Labdarúgás – megyei III. osztály

Bronzérmes a Bátya - Meglepetések a fordulóban

2014.06.03 22:01    |    (esem)  

A megyei III. osztályú bajnokság 21., utolsó előtti fordulójának győztese egyértelműen az a Bátya volt, mely – bár éppen – szabadnapos volt, de az eredmények számára olyan kedvezően alakultak, hogy tőle már nem lehet elvenni a bajnokság harmadik helyét. Öregcsertő veresége nem volt meglepő a Géderlaktól, legfeljebb csak az aránya. Dunaszentbenedeken a Fülöpháza becsülettel küzdött, de a végére fejet kellett hajtaniuk a jobban játszó hazaiak előtt. Az Uszód hazai veresége is kalkulálható volt a bajnokjelölt Homokmégy ellen. A Solt Fajsz elleni győzelme már talán meglepőbb eredmény, de a Dunapataj hazai sikere a – forduló előtt még akár a bronzra is esélyes – Apostag ellen mindenféleképpen a forduló meglepetése.

Az Öregcsertő – Géderlak meccsen a hazai csapat nem sok jóra számíthatott a bajnoki címre hajtó riválisa ellen. Öt perc alatt megvolt az első, majd a szünetig még kettő már biztossá tette, hogy vendégsiker fog születni. Öt után még sikerült szépíteniük, ám az utolsó tíz percben négyet lőttek a vendégek és ezzel sima győzelmet arattak (1-9).

A Dunaszentbenedek – Fülöpszállás mérkőzésen – bár a tabella végén lévő két csapat találkozott egymással, de – a játékra nem lehetett panasz, lüktető, mozgalmas meccset láthattak a nézők. Többnyire a hazaiak uralták a játékot, igaz, a benedeki kapus is több alkalommal is védett bravúrral. A hazai támadásokban több veszély volt, higgadtabban, pontosabban passzoltak kiélezett helyzetekben is, a szünetre már kétgólos előnnyel mentek. A fordulás után szinte azonnal tíz főre fogyatkozott a benedeki csapat, de még ekkor is ők domináltak, megérdemelten tartották otthon a három pontot (4-0).

Az Uszód – Homokmégy meccs a hazai csapatnak az utolsó bajnoki mérkőzése volt a szezonban, míg a vendégek igazán motiváltan, fiatalos lendülettel játszottak és dinamikus támadásaik révén már a félidőre eldöntötték a három pont sorsát. A szünet után a hazaiak némileg rendezték soraikat, de így is a vendégek domináltak, igaz, gólt már nem tudtak szerezni, míg a hazaiak szélről bepasszolt labdából lőtt gólja csak szépségtapasz volt, egyértelmű vendégsiker született (1-3).

A Solt – Fajsz mérkőzés leginkább a vendégeknek volt téttel bíró, hiszen ha két hátralévő meccsüket nyerik, akkor biztosan bronzérmesek. A vendégek kezdtek jobban, előbb egy „ajtó-ablak” helyzet után a vezetést is megszerezték, majd a hazaiak másolták le a fajszi gólt. Fordulás után a Solt egy vendéghibát használt ki, amire még a Fajsz tudott válaszolni, ám a játékvezetői döntés ellen már nem tudtak mit tenni, mely szerint a kívülről szinte mindenki által látott szabálytalanságot „bevitte”, azaz büntetőt adott és ezzel el is dőlt a meccs (3-2).

A Dunapataj – Apostag mérkőzés meglehetősen izgalmasra sikeredett, mindkét oldal szurkolóinak volt okuk izgulni, lehetőségek itt is, ott is voltak. A patajiak voltak eredményesebbek a kapu előtti helyzetek kihasználásában, igaz, a győzelmükhöz az is kellett, hogy kapusuk többször is bravúrosan védett (4-0).

A 22. forduló programja: május 24. szombat 17 óra: Fülöpszállás – Öregcsertő, Géderlak – Bátya, Apostag – Solt, Fajsz – Dunaszentbenedek, Homokmégy – Dunapataj; szabadnapos: Uszód


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás