„Hízelgő vereség” – Géderlak – DVSC 0-3

Derekasan helytállt Géderlak a Debrecen ellen

2015.10.30 11:48    |    (esem)  

Az elmúlt hét közepén a Magyar Kupa országos főtáblájának 3. fordulójára került sor, melyen Bács megyét egyedüliként képviselte a Géderlaki KSE, de nemcsak megyénket, az egész országban a megyei osztályokat is alig néhányan reprezentálták, a megyei III. osztályt pedig kizárólag a Duna-menti gárda.

Miután a tavalyi Bács Megyei Kupa döntőjébe jutva kivívta magának a jogot az országos főtáblán az indulásra, az első körben erőnyerő volt, a második kanyarban pedig a megyeegyes Tiszakanyárt ütötte el a továbbjutástól. A harmadik körben a Fortuna jóvoltából nem akármilyen ellenfelet kapott a tavalyi bajnokcsapat, hiszen az a Debrecen látogatott a Géderlaki Sporttelepre, mely hétszeres magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa győztes, ötszörös Szuper Kupa győztes és nem utolsó sorban az utóbbi tíz évnek az egyik legsikeresebb magyar egyesülete, rendszeresen pályára lép nemzetközi megmérettetéseken is.

Szinte teljes Géderlak megmozdult a mérkőzés hatására, hiszen nem akármilyen esemény ez egy ilyen kis település számára, mégiscsak az országos figyelem látókörébe került, ezúttal nem mint „Európai Virágos Városok és Falvak” versenyének győztese, hanem mint Magyar Kupa 3. körébe jutott egyetlen megyei III. osztályú labdarúgó csapat, ráadásul a „nagy” debreceni Loki ellen játszott. A mérkőzés felvezetésének rendesen megadták a módját a helyiek, a helyi iskolások zászlós szurkolótáborától kezdve a mobil lelátó telepítéséig minden együtt volt az igazi falusi hangulatú, ám komoly sportélményt kínáló labdarúgómeccshez. Nem is csalódtak a rendezők, az 1000 (más források szerint 1400) kilátogató szurkoló elégedetten mehetett haza a meccs után. A mérkőzést ugyan az öt osztállyal magasabban játszó debreceni gárda nyerte, valljuk be: ahogyan az várható is volt, ám a géderlaki csapat emelt fővel, elismerő szurkolói taps közepette jöhetett le a pályáról, ahogy egy hazai drukker foglalta össze a meccset: „hízelgő vereség”.

Kalocsai Néplap

A hajdúsági csapat az első perctől kezdve támadólag lépett fel, az elejétől kezdve ő diktálta az iramot, nem is kellett sokat várni, míg a hazai védelemnek az ötösön belül kellett tisztáznia. Élőben látni teljesen más volt, mint a kamera optikáján keresztül nézni azt a fizikai gyorsasági különbséget, hogy mit is jelent a profizmus, a heti 6-8 edzés, a profi kiválogatás és képzés, a technikai képzettség, a gondolkodásbeli gyorsaság, pedig ezekben a maga osztályában a Géderlak is kimagaslóan jó.

Az átlagosan egy fejjel magasabb vendégek biztosabban gyűjtötték be a labdákat, melyekből elég gyorsan támadtak vissza. A debreceni csapat többnyire a széleken erőltette a támadásokat, melyből az első gólt is szerezték. Az egyik szélső „lekettőzése” nem sikerült, az üres területen elfutó kemény középre adására az ötös túlsó sarkán volt érkező, aki a hálóba vágta a labdát. A Gé-derlak továbbra is masszívan védekezett, a vendégek nem nagyon találták, hogy hol tudnának áthatolni a hazai pajzson. A fordulás után aztán ismét egy pici védelmi baki, és a remek mélységi kiugratást gólra váltotta a vendégek támadója. Az idő múlásával az állandó koncentráció, a folyamatos küzdelem és a meglévő fizikai különbségek miatt egyre több lehetőséghez jutott az NB I-es bajnokság második helyén álló vendégcsapat, ám hol ők bakiztak bele a befejezésbe, hol a védelem tisztázott, és Vaszócsik kapus is megmutatta, hogy igazán komoly teljesítményre képes, volt, hogy a gólvonalon tisztázta a hálóba tartó fejest. A végén a vendégek légiósa egy baloldali kemény passzt rúgott az ötösön belülről a kapuba. A hazaiak elöl nem tudták megtartani a labdát a jobb fizikumú védők közt, amire tudtak volna alapozni, így igazán komoly lehetőségük nem volt.

Játékosok nagy részének életük egyik fontos tétmeccse volt ez a találkozó, melyen elsődleges cél a tisztes helytállás volt, ezt maximálisan teljesítették. Büszkén és emelt fővel, a szurkolók elismerése mellett mehetett öltőzőbe a Sümegi József által irányított csapat.

Szép volt Géderlak! Szép volt fiúk!


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás