Fergeteges Latin Est vár ránk hét végén

2013.08.15 15:38    |    -mond  

Hát, igazán nem panaszkodhatunk, hogy programok terén uborkaszezon van a városban és környékén, éppen túljutottunk egy fokhagymafesztiválon, megkezdődtek a környező községekben a falunapi rendezvénysorozatok, hamarosan itt az augusztus 20-át megelőző hosszú hétvége gazdag programokkal. Augusztus 17-én 19 órától a Tomori főiskola udvarára egy fergeteges Latin Estre várják mindazokat, akik igényes, tartalmas szórakozásra vágynak vérpezsdítő latin dallamokkal, tánccal, finom falatokkal fűszerezve.

Jagicza Annamária, Csefkó Zoltán és Vén Gábor a szervezői az estnek, mellyel egy olyan rendezvénysorozatot szeretnének elindítani, ami felkarolja a kalocsai és környékbeli tehetséges fiatalokat: énekeseket, táncosokat, színészeket.

latino_263– Egy rövid megnyitó után kis színházi előadással kezdődik a műsor, ami táncban végződik. Ezen a rendezvényen két tánccsoport mutatkozik be: a Champagne és a Vedelős Család Tánccsoport és két énekes: Csapai Szabolcs és Kis Krisztina – mesélt a műsorról Csefkó Zoltán. – Részt vesz még a műsorban Vidák Dávid négyszeres magyar bajnok latin táncos, ő készíti fel Kalderás Teréz szépségkirálynőt, aki szintén az est résztvevője lesz. A mostani rendezvényt a latin kultúra köré szervezzük, erre készülnek a színészek, az énekesek és a táncosok is.

A színpad díszlete egy latin utcakép lesz, különböző tárgyakat szedtünk össze latin országokból, csörgődobokat, szobrokat, rumokat, szivarokat, valamint festettem képeket is, ezek lesznek kiállítva – árult el még részleteket az előadásról Csefkó Zoltán. – Mindent mi készítünk, rakla-pokból bútorokat, pultot, szekrényt, virágtartókat – minden arról szól, hogy nem megvesszük ezeket a kellékeket, hanem magunk megcsináljuk. És ebben nagyon jó partnerek az Ancsa, a Vén Gabi, az énekesek, táncosok, színészek, mert mindenki kiveszi a részét a munkából, fúrnak, faragnak, egy nagyon jó társaság jött össze gyerekkori barátaimból. Senki nem kér érte pénzt, ez nem arról szól, hogy egy vállalkozó nagyot szakít rajta, hanem egy közösség kovácsolódik a közös munka során, együtt a munkánkkal létrehozunk valamit, ami érték. Ez a kezdeményezés az emberekért van, hogy egy tartalmas szórakozást kínáljunk egy olyan korosztálynak, akik már nem a diszkóba járó tinédzserek. Azokat szeretnénk megmozgatni, akiknek alig van ilyen zenés-táncos tartalmas kikapcsolódási lehetőség a városban. Magunk csináljuk a büfét is, igazán kedvező árakon, hogy mindenki számára elérhető legyen finom koktélokkal, grillételekkel – melyben Németh József lesz a segítségünkre. És itt szeretném megköszönni a barátok önzetlen segítségét, akik sokat dolgoztak azon, hogy ez az est létrejöhessen.

Megtudtuk még azt is a szervezőktől, hogy nem érdemes elkésni, mert este 6-kor kapunyitás, és aki később jön, sok érdekességről lemarad. Akinek pedig felpezseg a vére a latin ritmusok hallatán, de visszatartja, hogy a tánctudása e műfajban hiányos, az se mondjon le erről az estről, a táncosok segítenek az alaplépések elsajátításában a helyszínen, előzetesen pedig augusztus 12-13-14-én, tehát hétfőn, kedden és szerdán ingyenes latintánc oktatás lesz a Hét-színvirág művészeti iskolában Müller Gábor közreműködésével, ahol lehet gyakorolni a hétvégére.

Elő hát a táncos cipőket és találkozzunk augusztus 17-én, este 6-kor a Tomori főiskola udvarán egy forró hangulatú, fergeteges latin esten!


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás