvas István vezérigazgató arról számolt be, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. alaptevékenységét, a villamosenergia-termelést maga végzi. Ám az ehhez kapcsolódó feladatokra a hatékonyság és eredményesség érdekében külső partnerekkel szerződnek. A tavalyi évben 4500 szerződést kötöttek, amelyek közül a jelentősebbeket egy jól differenciáló teljesítmény-értékelési rendszer alapján minősítették.

paks_beszallito_205Az objektivitásra törekvő értékelés alapján az MVM OVIT Országos Villamos-távvezeték Zrt. érdemelte ki a „Kiemelt Szállító” címet. Mint elhangzott, az MVM OVIT Zrt. a Paksi Atomerőmű egyik legfontosabb stratégiai partnere. A cég 2013. évi teljesítése az összesített szállítói teljesítés közel 26 százalékát teszi ki.

Az MVM OVIT vezérigazgatója megköszönte az elismerést, majd arról értekezett, hogy a társaság tevékenysége több szállal kapcsolódik a Paksi Atomerőmű működéséhez. Együttműködési keretszerződések alapján nagy volumenű és értékű gépész, villamos és építészeti karbantartási, valamint nem technológiai épületekhez kapcsolódó szakipari munkát végeznek. Mindemellett emelőgép vizsgálati, javítási, hegesztési, illetve forgácsolási tevékenységet biztosítanak az atomerőmű működéséhez. A forgácsoló üzemben kereskedelmi forgalomban nem beszerezhető, raktári tárolású tartalék alkatrészeket gyártanak, illetve komoly beruházási, létesítési feladatokat végeznek. Gopcsa Péter hangsúlyozta: „az elismerés értékét nagyban növeli, hogy azt az OVIT Magyarország legjobb „vevőjétől” kapta. Az atomerőművet nagyon szigorú, komoly minőségi elvárásokat támasztó, de korrekt partnernek tartja.

A vezérigazgató arról is beszámolt, hogy az OVIT ma a legnagyobb energetikai kivitelező cég, és mint ilyen, a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartási programjában is részt kíván vállalni. A vezérigazgató azt az új információt is megosztotta a hallgatósággal, hogy hamarosan egy olyan klasztert hoznak létre, ami a csatlakozni kívánó cégeket villamos, irányítástechnikai és gépészeti területen fogja össze. Az is elhangzott, hogy hazánkban a legnagyobb energetikai kivitelező, az OVIT 1600 főt foglalkoztat, 53 milliárd forint az árbevétele, így a vállalkozók összefogásában „ernyőszerűen” tud közreműködni.

A Szállítói Nap nem csak az ünneplésről szólt. Szinger Csaba, az MVM Paksi Atomerőmű gazdasági igazgatója a gazdasági eredményekről és célkitűzésekről számolt be. Előadás hangzott el még a műszaki, karbantartási feladatokról, az üzemeltetői és vállalkozói tevékenység javításának lehetőségeiről, a szállítókat érintő aktuális biztonsági kérdésekről is. Ez utóbbi prezentációt Bajsz József minőség-felügyeleti főigazgató tartotta.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás