Labdarúgás – megyei III. osztály

A bronzcsatáért a helyzet változatlan

2016.04.04 15:04    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a 19. fordulót rendezték a megyei III. osztály összevont ex-déli, ex-nyugati csoportjában. Ha a két régi csoportra bontva nézzük a meccseket, akkor a Kalocsa környékiek nyertek, hiszen a tabella elején lévő Géderlak, Homokmégy, Szakmár, Bátya is nyert a régi déliek – sorban a Bácsbokod, Madaras, Dunafalva, Kunbaja – ellen, csak az Öregcsertő kapott ki Hercegszántón. „Egymás között” játszott a Vaskút és a Gara, valamint a Dunapataj és a Fajsz, előbbi meccsen vendég-, utóbbin hazai siker született.

A Homokmégy – Madaras mérkőzésre a vendégek eleve késve érkeztek, és látható volt, hogy különösebben nem készültek fel a 90 percre. A hazaiak hamar gólt szereztek, a három találatig jutó Markella fejelte az elsőt, majd ezután is különösebb megerőltetés nélkül dolgozták ki a helyzeteiket, s rúgták a góljaikat a hazaiak. Kákonyi Ákos is hármat rúgott, és a góllövőlista elején lévő Kerekes és Rakiás is betalált. Sima győzelem volt (9-0).

A Dunaszentbenedek – Uszód szomszédvári összecsapáson egy kimondottan rossz talajú pályán játszottak, mégis egy jó iramú, lüktető első félidőt kaptunk, melyen a hazaiak jobb oldali beadását a felszabadítani igyekvő védő a saját kapujába rúgta. A vendégek félidei változtatása fordulatot hozott, egy jobb oldali beadásnál megelőzte a kapust az uszódi csatár, majd egy szép kényszerítőzés után Borsos Tamás rúgta meg a győztes gólt (1-2).

A Kunbaja – Bátya meccsen az első húsz perc után lendültek játékba a vendégek, és a sokpasszos játékuk meghozta a gyümölcsét. Két ziccerük is kimaradt, de a harmadikat Monori Martin ballal gólra váltotta. A fordulás után Kapitány Tibor egy labdaszerzés után szép egyéni akció végén rúgott gólt, majd a végén Balogh Attila ismét egy pazar szabadrúgással állította be a végeredményt, az egyébként elég durván játszó kunba-jaiak ellen (0-3).

A Hercegszántó – Öregcsertő mérkőzésen a hazaiak aránylag hamar vezetést szereztek egy szabadrúgásból, bár ezután elsősorban a csertőiek irányítottak. Ám hiába dolgoztak ki sok helyzetet, közte legalább hat szinte százszázalékosat, de gólt nem tudtak rúgni. Aztán a harmatgyenge napot produkáló játékvezetői hármas egy leshelyzet elengedésével tetézte ténykedését, amiből végül büntető és csertői kiállítás lett, ezzel eldőlt a meccs (2-0).

A Dunafalva – Szakmár meccsen a vendégek kicsit hiányosan voltak, de nekik indult jobban a találkozó: egy szabadrúgást a rutinos játékosuk védhetetlenül rúgott a léc alá. Ezután ment az adok-kapok, a hazaiaknak is volt lehetőségük, melyből sikerült egyenlíteniük. Egy szöglet szállt át a védők fölött és a hosszún érkező szakmári játékos beállította a végeredményt, amit az utolsó percben keményen ostromoltak a hazaiak, de nem változott az állás (1-2).

A Vaskút – Gara meccs elején még a kétpontos hazaiak „szívták magukat”, rúgtak is egy akciógólt, a félidő felétől a vendégek átvették az irányítást, és egy szabadrúgás utáni fejessel egyenlítettek is. A félidő után már a garaiak domináltak, igaz egy büntetőt kihagytak, de a győztes gólt így is megszerezték (1-2).

A Bácsbokod – Géderlak találkozó első félidejében a hazai gárda elég jól tartotta magát, bár már akkor is voltak lehetőségeik a vendégeknek. Aztán a második félidőben a géderi kapu közelében veszített labdát a bokodi csapat, amelyből a bajnokesélyes nagyon gyorsan kontrázott vissza, és megszerezte a vezetést, majd egy szöglet kipattanóját rúgták be. Ezután szinte azonnal a harmadikat is meglőtték, és ezzel el is dőlt a meccs (0-3).

A Dunapataj – Fajsz találkozó eleje kiegyenlített mérkőzést hozott, de mindkét oldalon a védelem jól zárt. A fordulás után annyi változás történt, hogy az addig is aktív vendégek még aktívabbá váltak, és már időnként biztató helyzetekig is eljutottak, de rendre betliztek a végén. Aztán egy hazai támadásnál az erőszakosabb csatár a labdát visszaszerezte és lekészítette, amit szépen rúgtak a kapuba, majd egy büntetővel a végeredményt is beállították (2-0).


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás