„Nem adjuk fel, folyamatosan dolgozunk rajta, hogy munkahelyeket teremtsünk!”

Tömeges érdeklődés az állásbörzén

2013.06.23 22:04    |    Lovass-Nagy Anna  

A Kalocsai Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltsége az idén is megszervezte állásbörzéjét, ahol május 15-én délelőtt a Hunyadi utcai Közösségi Házban tizenhat munkáltató harminc betöltetlen állásajánlata közül válogathattak az érdeklődők.

A megjelenteket elsőként Garamvölgyi Rita kirendeltség vezető köszöntötte, aki mellett jelen volt dr. Bedics Andrea, a Kalocsai Járási Hivatal vezetője és Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója is. A rendezvényt Török Ferenc polgármester a következő gondolatokkal nyitotta meg:

allas_borze2_293– Az itt kínált munkahelyek döntő többsége közép- vagy inkább felsőfokú végzettséget igényel, de egyértelműen látszik az is az ajánlatokból, hogy egyre több az igény a fizikai munkára. Véleményem szerint fontos újra és újra hangsúlyoznunk a jövő generációja számára, hogy nem szégyen kétkezi munkát végezni, nem szégyen szakmát tanulni. Esztergályosból, hegesztőkből jelenleg is komoly hiány van. Az önkormányzatnak a választásokkor is ígért munkahelyteremtés továbbra is nagyon fontos, mindannak ellenére, hogy nincs könnyű dolgunk ezekben az időkben. A harcot nem adjuk fel, folyamatosan dolgozunk rajta, hogy munkahelyeket teremtsünk. Reményeink szerint az év vége felé, már konkrét eredményekről is be tudunk számolni, a kalocsai és a környékbeli cégekkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, akik igyekeznek segíteni, amiben csak tudnak. Fontos kiemelni az Első Munkahely Garancia Programot, melynek fő célja a 25 év alatti pályakezdőket sújtó munkaerő-piaci feszültség kezelése, a fiatal munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítása. A kormány és az önkormányzat célja is az, hogy azok az emberek, akik munkát keresnek, azok tisztességes munkából, tisztességes bérből tudjanak tisztességes életet élni. Mi pedig mindent elkövetünk, hogy a jövőben is segítséget nyújtsunk ebben – zárta gondolatait a polgármester.

Az álláskeresők jó része felkészülve jött a börzére, többüknél kézben, táskában volt az önéletrajz, a végzettséget igazoló bizonyítványok fénymásolata. Ezeket több cég képviseletének az asztalán ott hagyhatták, bízva abban, hogy rövid időn belül konkrét állásajánlattal keresik meg őket.

A délelőtt folyamán mind a helyi és környékbeli – mint például a foktői Glencore Kft. –, mind az országos munkáltatók képviseltették magukat, mint a Magyar Honvédség, a Waberer’s International Zrt., vagy a Dunaújváros mellett pár éve épült Hankook Tire Kft.

allas_borze_360A nagyterem több asztalánál képzésekre is módjuk volt jelentkezni az érdeklődőknek, többek között jelen volt a képző intézmények közül a bajai Türr István Képző- és Kutatóintézet, valamint az Oktatási Centrum, de a Prohumán Állásközvetítő Kft. is eljött ajánlataival. Aki pedig külföldi munkaajánlatokra várt, az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) által személyre szabott információkat és tanácsadást kaphatott a külföldi munkavállalással kapcsolatban és az Európai Gazdasági Térség országaiban fellelhető munkalehetőségekről.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás