Ítélet a dusnoki gyilkossági ügyben

Életfogytig tartó fegyházra ítélték – enyhítésért fellebbezett

2013.07.01 22:44   

Emberölés miatt nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék pénteken egy 27 éves bajai férfit, aki anyagi haszonszerzés miatt 2009-ben fejbe lőtte egy dusnoki ismerősét, majd a holttestet elásta Sükösdön.

Fodor Endre bírói tanácsa Medgyes Pált előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében találta bűnösnek. A feltételes szabadlábra helyezés idejét 30 évben határozta meg a törvényszék.

Az ítélet indoklásában a bíró hangsúlyozta: a vádlott megölte a sértettet, majd elvette a nála lévő pénzt és abból kifizette adósságait. A kispuskát egy ismerősétől kérte el – a per másodrendű vádlottjától –, aki a bíróság szerint nem tudta azt, hogy az elsőrendű vádlott mire fogja használni a fegyvert.

A tanácsvezető bíró kiemelte: az elsőrendű vádlott nem működött együtt a bírósággal, vallomásait többször megváltoztatta. A másodrendű vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Kalocsai Rendőrkapitányság 2009. szeptember 3-án közigazgatási eljárást indított egy 39 éves dusnoki férfi eltűnése miatt. Gyanú merült fel, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett, ezért a megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt 2010. október 15-én nyomozást rendelt el. Egy nappal később Sükösd külterületén, egy a Duna árterében lévő nyaraló udvarán egy hosszabb ideje a földben lévő holttestet találtak a rendőrök. A szakértői véleményekből kiderült, hogy a 2009. szeptember 2-án eltűnt férfi holttestét találták meg, akinek halálát egy a koponyát ért lövés okozta.

A bűncselekmény elkövetésével egy bajai férfit gyanúsítottak, aki jól ismerte áldozatát, mert üzleti, majd baráti kapcsolatban voltak egymással. A gyilkosság napján együtt mentek a Duna árterében lévő nyaralóhoz, amely a tettes családjáé volt. Itt egy engedély nélkül magánál tartott fegyverrel a férfi fejbe lőtte ismerősét, aki azonnal meghalt. A holttestet az elkövető a nyaraló udvarán egy korábban megásatott gödörbe rejtette. A gyilkosság után a sértett telefonjáról több szöveges üzenetet küldött annak családjának, ismerőseinek, azt a látszatot keltve, mintha a férfi külföldön tartózkodna.

A gyanúsítottat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2010. október 15-én őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A per másodrendű vádlottját, a kispuska tulajdonosát is bűnösnek találta a törvényszék lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette, valamint közokirat-hamisítás vétsége miatt, ezért őt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 3 év próbaidőre fel-függesztette.

Az ítélet az elsőrendű vádlott esetében nem jogerős, mert a férfi a védőjével egyetértésben a bűncselekmény más megítélésének megállapítása miatt enyhítésért nyújt be fellebbezést, ezért másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik a per. A másodrendű vádlott az ítéletet tudomásul vette, az ügyész sem fellebbezett, ezért az ő büntetése jogerőre emelkedett.

(Forrás: MTI)


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás