A Best-Tool Kft. új üzemcsarnokát avatták Dunapatajon

Szerszámgyártás európai színvonalon

2013.08.26 22:39    |    -esté-  

Új ipari épülettel gyarapodott Dunapataj július 19-én. Ünnepélyes keretek között fölavatták a Best-Tool Kft. legújabb üzemcsarnokát az egykori pataji vásártéren, a jelenlegi ipari parkban. Az óriási épület, a hozzá tartozó parkoló és rakodó terület az avatatlan szem számára csaknem észrevehetetlenül bújik el az egykori vásártér külső részén, ott, ahol valamikor lóvásárt tartottak. Árulkodó azonban, hogy az időközben magasra nőtt fák lombkoronája fölé emelkedik a csarnok legmagasabb pontja.

Az egykori földút helyett most egyenes, új út vezet a csarnokhoz, ahol térköves parkolóba állhatnak be az ügyfelek és az alkalmazottak. Az új üzemcsarnok, az előtérben elhelyezkedő impozáns, modern irodaépülettel különleges látványt nyújt a mezőgazdasági földek közvetlen szomszédságában.

Belül is a legmodernebb technikákkal találkozunk majd, bár egyelőre még nincs gépekkel berendezve. Minden oda mutat, hogy itt majd minőségi termelés fog elindulni. A csarnokhoz kapcsolódó irodák és kiszolgáló helyiségek arról árulkodnak, hogy itt mindent nagyon komolyan megterveztek. A helyiségek stílusa egyszerű, funkcionális, ugyanakkor színvonalas és szép. A két szintet összekötő gyönyörű vonalvezetésű lépcsőt Bach Lóránt, a cég műszaki igazgatója tervezte.

Az új üzemcsarnok avatására számos vendég érkezett: partnerek, az építkezésben részt vevő cégek képviselői, barátok, kollégák. Bach János, a Best-Tool Kft. ügyvezető igazgatója rövid beszédet mondott, amelyben kiemelte, hogy nagyon fontos cégük életében ez a nap, hiszen a beruházás nagyon jelentős, nettó összegben több mint 200 millió forintos. Elmondta, hogyan alakult ki az új üzemcsarnok és köszönetet mondott a kivitelezésben részt vevő cégeknek, szakembereknek és a pályázati lehetőségért.

 

best_tool_kft_340

 

Az új üzemcsarnok ötlete 2008-ban vetődött fel, amikor (kényszerűen) volt idő a jövőt tervezni. Már komplett terveik voltak, amikor pályázati lehetőség adódott a kivitelezésre, az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Program támogatási rendszerében, s pályázatuk sikeres lett. Az önkormányzattól vásároltak területet az üzemcsarnok felépítéséhez az ipari parkban. Ténylegesen 2012 februárjában kezdődött a beruházás, amelynek az építési fővállalkozója a kalocsai Generál Építőipari Kft. volt.

– Miért született meg ez a csarnok? – tette föl a kérdést Bach János. – A célunk az, hogy a jövőben a szerszámgyártást sokkal magasabb szintre tudjuk emelni, az itt legyártott terméket ki is tudjuk próbálni és be is tudjuk mérni. Végső soron a megrendelőink termelékenységét tudjuk növelni, mi pedig hatékonyabban tudunk majd dolgozni, gyorsabban tudunk korszerű szerszámokat készíteni – mondta Bach János.

A cégvezető beszéde után Dusnoki Csaba, Dunapataj nagyközség polgármestere mondott köszöntő beszédet. Nagy örömét fejezte ki az üzemcsarnok avatása felett, hiszen ez a település életében is jelentős előrelépés. A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2009 márciusában vásárolta meg a területet a Best-Tool Kft. az önkormányzattól. Akkor még senki nem gondolt arra, hogy ezen a fás, bokros területen pár év múlva egy korszerű, európai színvonalú üzemcsarnok fog állni. Kiemelte, hogy az egész községé az öröm, hogy ez a csarnok megépült, mivel az iparűzési adó befizetésével, az út kiépítésével, egy modern tér megalkotásával és a foglalkoztatással az egész falu fejlődését szolgálja ez a létesítmény. Dusnoki Csaba azt tartja szerencsésnek, ha a vállalkozások és az önkormányzat közösen fejlődnek, mivel az ilyen fejlesztések adhatnak jövőképet a településnek, főleg a gazdaságilag válságos és fogyatkozó lakosságszámú időszakban. A Bach család vállalkozását, a közösségépítésért és a közösségért való tevékenységét példaértékűnek nevezte.

A beszédek után Dusnoki Csaba polgármester és Bach János ügyvezető igazgató az üzemcsarnokon átívelő nemzeti színű szalag átvágásával jelképesen is átadták a csarnokot.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás