Labdarúgás – megyei III. osztály

Bajnok a Géderlak

2016.05.26 10:55    |    (esem)  

A megyei III. osztály déli csoportjában az elmúlt hétvégén nem a legideálisabb volt az időjárás a meccsekhez, ennek ellenére az Uszód elleni győzelmével a Géderlaknak igazán volt mit ünnepelnie, hiszen tízpontos előnyük birtokában már matematikailag is biztosan megnyerték a bajnokságot, na nem mintha sokan lennének, akik kételkedtek ebben már a bajnokság kezdetén. A csoport igazán érdekes csatáját évek óta a bronzéremért szokták vívni a csapatok, ebben most a Szakmár játszott meglepőt, hiszen otthon kapott ki a Fajsztól, így most éppen Bátya lépett a harmadik helyre a jobb gólkülönbségének köszönhetően.

A Dunaszentbenedek – Homokmégy meccsnél nem lett volna érdemes fogadni a vendégsikerre, max a tétet lehetett volna visszakapni, de nyerni nem. Igaz, egy vétlen öngóllal indult meg a homokmégyi gólok sora, ám ezután is rengeteg helyzetet dolgoztak ki, gólokról a hazai kapus nem nagyon tehetett. Csak a meccs vége felé adódott a hazaiak előtt némi helyzet, komolyabb eredmény nélkül (0-7).

Az Uszód – Géderlak mérkőzésen a vendégek esélyeshez méltóan végig birtokolták a labdát, irányították a játékot, bár az első lehetőség mégis a hazaiaknál adódott, amit bravúrral védett a géderi kapus. A vendégek egy kifejelt szögletet vágtak vissza kapásból a kapuba, majd egy büntető révén már kettővel mentek a szünetben. Kovács Jani második gólja után még egy uszódi kapufa borzolta a kedélyeket, de nem zavarta meg a biztos vendégsikert (0-3).

A Kunbaja – Dunapataj összecsapásra egypontos előnnyel és csere nélkül érkezett a Pataj. A hazaiak aktívabbak voltak az eső ellenére, egyik szerb játékosuk kiállítása után se törtek össze, és egy szöglet utáni fejesből a vezetést is megszerezték. A patajiak se adták fel az egyenlítés lehetőségét, de a jól záró hazai védelmen csak az utolsó percben tudtak átmenni (1-1).

Az Öregcsertő – Madaras meccsre a vendégek kissé tartalékosan érkeztek, míg a hazaiaknál újra védett az ötmeccses eltiltása után a kapusuk, akinek védéseire szükség is volt, hiszen a vendégek aktívak voltak. A hazaiak az első félidő végén kétszer is mattolták a madarasi csapatot, majd a legvégén a kitámadó vendégeknek még egy harmadikat is rúgtak (3-0).

A Bátya – Gara meccs nem ígérkezett könnyűnek a hazaiak számára, egy szép egyéni teljesítménnyel meg is szerezték a vendégek a vezetést, ám néhány hazai támadás után egy potyagóllal egyenlítettek. Ezután egyre inkább a hazaiak kezébe került az irányítás, a helyzetek pedig szép lassan gólokká értek. Az első bátyai gólon kívül a többiről a garai kapus se tehetett, olyan szépen ki voltak játszva, a vége nagyon sima lett (8-1).

A Szakmár – Fajsz meccsre a három pont reményében léptek pályára a hazaiak. Az első félidőben aktívabbak is voltak, több helyzettel. Aztán amikor a szurkolók már elindultak a kantin felé, hogy megigyanak egy sört a szünetben, akkor egy rosszul elvégzett hazai bedobásból megindult fajszi támadás a meccs egyetlen gólját hozta meg. Ezután a hazai kezdeményezéseket a vendégek „szétvédekezték”, ami a forduló meglepetését hozta (0-1).

A Bácsbokod – Dunafalva mérkőzésen a hazaiak második támadása gólt hozott, mely után nem sikerült ismételni, ám egy jobboldali sarokból elindult vendégtámadás egyenlítést ért. Nem sokkal később egy elkapkodott szabadrúgás már vendégelőnyt jelentett. Fordulás után egy gyors akció után újra egyenlő volt, ám az ezután már egyértelmű hazai fölényből nem született gól, így a szezon hetedik döntetlenjét érték el a bokodiak (2-2).

A Hercegszántó – Vaskút meccsre a vendégek tizenegyen, tartalékosan érkeztek, na nem mintha lett volna esélyük a bronzéremre hajtó hazaiak ellen. A kezdeti vendéglendületet hamar lecsillapították két góllal, majd a szünet utáni fellángolásukra újabb kettőt rúgtak, és ezzel el is döntötték a meccset (4-0).


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás