Újabb program az „Ériben”

TEIT családi sportnap lesz júniusban

2017.08.07 10:27    |    STVN  

Június első hétvégéjén ismét egy tartalmasnak ígérkező programmal bővült a megújult Érsekkertre, mint rendezvényhelyszínre koncentráló „Kalocsai nyár 2017” programsorozata. A tavaly Gerjenben tartott nagysikerű TEIT családi nap házigazdája ebben az évben a szervezet elnökét is adó település, Kalocsa lesz.

A dr. Bálint József polgármester irányításával működő, Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás égisze alatt egész napos családi eseményt szerveznek a kalocsai Érsekkertben, amelyen a huszonöt éves TEIT tizenhárom tagtelepülése képviselteti magát. Amellett, hogy a paksi atomerőmű közvetlen környezetéből, a Duna mindkét partjáról érkeznek vendégek, a helyieket is szeretettel várják a június 3-án, délelőtt fél 10-től késő délutánig tartó színes, játékos, zenés, sportos programra.

Az események „két fronton” zajlanak majd, hiszen a délelőtti hivatalos megnyitóval párhuzamosan indul a családi nap főzőverseny, valamint a szabadtéri színpadon szomszédos településeink kulturális műsora. Azonban, hogy ne csak a deszkákra lépő szereplőket mozgassa meg a sportnap, Bodnár Erika fitness-trénerrel közös bemelegítéssel pörgetik fel a közönséget a késő délutánig tartó forgatagra.

– Tíz órától Foktő, Uszód, Dunaszentbenedek, Tengelic, Paks és Kalocsa csoportjai lépnek fel egymás után és mutatják be saját településük hagyományait, értékeit a nézőknek. Eközben folyamatosan zajlik a főzőverseny és a gyermekek számára meghirdetett különféle ügyességi vetélkedők, amelynek háromnegyed egy tájt lesz az eredményhirdetése. Egy órától Gerjen és Géderlak bemutatkozó műsorával folytatódnak a színpadi események – tudtuk meg a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár igazgatójától, dr. Magóné Tóth Gyöngyitől, aki kiemelte, hogy egy rendhagyó mozzanattal is színesebb lesz a negyedszázados fennállását ünneplő szervezet családi napja.

– Ezen a napon érkezik Kalocsára a győri ifjúsági olimpia országos fáklya futása. A lángot hozókat a város határában, a Lidl parkolójában fogják majd várni kalocsai élsportolók, akik átveszik a lángot és az azt hozókkal együtt továbbfutnak vele az 51-es út mentén a főutcáig, majd a Szent István úton folytatják útjukat, amelynek a végéhez érve az Asztrik téren át megérkeznek az Érsekkertbe, rendezvényünk helyszínére – írta le a különleges eseményt az igazgatónő.

Az eseményeket a tervek szerint délután háromórai kezdéssel népszerű helyi bandánk, a Country Road Együttes koncertje fogja zárni.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás