Rekorder BikeSafe-nap Kalocsán

Megrohamozták a bringások a rendőröket

2019.10.30 13:28   

Szeptember 27-én, péntek délelőtt a kalocsai Ökopont épületénél várta a városi rendőrkapitányság mindazok jelentkezését, akik szerették volna a zárt tárolóban tartás és a lelakatolás mellett extra-biztosítással felvértezni kerékpárjukat. Persze a BikeSafe nevű online nyilvántartásba történő felvétel önmagában nem teszi kevésbé lophatóvá a bringát, de ha mégis olyan bicikli tűnne el, ami szerepel ebben a netes adatbázisban a rendőrség könnyebben a nyomára bukkan, akár egyben, akár részekben próbál azon túladni a tolvaj.

 

bikesafe2_450
 

 

Röviden így foglalható dióhéjba, hogy miért éri meg a kerékpárt körbefotózni és annak minden fontos ismertető jegyét, a tulajdonos személyes adataival egyetemben rögzíteni ezen a bizonyos oldalon. Igaz, „civil” felhasználó számára (ami azt jelenti, hogy a leírt művelet akár otthon is elvégezhető bárki számára) egyszeri regisztrációs díjat kell fizetni a szolgáltatásért, a biztonság megér ennyit. Azonban a még élelmesebbek (és a helyi híradások rendszeres követői, lapunk állandó olvasói) minden bizonnyal hallottak már arról, hogy ebbe a rendszerbe nulla forint ráfordításával is be lehet kerülni: nincs más dolga a bringatulajdonosnak, mint figyelni a Kalocsai Rendőrkapitányság felhívásait.

Kalocsán ezen alkalmak visszatérő, és jól bevált helyszíne az Ökopont épülete, ahol legutóbb várták a kerékpárosokat a rendőrök ezzel a lehetőséggel. A programfelelős Répási Tamásné bűnmegelőzési főelőadó a nap végén büszkén vetett számot a felhívás fogadtatásáról. Úgy fogalmazott, hogy „rekorder” napot tudhatnak maguk mögött.  – Rekordszámú kerékpárt sikerült beregisztrálni, harmincegy bicikli került az adatbázisba. Ez messze több volt, mint amire számítottunk és örömmel láttam, hogy folyamatos volt a sorban állás – idézte fel Répásiné. – Lelkes vagyok és örülök annak, hogy ennyien kihasználták ezt a lehetőséget. Nagyjából minden alkalomra igaz, hogy az érdeklődők közel háromnegyedét az idősebb korosztály teszi ki, nem volt ez másképpen most sem, de el kell mondanom, hogy volt például iskolásunk is, aki hazafelé menet látta, hogy mi ott vagyunk és ő is beállt a sorba – folytatta. – Mindenkinek elmagyaráztuk és megmutattuk, hogyan tudja az online felületben visszakeresni a saját kerékpárjának profilját. Adtunk egy kártyát is, amin szerepelt a bicaj regisztrációs oldalának az elérhetősége, amelynek természetesen van egy nem nyilvános szelete is. A nem nyilvános felületen szereplő adatokat kizárólag a rendőrség látja, hogyha esetleg körözést kellene kiadni a kerékpárra, mert eltűnne – magyarázza a bűnmegelőzési szakember.

Répási Tamásnétól azt is megtudtuk, hogy látva legutóbbi felhívásuk fogadtatását, úgy véli, hogy még a rossz idő beállta előtt szerveznek egy hasonló alkalmat.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás