Labdarúgás – megyei II. osztály

Dusnok a megyekettő bajnoka - Hajós volt a „királycsináló”

2014.06.28 23:28    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén ért véget a 2013–14. évi megyei II. osztályú bajnokság a Déli csoportban. Az utolsó fordulóban még jó pár kérdés nyitott volt, így ekkor dőlt el, hogy ki lesz a bajnok és a dobogón kik végeznek.

A Dusnok azzal a Mélykúttal játszott, mely akár még a dobogó alsó fokára is felléphetett volna egy győzelemmel, ám számukra csak a győzelem lehetett az egyetlen tuti recept a biztos bajnoki címhez. Sokáig vezettek is, ám a 93. percben rúgott mélykúti egyenlítő gól okozta feszültség akkor csapott át hatalmas ovációvá, amikor a busznyi szurkolóseregből valaki mobiltelefonnal a kezében világgá kürtölte: „Nyert a Hajós!”. Ezzel vált véglegessé, hogy a Dusnok riválisa és a Hajós utolsó fordulóbeli ellenfele, a Császártöltés nem tudta megelőzni a rácok csapatát, így a tavalyi évet követően ismét bajnoki címet ünnepelhetnek. A Hajós a félidőben már kétgólos hátrányban volt, ám sikerült fordítaniuk 4-2-re és ezzel a bajnoki címről is „döntöttek”. Igaz, ők tették izgalmassá is a versenyt, hisz idén egyedüliként ők verték oda-vissza a bajnokot, mondhatnánk: ennyi már „kijárt” a dusnokiaknak.

A Hajós – Császártöltés mérkőzés mindenféleképpen presztízscsata volt a két sváb település között. A vendégek előbb egy szélről belőtt labdára érkeztek jól, majd egy talpalás miatt megítélt büntetőből kétgólos előnnyel mehettek pihenőre. A fordulás után szinte azonnal egy büntetőhöz jutott a hazai gárda, melyet értékesítettek, ami nagy lökést adott a csapatnak. Öt perc múlva egy megcsúsztatott labda hozott hazai gólt, majd újabb öt perc múlva már a vezetést is átvették egy szabadrúgásból fejelt góllal. Ezután mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, mely igényelt szerkezetátalakítást, ám ez és a cserék is tudtak pluszt belevinni a játékba, és a végére majd minden labdaszerzésükben benne volt a veszély, a végére pedig a biztos győzelmet jelentő negyedik gólt is megszerezték. Ginál Gábor edző a tavaly még a kiesés elől menekülő gárdából idén egy stabilan a tabella első feléhez tartozó csapatot faragott (4-2).

7. Hajós 30 15 5 10 77-57 50 pont

A Mélykút – Dusnok mérkőzésre egy busznyi vendégszurkoló utazott, hogy hozzásegítse csapatát a bajnoki címhez és együtt ünnepeljenek. Biztos, hogy ez is kellett ahhoz, hogy a hazai környezetben játszó mélykútiak nem tudtak úgy élni a pályán, pedig Sáfrán Ferenc edző egy sérülés miatt már az elején a védelem átszervezésére kényszerült (a középpálya rovására). Ezután nehézkesen ment a vendégek játéka, de egy támadás végén egy majd húszméteres átlövés hozta a vendégek vezető találatát. A hajósi vezetés tudatában a végén már bátran cserélt az edző, ennek következménye lett az egyenlítő találat egy kapu előtti kavarodásban, de ez csak egy rövid ideig jelentett idegességet, hisz jött az infó, hogy nyert a Hajós. A dusnoki focicsapat ezzel a bajnoki címmel tette teljessé a falu Rác Pünkösd ünnepét (1-1).

1. Dusnok 30 21 4 5 91-42 67 pont


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás