Félmilliomodik látogatóját fogadta a Paksi Atomerőmű

2014.06.12 20:33   

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 1995 óta működteti Tájékoztató és Látogatóközpontját, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően népszerű és látványos bemutatóhellyé vált a nukleáris energiatermelés iránt érdeklődő hazai és külföldi vendégek számára. Az atomerőmű közvetlen szomszédságában elhelyezkedő központ hétfőn fogadta félmilliomodik látogatóját.

A budapesti Wesselényi Miklós Műszaki Szakközép és Szakiskola diákját, Beck Ádámot érte a megtiszteltetés, hogy félmilliomodik látogatóként léphetett be a létesítmény látogatóközpontjába. A tanulót Hamvas István, a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója és dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató köszöntötte.

pazrt_latogatokozpont_450

 

„Mindig nagy öröm látni, hogy milyen sokan érdeklődnek a tevékenységünk iránt. Ez arra ösztönöz minket, hogy minél több olyan lehetőséget biztosítsunk a lakosság számára, ahol megismerkedhetnek az atomenergia hasznos és békés célú felhasználásával. Mivel a jelenleg működő blokkok, terveink szerint, még további húsz évig a magyar villamosenergia-termelés szolgálatában állnak majd, külön öröm, amikor fiatal érdeklődők ismerkednek meg a létesítménnyel, hiszen elmondhatjuk nekik, hogy az ő generációjuk számára is még hosszú évekig biztosítani tudjuk innen az atomenergia nyújtotta előnyöket” – mondta Hamvas István vezérigazgató.

„Hazánk egyetlen, az ország villamosenergia-termelésének több mint felét adó atomerőműve a kezdetektől a nyitottság politikáját folytatja. Ennek szellemében üzemelteti Tájékoztató és Látogatóközpontját, ahová bárki, szinte bármikor betérhet, és a saját szemével győződhet meg arról, hogy miért biztonságos, tiszta és gazdaságos megoldás a nukleáris energia hasznosítása” – tette hozzá dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató.

 

pazrt_muzeum_450

 

A látogatóközpont mellett maga az atomerőmű is megtekinthető egy speciálisan erre a célra kialakított látogatófolyosón, amely Európában is ritkaságszámba megy. Ezen túlmenően szintén nagy népszerűségnek örvend az Atomenergetikai Múzeum is, amelyet két évvel a megnyitása után, már több mint harmincötezren látogattak meg, és a hazai érdeklődők mellett, szintén rendszeresen fogad külföldi csoportokat. A Paksi Atomerőművel és általánosságban az atomenergiával azok is megismerkedhettek az elmúlt években, akiknek eddig nem volt lehetőségük Paksra utazni, ugyanis a Jövőnk Energiája Interaktív Kamion mozgó tárlata rendszeresen látogatja az ország településeit és a nagyobb kulturális rendezvényeket. Ennek köszönhetően már közel kétszázezer emberhez jutott el az interaktív mobil kiállítás.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás