Alapítványi segítség ötven családnak Fajszon

2020.05.07 11:41    |    V.E.  

Ötven csomagot – bennük tartós élelmiszerek, tisztító és tisztálkodószerek, a gyerekeknek édesség – osztottak szét április utolsó hetében Fajsz Községért Alapítvány kuratóriumi tagjai azon helyi családoknak, akik a vírushelyzet miatt bezárt munkahelyek, rövidített műszakok, helyi kisvállalkozások szünetelése miatt kerültek nehéz helyzetbe, és két vagy több gyermeket is nevelnek.

 

fajsz_csomagok3

 

 

Mint Csere Károlyné Ágnes, az alapítvány kuratóriumának elnöke lapunknak elmondta, a mostani krízishelyzetben úgy gondolták, segíteniük kell, hiszen az itt élők közül is sokan nehéz helyzetbe kerültek a „kényszerpihenők” miatt – indokolta mostani akciójuk apropóját.

 

Felhívásukra azonnal a kezdeményezésük mellé állt a Pata Gépipari Kft., dr. Pata Ildikó ügyvezető a pénzadományon túl még a szervezésben is segítséget nyújtott. De a községből számos vállalkozótól, őstermelőtől és magánszemélytől is kaptak még támogatást, így sikerült az alapítvány költségvetéséből erre a célra megszavazott összeg mellé összegyűlt többszázezres összegből ötven tartalmas, viszonylag magas értékű csomagot összeállítani.

 

A kuratórium tagjai és fő támogatójuk is készítettek egy-egy listát, melyet „összefésültek”, így alakult ki a jelenlegi akció támogatottjainak köre, az az ötven család, akiknek április utolsó hetében ki is szállította a csomagokat Cseréné Ágnes elnök és Richterné Taba Csilla, Domine Lajos kurátorok.

 

A régóta működő Fajsz Községért Alapítvány tevékenysége az utóbbi hat évben megélénkült, számtalan jótékonysági akció fűződik a szervezethez. Húsvéti és karácsonyi csomag- és ételosztás, adventi programsorozatok, cipősdoboz akciók, jótékonysági estek, műsorok szervezése (például gyerekszínház). Jótékonysági akcióik célközönsége általában a szegényebb, szociálisan rászoruló réteg, ezúttal viszont a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe kerülők segítségére siettek. Mottóul Teréz anya egyik gondolatát választották: „ebben a világban nem tehetünk nagy dolgokat, csak kicsiket nagy szeretettel” – s ez tökéletesen jellemezte mostani akciójukat is.

 

Két nap alatt sikerült mindenhova eljuttatni az ötven csomagot, ahol nagy örömmel fogadták őket. Cseréné Ági azt mondta, továbbra is folytatják a gyűjtést, második körben is gondolkodnak, mert úgy látják, lesz rá igény. Bíznak abban, hogy az adomány jó helyre került, és a nehéz helyzetbe jutott családok mindennapi szükségleteihez egy kis hozzájárulást tudtak adni. Még a napokban előttük álló feladat, hogy egy fajszi kötődésű vállalkozó által felajánlott, a községbe már meg is érkezett háromszáz szájmaszkot kiosszák, hiszen országosan, de a környék településein is sok helyen kötelezővé tették a használatát.

V.E.

 

 

A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás