Bács-Trophy Offroad Bajnokság

Dobogón a kalocsai „Töpszli”

2017.08.19 13:14    |    MikSz  

Már javában sikítanak, hörögnek, ordítanak a gépszörnyek a Bács-Trophy Offroad Bajnokságban. A versenyzők berakták a felezőt. No, ezt nem a sebességre vagy teljesítményre kell érteni. A Kalocsai Offroad Club, vagyis a KOC és a benzingőz szerelmes társadalom már három fordulón túl van, és még ennyi vár rájuk. A legutóbbi két forduló, Pirtón és Soltvadkerten nem volt épp eseménytelen, de mind a mesében, a végén itt is jóra fordultak a dolgok.

Május 12-én, Pirtó térségébe várták a versenyzőket. A helyi szervezők idén is kitettek magukért, kihívó, de teljesíthető pályákat alakítottak ki a különböző kategóriákban rajthoz álló monstrumoknak. A KOC, Open kategóriájában versenyző sofőrje, Csupor Tamás az éjszakai futamot még simán végezte, majd a második napon maga mellé ültette a technika ördögét, aki tette is a „dolgát”. Így, hogy lerobbant a pályán, elbúcsúzhatott az előkelőbb helyezésektől, de még így is a 16-os mezőny 9. helyén végzett, ami azért a sok kínlódás után igenis megsüvegelendő.

 

offroad1_450
 

 

A Profi kategóriában versenyző KOC párosnak, vagyis Papp Laci(k)nak sem volt könnyebb dolga, sőt. Az apa fia párosnak a megmérettetés előtt még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán rajthoz állhatnak-e. Ugyanis a nem éppen elhanyagolható kormánymű már a gépátvétel előtt megadta magát. Aztán a versenytársak szerszámosládájából előkerült a sportszerűség, no meg persze egy rakat „kütyü”, kulcs meg fogó, meg még ki tudja mi. Minden sporttárs a KOC kocsija körül sürgött-forgott. Példaértékű! Így fog össze ellenfél és ellenfél a sport és a közös élmények kedvéért. Az már más kérdés, hogy vajon akkor is a segítségükre sietnek-e, ha tudják, hogy eztán a kalocsai páros egy vetélytárs kivételével mindenkit maga mögé parancsol majd, merthogy így lett. No persze, ez csak vicc. Ezek a fickók nem ellenségek, hanem országos cimborák, a szó legszorosabb értelmében. Kihúzzák egymást a sárból, a gödörből és ha szerelni kell, akkor az autószerelő tudományát dobja mindenki a közösbe.

 

offroad2_450
 

 

Két héttel később a méltán híres vadkerti vadregényesben ülésezett a offroad sport krémje. Ha a pirtói versenyen szerencsétlenül is járt a KOC a technikai hibák miatt, a következő fordulóban mindent visszaadott a mieinknek a sors. Több mint 60 autó állt rajthoz a különböző kategóriákban. Itt is új pályákat építettek a szervezők, volt saras pálya, merőleges fal és mindenféle akadály, ami arra várt, hogy a gépszörnyek átverekedjék rajta magukat. Az Open kategória ez alkalommal is igen népes volt, itt a kalocsai Csupor Tamás a dobogó harmadik fokára léphetett fel. A teljesítménye több mint jó, hiszen ebben a mezőnyben a „Csupi” gépénél nagyobbak köbcentiben is nagyobbak, a kisebbek meg fürgébbek, így külön dicsérendő teljesítménye. Papp Laciék a már szokásos ezüsthelyet bérelték ki maguknak, így itt is dobogón végeztek.

 

offroad3_450
 

 

„Nagyon jó versenyünk volt – kezdte idősebb Papp László –, mind a két autónk az első háromban végzett. Csupi barátom méltán lehet büszke az Open bronzra, nagyon ügyesen vezetett, hibátlan pályát ment. A mi kategóriánkban a mezőny nagy része csak csörlőzéssel tudott megoldani néhány akadályt, amiért ugye az új szabályok szerint pontlevonás jár. Nálunk a dobogósok kivételével mindenkitől volt levonás, ez mutatja, hogy milyen nehéz volt ez a pálya. A három Töpszli itt is dobogós lett! Mi versenytársak, barátok, így hívjuk egymást. A kiskunhalasi színekben versenyző Jani barátom és az algyői Robi legalább olyan „langaléta”, mint én. Mi vagyunk a három Töpszli a mezőnyben, de nyugi, elérjük a pedálokat! Legközelebb július 21-től, a fesztiválon tapossuk majd a gázt. Idén először nem csak versenyezni fogunk Kecelen, hanem szórakozni is. Ez a versenyközösség egy nagy baráti társaság. Jó lesz egy kicsit mulatni a többiekkel.”A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás