Labdarúgás – megyei III. osztály

Már négy csapat küzd a bronzéremért

2016.04.25 15:12    |    (esem)  

Szakmár és a Bátya is pontokat veszített. A megyei III. osztály déli csoportjának 23. fordulójában a meccsek nagy részét akár tavaly is rendezhették volna, csak egy volt, amely ex-déli és ex-nyugati csapatok között volt, ott sima Géderlak győzelem született. Ez a forduló is hozott meglepetéseket, a bronzért folyó csata mezőnye kibővült az Uszóddal (tavasszal 8/7-es győzelmi mutatóval), mindössze 5 pont különbség van a 3. Bátya és a 6. Uszód között. Utóbbi az ötödik helyre visszaeső Szakmárt verte, előbbi viszont csak döntetlenezett Öregcsertőn.

A Uszód – Szakmár meccset nem a tervezett felállásban kezdte a vendégcsapat, és alig telt el fél perc, és egy rossz passz után már vezettek is a hazaiak. Hiába volt két nagy helyzete is a vendégeknek, egy büntető révén már két góllal mentek a hazaiak. Fordulás után a vendégek egy büntetővel szépítettek, majd egy szép kapáslövéssel egyenlítettek is. Rossz felszabadítás után újra hazai előny volt, melyet még eggyel megfejeltek és végül nyertek is (4-2).

A Dunaszentbenedek – Fajsz meccset a vendégek kezdték jobban, megszerezték a vezetést, melyet a hazaiak egy szabadrúgásból egyenlítettek. A szünet után rövid ideig újra vezettek a fajsziak, amit hamar egalizáltak a benedekiek egy öngóllal, majd 10 percen belül még kétszer voltak eredményesek, győzelmükkel első tavaszi sikerüket érték el (4-2).

A Kunbaja – Madaras meccsen félóra elteltével a vendégek emberhátrányban voltak, bár ez ekkor még nem zavarta őket, hogy irányítsák a játékot és gólt is szerezzenek. Előbb egyenlített a Kunbaja, majd egy szabadrúgásnál a játékvezető sárgalap helyett a gólt adta meg, pedig a sípszó előtt rúgták el a labdát a hazaiak. Tíz emberrel is hiába játszott egyenrangú ellenfélként a vendégcsapat, a hazaiak nyerték a meccset (3-1).

A Hercegszántó – Gara déli rangadót a vendégek három hatalmas ziccerrel indították, de gólt nem sikerült szerezni belőlük. Murphy törvénye szerint ilyenkor szokott az ellenfél betalálni, ami így is lett, előbb egy kapu előtti kavarodás, majd egy középtávoli lövés hozott gólt, ami a hazaiaknak egyben a negyedik helyre való fellépést is jelentette (2-0).

A Öregcsertő – Bátya meccset egy igazán feszült hangulatú találkozónak mondták el, melyen a játékvezetői hármas volt a főszereplő. Egy véleményesnek mondott büntetővel szerezte meg a vezetést a hazai csapat, melyet egy hihetetlen potyagóllal egalizáltak a vendégek (a kapuskirúgás átpattant a kapus felett, melyet a bátyai támadó csak simán befejelt). Hajtós meccs volt, mindkét kapu veszélyben forgott, de gól már nem született (1-1).

A Dunapataj – Homokmégy meccsen a vendégek esélyeshez méltóan játszottak, végig az ő akaratuk érvényesült, míg a hazaiaknak csak próbálkozásaik voltak, igazi ziccerig csak kétszer jutottak el. Az első félidőben egy előrevágott labdát még éppen elért a támadó fejjel, ami a kimozduló kapus felett a kapuba hullott. A második félidőben pedig egy szöglet után állították be a végeredményt a vendégek (0-2).

A Dunafalva – Géderlak meccsre a bajnokesélyes vendégek a gólkirály-jelölt Kovács János nélkül utaztak el, de ez se jelentett akadályt a győzelem megszerzéséhez. Végig támadtak a géderiek, a hazaiak foggal-körömmel védekeztek, de két gólt így is könnyedén rúgtak a vendégek (0-2).

A Bácsbokod – Vaskút alsóházi rangadó a vendégek számára sült el rosszul, hiszen nemcsak kikaptak a bokodiaktól, de kapusukat is kiállították. Igaz, a félidőben még a vaskútiak vezettek két védelmi baki miatt, de a fordulás után aztán a létszámhiány miatt is szép lassan felőrölték ellenfelüket a bokodiak (4-2).


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás